Ισπανικές σειρές για να κολλήθειθ

Η Ισπανία δε φημίζεται μόνο για τα σπορ της, έχει και αξιοπρεπέστατο σινεμά, και υπέροχες σειρές.
Ισπανικές σειρές για να κολλήθειθ
Όποτε αναφερόμαστε σε παραγωγές της μικρής ή της μεγάλης ισπανικής οθόνης ασυναίσθητα ο νους μας πάει σε τέσσερα πράγματα: Πέδρο Αλμοδόβαρ, στην ταινία Orphan,  στο ζευγάρι Πενέλοπε Κρουζ - Χαβιέ Μπαρδέμ και στο Κάζα ντε Παπέλ. Όποιοι πρόλαβαν να δουν τη σειρά που καθήλωσε τη μισή Ελλάδα στα λάπτοπ της είπαν ότι από την τρίτη, βαριά τέταρτη σεζόν άρχισε να κάνει κοιλιά, άλλοι την έκραξαν δίχως αύριο και οι υπόλοιποι δεν την είδαν ποτέ∙ ίσως επειδή αποθαρρύνθηκαν από εκείνους που την τελείωσαν. Επομένως, δεν θεωρούμε ότι υπάρχει νόημα να σου προτείνουμε το Κάζα ντε Παπέλ, καλύτερα να σου προτείνουμε άλλες σειρές, που είναι πιο πιθανόν να σου κεντρίσουν το ενδιαφέρον και τελικά να τις δεις.

Πέντε σειρές για να γεμίσεις τις Κυριακές σου και να χάσεις τη μεσημεριανή σου σιέστα.

Elite

Θα ξεκινήσουμε με το Ελίτ, καθότι έχει πάρει κάποιους συντελεστές και ηθοποιούς από το Κάζα  ντε Παπέλ. Η πλοκή αφορά τη δολοφονία μαθήτριας ενός ιδιωτικού σχολείου της Ισπανίας, επιπέδου- φαντάσου- «Κολλέγιο Αθηνών». Παράλληλα, στο σύμπαν των πλεμπαίων, ένα δημόσιο λύκειο καταρρέει κι ο εργολάβος προσπαθεί να επανορθώσει πληρώνοντας σε τρεις από τους μαθητές του σχολείου τα δίδακτρα για το σχολείο των ελίτ. Ρατσισμός, κοινωνικός αποκλεισμός, φόνοι, ερωτικά τρίγωνα, απ’ όλα έχει το Ελίτ. Σημείωση: αν έχεις δει κάτι αντίστοιχο με το 13 reasons why, ίσως να βαρεθείς -οι πλοκές τους μοιάζουν αρκετά. Θεωρώ πως το αδικείς, το Ελίτ εστιάζει σε κοινωνικά ζητήματα, πάλη τάξεων, ενσωμάτωση μουσουλμάνων στην Ευρώπη, το άλλο είναι για εφηβική κατάθλιψη-bullying-σεξουαλική παρενόχληση

Vis a Vis/ Locked Up

Το Vis a Vis είναι το ισπανικό Orange is the New Black με τη διαφορά ότι πολλοί από αυτούς που έχουν δει και τα δύο, δηλώνουν ότι η ισπανική βερσιόν είναι καλύτερη. Στο Vis a Vis πρωταγωνιστεί η Macarena, μία αφελής κοπέλα που ερωτεύτηκε το αφεντικό της, εκείνος την εκμεταλλεύτηκε για να ρευστοποιήσει την εταιρεία του κι όταν κλήθηκαν προ των ευθυνών τους, το αφεντικό αρνήθηκε όποια σχέση είχε μαζί της. Η Μακαρένα μπαίνει στη φυλακή και τότε ξεκινά η σειρά -ναι, όπως και στο Orange is the new Black. Μέχρι να εγκλιματιστεί στις φυλακές Cruz θα βρει πολλά εμπόδια μπροστά της και πολλές φορές θα αναγκαστεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Φύλακες και κατηγορούμενες συγκρούονται, ναρκωτικά διακινούνται, οτιδήποτε έχεις φανταστεί ότι συμβαίνει σε μία φυλακή θα το δεις εδώ.

Οι τηλεφωνήτριες / Las Chicas Del Cable / Cable Girls 

Βρισκόμαστε στη Μαδρίτη του 1920 και συγκεκριμένα στην Εθνική Τηλεφωνική Εταιρεία∙ μπορεί να μην το περίμενες αλλά η ΕΤΕ θα σταθεί αφορμή για να αλλάξουν ριζικά οι ζωές τεσσάρων γυναικών. Οι πρωταγωνίστριες είναι διατεθειμένες να έρθουν κόντρα με την πατριαρχία με την καθεμία να αντιμετωπίζει τις δικές της δυσκολίες, είτε με τον σύζυγο, είτε με τη δουλειά, είτε με την κοινωνία, ακόμα και με το παρελθόν που ποτέ δε σβήνεται. Όλες μαζί ενωμένες θα διεκδικήσουν την ανεξαρτησία τους και ελευθερία τους από την καταπίεση που δέχονται.

Gran Hotel 

Η σειρά μας τοποθετείται χρονολογικά στον 19ο αιώνα. Έχουμε ένα θρυλικό και πολυτελές ξενοδοχείο στην Κανταλόα, στο οποίο δουλεύει ως καμαριέρα η Κριστίνα που πρόσφατα προάχθηκε σε floor manager. Μία μέρα, ο αδερφός της Χούλιο, αποφασίζει να την επισκεφτεί. Όταν καταφθάνει στο ξενοδοχείο, ανακαλύπτει ότι τα ίχνη της αδερφής του αγνοούνται από την ημέρα που την απέλυσαν επειδή ήταν ύποπτη ληστείας. Ο Χούλιο πεπεισμένος ότι η αδερφή του είναι αθώα, παραμένει στο ξενοδοχείο ώστε να εξιχνιάσει την υπόθεση. Ιδιοκτήτες και προσωπικό, ένας επιθεωρητής, πολύ πάθος και ίντριγκα συνθέτουν ένα σκηνικό που θα σε καθηλώσει.

Velvet Colección 

Αν σου αρέσει το Sex and the City και γούσταρες το Emily in Paris, τότε με το Velvet Colección ίσως και να κολλήσεις. Βρισκόμαστε στη Βαρκελώνη του 1967. Η σχεδιάστρια μόδας, Άννα θέλει να αφήσει πίσω της τη Μαδρίτη, και να ανοίξει μία μπουτίκ με διεθνείς προοπτικές στην Βαρκελώνη. Χωρίς να είναι έντονο το στοιχείο του δράματος, αλλά να αναδεικνύονται τα κωμικά χαρακτηριστικά του εγχειρήματος της Άννας, η σειρά είναι ικανή να ικανοποιήσει κάθε φαν της μόδας.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v