@HOMEPETS

Πού θα αφήσω το κατοικίδιό μου στις διακοπές;

Τα κατοικίδιά μας είναι μέλη της οικογένειας, αλλά σπάνια μπορούν να μας ακολουθήσουν στις διακοπές μας… Υπάρχει λύση;

Πού θα αφήσω το κατοικίδιό μου στις διακοπές;

του Θοδωρή Διάκου

Το ζήτημα των διακοπών είναι πάντα λίγο πιο περίπλοκο για τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων. Δυστυχώς, τα πιο χνουδωτά μέλη της οικογένειας δεν μπορούν πάντα να μας ακολουθήσουν στις διακοπές μας, άρα πρέπει να σκεφτούμε τρόπους για να παραμείνουν ασφαλή όσες μέρες θα λείπουμε. Ευτυχώς, υπάρχουν λύσεις, και θα απολαύσουμε τις μέρες ελευθερίας μας χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούμε για τα ζωάκια μας.

Αν έχουμε γάτα…
…ξέρουμε πως δεν θα αποτελέσει και πολύ μεγάλο πρόβλημα, ειδικά αν είναι να λείπουμε για λίγες μέρες. Η γάτα είναι αυτοεξυπηρετούμενο ζώο και δεν έχει ανάγκη βόλτα—πόσο μάλλον, οι περισσότερες γάτες θα περάσουν πιο άσχημα αν τις βγάλουμε από τον χώρο που έχουν συνηθίσει, άρα και το να τις αφήσουμε σε κάποιο κοντινό μας πρόσωπο δεν είναι αναγκαστικά η καλύτερη ιδέα. Και πάλι, όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να βρούμε ένα έμπιστο άτομο να επισκέπτεται την γατούλα μας μία φορά την ημέρα για να της βάζει νερό, φαγητό και για να της αλλάζει την άμμο. Και για αγκαλιές.

Αν έχουμε σκύλο…
Εδώ το πράγμα γίνεται πιο δύσκολο. Οι σκύλοι είναι ζώα που απαιτούν πολλή προσοχή, καθημερινή άσκηση και ενασχόληση μαζί τους. Αν τους αφήσουμε μόνους τους, η ψυχολογία τους θα πέσει στα τάρταρα. Συνεπώς, το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να βρούμε κάποιο άτομο να τους επισκέπτεται, να τους ταΐζει και να τους βγάζει βόλτα καθημερινά για άσκηση και τουαλέτα. Αλλά κι αυτό δεν είναι αρκετό. Άρα έχουμε και λέμε:

Φιλοξενία σε σπίτι
Αν κάποιο κοντινό μας άτομο έχει εμπειρία με σκυλιά, ή έχει σκυλιά με τα οποία ο δικός μας σκύλος είναι φιλικός, η φιλοξενία στο σπίτι είναι πολύ καλή ιδέα. Ξέρουμε ότι θα μείνει δίπλα σε ένα ήδη γνώριμο πρόσωπο, που θα τον φροντίσει, και θα έχει και παρέα.

Φιλοξενία από επαγγελματία
Υπάρχουν sites τα οποία μας βοηθούν να βρούμε άτομα με εξειδικευμένες γνώσεις στην φροντίδα σκύλων, άτομα που κάνουν αυτό το επάγγελμα εδώ και πολύ καιρό, και μπορούν να φροντίσουν τον σκύλο μας για αρκετές ημέρες, με την ανάλογη τιμή. Οι τιμές ποικίλλουν ανάλογα με τον keeper, αλλά πέφτουν και αρκετά χαμηλά, όπως 8€ την μέρα στο Pet Sitting. Φυσικά, οι keepers μπορούν να φροντίσουν και άλλα ζώα, όπως γάτες, πουλιά και κουνέλια.

Ρωτάμε τον κτηνίατρό μας
Αν το κατοικίδιό μας είναι μικρόσωμο, όπως μια γάτα ή ένα μικρόσωμο, φιλικό σκυλί, υπάρχει η πιθανότητα να μπορεί να φιλοξενηθεί για λίγες μέρες και από τον κτηνίατρό μας. Αλλά ακόμα και αν δεν υπάρχει αυτή η άνεση, ο κτηνίατρός σας σίγουρα θα μπορέσει να σας προτείνει την υπηρεσία ή τον ξενώνα που πιστεύει ότι είναι καλύτερος για εσάς.

Ξενώνες ζώων
Υπάρχουν ξενοδοχεία για ανθρώπους, και ξενοδοχεία για ζωάκια. Το σκυλί σας θα είναι ασφαλές, θα έχει συνεχώς παρέα άλλα σκυλιά και θα λαμβάνει άψογη φροντίδα από ειδικούς που θα φροντίσουν κάθε τους ανάγκη. Για παράδειγμα, υπάρχει η Avra Farm, με τις τιμές να ξεκινούν από 12€ την ημέρα για μικρόσωμα ζώα, και να αυξάνονται ανάλογα με το μέγεθος. Έπειτα, υπάρχει η πανσιόν σκύλων I Love Dog στην Βαρυμπόμπη, με τις τιμές να ξεκινούν από τα 20€ ανεξαρτήτως μεγέθους, αλλά και με σημαντικές προσφορές όσον αφορά το πόσα ζώα επιθυμείτε να προσέξουν για εσάς, όπως και το πόσο καιρό θα χρειαστεί να μείνουν εκεί.

Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι πολλά οργανωμένα camping επιτρέπουν τους σκύλους, όπως και πολλά ξενοδοχεία—μερικά έχουμε βρει εμείς εδώ.
Τέλος, στο booking.com, μπορείτε να δείτε αν το ξενοδοχείο που θα επιλέξετε είναι pet friendly, καθώς αναγράφεται στις πληροφορίες του.

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"1792 - Γαλλική Επανάσταση: Η Εθνική Συνέλευση (Convention Nationale), η οποία είχε αναδειχθεί με καθολική ψηφοφορία, κατάργησε την μοναρχία. Ο Λουδοβίκος ΙΣΤ΄ και η οικογένειά του φυλακίστηκαν.
1934 - Γέννηση του Λέοναρντ Κόεν, Καναδός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και συγγραφέας
1937 - Πρώτη έκδοση του Χόμπιτ από τον Τόλκιν.
1964 - Ανεξαρτησία της Μάλτας από το Ηνωμένο Βασίλειο.
1981 - Το Ηνωμένο Βασίλειο δίνει πλήρη ανεξαρτησία στο Μπελίζε
1991 - Ανεξαρτησία της Αρμενίας από την ΕΣΣΔ."

Φρήντριχ Νίτσε, 1844-1900, Γερμανός φιλόσοφος

  • Τα όνειρα είναι η ρίζα της μεταφυσικής, η πηγή της ιδέας ότι ψυχή και σώμα είναι ξεχωριστά.

© 2002-2018 MEDIA2DAY