@HOMEPETS

Οι ιδανικές ράτσες σκύλων για διαμέρισμα

Ποιες ράτσες σκύλων έχουν τα χαρακτηριστικά εκείνα που τα καθιστούν ιδανικά για να ζουν σε μικρό διαμέρισμα στην πόλη;

Οι ιδανικές ράτσες σκύλων για διαμέρισμα

Δεν υπάρχουν προφανείς επιλογές: Πολλοί θεωρούν πως όσο μικρότερο ένα σκυλί, τόσο πιο άνετα θα ζει σε μικρό χώρο. Κι όμως, τα Yorkshire terrier για παράδειγμα, μπορεί να είναι μικρά, αλλά γαβγίζουν με το παραμικρό και είναι πολύ ζωηρά σε σύγκριση με ένα μεγαλύτερο Greyhound.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά, λοιπόν, που πρέπει να αναζητήσετε σε ένα σκυλί, το οποίο προορίζετε για συγκάτοικό σας σε μικρό διαμέρισμα;

Αρχικά, καλό είναι να μην γαβγίζει πολύ, για να μη σας δημιουργεί πρόβλημα με τους γείτονες. Καλό είναι επίσης να είναι φιλικό και κοινωνικό με νέες γνωριμίες (είτε ανθρώπους, είτε άλλα σκυλιά) και να μην ενοχλείται από τους ήχους της πόλης.

Μια καλή επιλογή είναι τα Greyhound: Μπορεί να τρέχουν γρήγορα, αλλά συνήθως κοιμούνται… 16-18 ώρες την ημέρα. Δεν θα έχουν πρόβλημα, αρκεί να βγαίνουν βόλτα καθημερινά, και 2-3 φορές την εβδομάδα να έχουν την ευκαιρία για πιο έντονο τρέξιμο.Τα γλυκύτατα Bolonka είναι επίσης ιδανικά για διαμέρισμα και συμβαδίζουν με τους ρυθμούς της πόλης: Δεν χρειάζονται πολλή εξάσκηση πέρα από τις κλασικές βόλτες και μαθαίνουν εύκολα. Αυτό θα σας βοηθήσει στο να του μάθετε να γαβγίζει με μέτρο – καθώς από… φτιαξιάς, τείνουν να γαβγίζουν αρκετά.Αν πάλι σας αρέσουν τα Yorkies πολύ, η πιο «βολική» εναλλακτική τους είναι τα Biewer. Προέρχονται από τα Yorkshire Terrier αλλά είναι πιο καλόβολα και ήρεμα. Χαίρονται ιδιαίτερα όταν βρίσκονται έξω, αλλά απολαμβάνουν και τον χρόνο «μοναξιάς» στο σπίτι, ενώ μαθαίνουν εύκολα νέα κόλπα και συνήθειες.Τα γαλλικά μπουλντόγκ είναι ακόμα μια καλή επιλογή για κατοίκους πολυκατοικιών. Μια μικρή βόλτα καθημερινά είναι συνήθως αρκετή για να κρατηθούν σε φόρμα. Χρειάζονται προσοχή όμως τα μπουλντόγκ με το επίπεδο πρόσωπο, καθώς δυσκολεύονται να αναπνεύσουν – φροντίστε να μην είναι κλεισμένα για ώρες σε πνιγηρό/πολύ ζεστό περιβάλλον.Τέλος, άξια αναφοράς είναι και τα πιο… σαλονάτα σπάνιελ, τα Κάβαλιερ Κινγκ Τσαρλς Σπάνιελ: Είναι μια ράτσα που επέλεγαν οι βρετανοί αριστοκράτες του 17ου αιώνα. Αυτά τα σκυλιά εκπαιδεύονται εύκολα και προσαρμόζονται αμέσως σε καινούριους ανθρώπους και νέα περιβάλλοντα.Θυμηθείτε όμως ότι η ράτσα δεν εγγυάται τίποτα: Κάθε σκύλος, ανεξαρτήτως ράτσας, έχει τη δική του προσωπικότητα. Θυμηθείτε επίσης πως υπάρχουν πάντα τα αδέσποτα σκυλάκια που έχουν ανάγκη από ένα σπίτι, και που αγνοούν ράτσες και χαρακτηριστικά και μπορούν να γίνουν ο πιο καταονητικός σύντροφος που σπάνια θα σας εκθέσει. 

Πηγή: Bussinessinsider 
Διαβάστε περισσότερα – Τι ράτσα σκύλου να διαλέξω

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"1792 - Γαλλική Επανάσταση: Η Εθνική Συνέλευση (Convention Nationale), η οποία είχε αναδειχθεί με καθολική ψηφοφορία, κατάργησε την μοναρχία. Ο Λουδοβίκος ΙΣΤ΄ και η οικογένειά του φυλακίστηκαν.
1934 - Γέννηση του Λέοναρντ Κόεν, Καναδός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και συγγραφέας
1937 - Πρώτη έκδοση του Χόμπιτ από τον Τόλκιν.
1964 - Ανεξαρτησία της Μάλτας από το Ηνωμένο Βασίλειο.
1981 - Το Ηνωμένο Βασίλειο δίνει πλήρη ανεξαρτησία στο Μπελίζε
1991 - Ανεξαρτησία της Αρμενίας από την ΕΣΣΔ."

Φρήντριχ Νίτσε, 1844-1900, Γερμανός φιλόσοφος

  • Τα όνειρα είναι η ρίζα της μεταφυσικής, η πηγή της ιδέας ότι ψυχή και σώμα είναι ξεχωριστά.

© 2002-2018 MEDIA2DAY