ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΓΟΡΕΣ

Μήπως πρέπει να βάλεις σόμπα στο μαγαζί σου;

Ο χειμώνας είναι εδώ, το ίδιο και ο νέος αντικαπνιστικός νόμος. Σόοοομπα, σόμπα και όλα καλά θα πάνε.

Μήπως πρέπει να βάλεις σόμπα στο μαγαζί σου;

Αν έχεις επιχείρηση εστίασης ή διασκέδασης ξέρεις πολύ καλά τι πρέπει να ψάξεις να αγοράσεις άμεσα. Ναι, καλά κατάλαβες, σόμπα. Και ίσως να έχεις ήδη αργήσει βασικά μιας και όπως πληροφορούμαστε από ασφαλείς πηγές της αγοράς, τα «μανιτάρια» όπως αποκαλούνται οι εξωτερικές σόμπες, έχουν σε έλλειψη.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό δεν πρέπει να σε αποθαρρύνει από το να κάνεις την έρευνά σου και να προμηθευτείς σόμπες εξωτερικού χώρου για το μαγαζί σου.

Πόσο κοστίζουν;

Οι τιμές τους ξεκινούν από 90€ για μια κλασική σόμπα «μανιτάρι» και μπορούν να φτάσουν μέχρι και άνω των 400 για πιο ντιζαϊνάτες επιλογές, όπως για παράδειγμα οι σόμπες φλόγας τύπου «πυραμίδα». Στην αγορά υπάρχουν και μεταχειρισμένες επιλογές, οι τιμές τους όμως είναι περίπου ίδιες με τις καινούργιες, ενώ ένα ζήτημα που προκύπτει είναι η ύπαρξη ανταλλακτικών για το μπουτόν και τις σίτες, κάτι που θα πρέπει να εξασφαλίσεις πριν κάνεις οποιαδήποτε αγορά για να μην μείνεις με το μπουτόν και τη σίτα στο χέρι.

Δες εδώ μια απλή σόμπα εξωτερικού χώρου τύπου «μανιτάρι» από τα Leroy Merlin στα 89,90€, εδώ μια Inox σόμπα Patio Heater στα 189€, εδώ μια από τα Praktiker στα 100€ και εδώ μια Inox από τα Praktiker στα 129€. 

Στις πιο ακριβές επιλογές, δες εδώ μια τύπου «πυραμίδα» σε μπρονζέ χρώμα στα 590€ και εδώ μια τύπου «φάρος» στα 420€.

Πώς τις γεμίζω;

Επικοινωνείς με μια οποιαδήποτε εταιρεία παροχής φιαλών προπανίου και παραγγέλνεις όσες φιάλες θεωρείς πως χρειάζεσαι σε βάθος χρόνου. Για να βρεις ποια εξυπηρετεί την περιοχή σου, αρκεί μια αναζήτηση «φιάλες υγραερίου» και τσούπ! Έχεις όλες τις διαθέσιμες κοντινές σου επιλογές.

Μια φιάλη κρατά περίπου μια μέρα αν τη χρησιμοποιείς συνέχεια, ενώ αν κάνεις μετριασμένη χρήση μπορεί να σου κρατήσει και μια εβδομάδα. Δεν μπορεί να ξέρεις ακριβώς πόσο θα σου κρατήσει, οπότε καλό θα είναι να έχεις μερικές «καβάτζα».

Το κόστος ανά φιάλη ανέρχεται στα 20€ συν ΦΠΑ, ενώ και πάλι παίζουν οικονομικότερες επιλογές στην αγορά, αν και οι ειδικοί συνιστούν να έχεις το νου σου στους επιτήδειους που θα προσπαθήσουν να σου πουλήσουν «μούφες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Το ταλέντο δεν υπάρχει. Ταλέντο είναι να έχεις τη λαχτάρα να κάνεις κάτι."

Jacques Brel

  • 1943 - Πρώτη εκτέλεση στο Στρατόπεδο συγκέντρωσης Χαϊδαρίου. Νεκρός πέφτει από τα πυρά ο έφεδρος υπολοχαγός του Ελληνικού Στρατού Λεβί από τα Ιωάννινα «επειδή αποπειράθηκε να δραπετεύσει την ημέρα της σύλληψής του»

© 2002-2019 MEDIA2DAY