ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΓΟΡΕΣ

Τέλεια γκατζετάκια που θα σας κάνουν να νοσταλγήσετε

Μπορεί η τεχνολογία να έχει κάνει τεράστια άλματα, αλλά μερικές φορές είναι καλό να θυμόμαστε και τα παλιά… σε ανανεωμένες εκδοχές!

Τέλεια γκατζετάκια που θα σας κάνουν να νοσταλγήσετε

Η τεχνολογία έχει φτάσει πολύ μπροστά. Τόσο μπροστά, που πλέον σκεφτόμαστε μήπως πρέπει να είμαστε όλο και πιο προσεκτικοί—όπως είδαμε πρόσφατα, με κάθε πιθανό site που είχε αποθηκευμένα τα στοιχεία μας να μας ζητάει ένα λεπτό από τον χρόνο μας για να κοιτάξουμε τα νέα privacy policies. Και, ναι, το ξέρουμε ότι δεν είναι καλό να γκρινιάζεις όταν γίνονται καλά πράγματα, οπότε ας στρέψουμε το βλέμμα μας αλλού: στο παρελθόν.

Μπορεί να υπάρχουν καθημερινά μερικές χιλιάδες νέα προϊόντα που προωθούνται στην αγορά, αλλά μερικά μας τράβηξαν την προσοχή, επειδή είναι τόσο οικεία, κι ας έχουν καινούριο περιτύλιγμα. Αυτά είναι τα ρετρό γκατζετάκια που μας έχουν κλέψει την καρδιά.

Ταμαγκότσι
Τα Ταμαγκότσι επέστρεψαν, και για άλλη μια φορά θα δοκιμαστούμε ως ψηφιακοί γονείς. Το design τους είναι κλασικό, σε πολλά χρώματα, και οι τιμές τους πολύ χαμηλές, οπότε μας βλέπουμε να τα αγοράζουμε πέντε-πέντε (επειδή πλέον είμαστε υπεύθυνοι ενήλικες, άρα μπορούμε να φροντίσουμε παραπάνω από ένα παιδί).

Game Boy για smartphone
Το ότι μπορούσαμε να παίξουμε παλιά παιχνίδια του Game Boy στο κινητό μας μέσω emulator το ξέραμε. Αλλά τα emulators α) είναι πειρατεία, και δεν στηρίζουμε την πειρατεία, και β) δεν είναι καθόλου βολικά. Γι’ αυτό και το HyperKin SmartBoy είναι τόσο τέλειο: εφαρμόζει στο smartphone μας, και δέχεται τις παλιές μας κασέτες (όσες έχουν επιβιώσει), επιτρέποντάς μας να τις παίξουμε στην οθόνη του κινητού μας—προσαρμόζει και τα πίξελς, για να μην χαλάει η ποιότητα.

Χαμπουργκερόφωνο
Όσοι το είδαμε στην ταινία Juno, το λατρέψαμε. Και είναι να μην το λατρεύεις; Κοίτα το. Είναι κυριολεκτικά ένα χάμπουργκερ-τηλέφωνο. Ό,τι καλύτερο για να παίρνεις τηλέφωνο τους φίλους σου που έχουν ακόμα σταθερό και να κουτσομπολεύετε—επειδή έχεις απεριόριστα λεπτά σε σταθερά, και καλό θα ήταν να μην τα ξοδεύεις μόνο στην μαμά σου.

SNES
Έχει κάνει comeback, και ήρθε η ώρα να ξεσκονίσουμε κι άλλα παλιά παιχνίδια. Το SNES ήταν η απόλυτη κονσόλα για τα παιδιά των 90s, πριν να αλλάξει τον κόσμο η Sony με το Playstation. Και πλέον έρχεται φορτωμένο ήδη με 21 παιχνίδια.

Polaroid
Ακόμα ένα comeback που μας κάνει πολύ χαρούμενους είναι αυτό της κλασικής Polaroid, που μας επιτρέπει να βγάζουμε φωτογραφίες και να τις εκτυπώνουμε στο λεπτό—όπως παλιά. Και μετά να τις κάνουμε κολλάζ, να τις κρεμάμε στον τοίχο… να κάνουμε ό,τι έκανε ο κόσμος με τις φωτογραφίες πριν το Instagram, τέλος πάντων.

Θ.Δ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Η ζωή είναι μια τολμηρή περιπέτεια ή δεν είναι τίποτε άλλο."

Helen Keller, 1880-1968, Αμερικανίδα συγγραφέας

  • 1558 - Αρχίζει η Ελισαβετιανή εποχή: Η βασίλισσα Μαρία Α' της Αγγλίας πεθαίνει και τη διαδέχεται στο θρόνο η ετεροθαλής αδελφή της, Ελισάβετ Α'.
    1968 - Ο Αλέκος Παναγούλης καταδικάζεται εις θάνατο για την απόπειρα δολοφονίας του δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλου.
    1973 - Εξέγερση του Πολυτεχνείου.
    2011 - Η κυβέρνηση Μόντι (κυβέρνηση εθνικής ενότητας στην Ιταλία) ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Γερουσία.

© 2002-2019 MEDIA2DAY