10 ταινίες που αξίζουν στο Netflix

Και κωμωδίες, και δράματα, και φουλ του ρομάντζου, και οσκαρικές παραγωγές, και ό,τι τραβά η όρεξή σου έχουμε να δεις.
10 ταινίες που αξίζουν στο Netflix
της Ηρώς Κουνάδη

Θέλεις μια κωμωδία να σκάσει το χειλάκι σου; Λίγη δράση να ανάψουν τα αίματα; Να βάλουμε και μια δόση κοινωνικό προβληματισμό, ή όχι; Ό,τι και αν έχεις όρεξη να δεις τα βράδια της (ημι)καραντίνας που διανύουμε… στο Netflix θα το βρεις.

Αν θέλεις κάτι να γελάσεις: Toc Toc

Σπαρταριστή ισπανική κωμωδία (μεταφέρθηκε κάποια στιγμή και στο ελληνικό θέατρο) στην οποία ομάδα ασθενών με OCD, ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή δηλαδή, αναγκάζονται να συνυπάρξουν και να ανεχτούν ο ένας τον άλλο όσο περιμένουν τον αργοπορημένο θεραπευτή τους.

Αν θέλεις κάτι να κλάψεις: The Theory of Everything

Η ζωή, τα έργα και οι ημέρες του μεγαλύτερου μυαλού της εποχής μας, του Stephen Hawking, τον οποίο ερμηνεύει συγκλονιστικά ο Οσκαρούχος Eddie Redmayne.



Αν θέλεις κάτι τρυφερό, με ολίγη από Ιστορία: The King’s Speech

Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος είναι προ των πυλών, και ο βασιλιάς της Αγγλίας είναι… τραυλός. Πώς θα απευθύνει το διάγγελμά του στον βρετανικό λαό; Απολαυστικό δίδυμο Colin Firth και Geoffrey Rush, κεντάνε στους ρόλους του βασιλιά και του λογοθεραπευτή του.

Αν είσαι σε μουντ έλα-να-κάνουμε-πολιτική-κουβέντα-να-πλακωθούμε: The Trial of the Chicago 7

Οι Επτά του Σικάγο διαμαρτύρονταν ενάντια στον πόλεμο του Βιετνάμ, και δικάστηκαν ένα χρόνο μετά τη διαδήλωση, από την νεοεκλεγείσα κυβέρνηση Νίξον ως ταραχοποιά στοιχεία. Γρήγορο μοντάζ, σπουδαία ιστορία, μεγάλες ατακάρες, κι ένα καστ που δίνει ρέστα: Sacha Baron Cohen, Mark Rylance, Eddie Redmayne, Frank Langella και δε συμμαζεύεται.



Αν θέλεις βαριά-κουλτούρα-ρε-παιδί-μου-δεν-καταλαβαίνω-τίποτα: I’m Thinking of Ending Things

Ο Τσάρλι Κάουφμαν επέστρεψε με νέα ταινία, ευκολότερη αν μας ρωτάς από τη Συνεκδοχή της Νέας Υόρκης, αλλά στο ίδιο καουφμανικό μήκος κύματος. Ακόμα και αν δεν την καταλάβεις, έχει σκηνές και ατμόσφαιρα που θα μιλήσουν στην ψυχή σου.

Αν θέλεις ρομάντζο: One Day

Η Emma και ο Dexter, ή αν προτιμάς η Anne Hathaway και ο Jim Sturgess, περνούν μαζί τη νύχτα της αποφοίτησής τους, και συναντιούνται την ίδια μέρα κάθε χρόνο, πότε ως ζευγάρι, άλλοτε όχι, καθώς ακολουθούν διαφορετικά μονοπάτια στις ζωές τους.

Αν θέλεις κάτι χαριτωμένο για όλη την οικογένεια: Enola Holmes

Η υπερταλαντούχα Millie Bobbi Brown (η Eleven του Stranger Things) είναι η μικρή, τετραπέρατη αδερφή του Σέρλοκ Χολμς, που φτάνει σε λύσεις μυστηρίων με όχι λιγότερο κουλ τρόπους (εντάξει, εκτός από την κοκαΐνη, είπαμε είναι ταινία για όλη την οικογένεια). Απολαυστικοί Henry Cavill και Helena Bonham Carter, στους ρόλους του αδερφού και της μαμάς της.



Αν θέλεις 90s νοσταλγία: The Usual Suspects

Πόσο καιρό έχεις να ακούσεις το όνομα Κάιζερ Σόζε; Η ταινία-θρύλος των 90s που απογείωσε την καριέρα του Kevin Spacey και έκανε κάθε σεναριακή ανατροπή στην ιστορία των σεναριακών ανατροπών να κοκκινήσει από ντροπή, είναι έτοιμη να κάνει comeback στην οθόνη σου –αρκεί να πατήσεις το play.

Αν θέλεις δράση: Batman Begins

Κρίστοφερ Νόλαν σε μεγάλα κέφια, σε αυτή την πρώτη ταινία της Μπατμαν-ο-τριλογίας του, που πιάνει την ιστορία του Σκοτεινού Ιππότη από την αρχή. Για το καστ, λογικά τα ξέρεις: Christian Bale ως απολαυστικός Bruce Wayne, Michael Caine σταθερά στο ρόλο του Alfred, κι επίσης Liam Neeson, Gary Oldman και άλλα ονόματα βαριά σαν Ιστορία.

Αν θέλεις έγκλημα, μυστήριο, serial killers…: Zodiac

Ο David Fincher σκηνοθετεί την κινηματογραφική εκδοχή της αληθινής ιστορίας του κατά συρροή δολοφόνου που συντάραξε το Σαν Φρανσίσκο. All star cast κι εδώ, με Jake Gyllenhaal, Mark Ruffalo, Robert Downey Junior και Chloe Sevigny.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v