@HOMEΟΙΚΟΣ ΚΑΙ DESIGN

Απίστευτες ιδέες για μικρά σπίτια

Όταν μένεις σε μικρό σπίτι, πρέπει να εκμεταλλευτείς σωστά τον χώρο σου. Αυτές οι συμβουλές, λοιπόν, θα σου φανούν πολύ χρήσιμες.

Απίστευτες ιδέες για μικρά σπίτια

Η ζωή σε ένα μικρό σπίτι δεν είναι κάτι εύκολο – πιστέψτε μας, ξέρουμε. Και γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να εκμεταλλευόμαστε σωστά τον (λιγοστό) χώρο που έχουμε, ώστε να νιώθουμε όσο πιο άνετα γίνεται.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί έξυπνοι τρόποι να οργανώσουμε το σπίτι μας για να το καταφέρουμε αυτό.


*Ένα μικρό τραπέζι για φαγητό, αντί για ένα πιο κλασικό, μεγάλο, θα μας γλυτώσει πολύ χώρο.


*Η τηλεόραση μπορεί να κρεμαστεί από έναν τοίχο, αντί να την βάλουμε πάνω σε ξεχωριστό έπιπλο, που θα πιάνει ακόμα περισσότερο χώρο.


*Επενδύστε σε ένα “κρεμαστό” γραφείο τοίχου. Υπάρχουν σε πολλές παραλλαγές, ώστε να το προσαρμόσετε ακριβώς στο στυλ σας.


*Φτιάξτε “ζώνες” στο σπίτι σας – για ύπνο, για χαλάρωση, για διάβασμα, για ό,τι θέλετε. Θα νιώσετε ότι ξαφνικά οι χώροι του σπιτιού πολλαπλασιάστηκαν, ακόμα κι αν αυτές οι ζώνες βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο και τις διαχωρίζει… μια καρέκλα ή ένα χαλάκι.


*Καθρέφτες. Καθρέφτες πολλοί, σε στρατηγικά σημεία, και αμέσως δίνετε την ψευδαίσθηση του έξτρα χώρου.


*Αν τα μεγάλα έπιπλα, όμως, είναι πιο κοντά στην αισθητική σας, τότε χρειάζεστε έπιπλα λειτουργικά, στυλάτα και… λίγα.


*Τα ουδέτερα χρώματα δίνουν την αίσθηση ότι ένα δωμάτιο είναι μεγαλύτερο, ενώ τα έντονα χρώματα “κλείνουν” τον χώρο.


*Ένας ασφυκτικά κλειστός χώρος – όπως το μπάνιο – μπορεί να αποκτήσει μια ωραία ταπετσαρία και ένα εντυπωσιακό φωτιστικό, και αμέσως ανεβαίνει επίπεδο.


*Κάθετες διακοσμήσεις όπως μακρόστενοι καθρέφτες και φωτιστικά που κρέμονται χαμηλά δεν πιάνουν πολύ χώρο, και δίνουν την ψευδαίσθηση άπλας.


*Αν μπορείτε να προσθέσετε γυάλινες επιφάνειες, αμέσως ο χώρος θα φαίνεται μεγαλύτερος και πιο φωτεινός.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Για να δρέψεις την πραγματικότητα, ό,τι απλά ονειρεύεσαι, ζήσε με έναν παιδιάστικο, στοχαστικό και ανέμελο τρόπο στο δάσος της μοναξιάς."

Jack Kerouac, 1922-1969, Αμερικανός συγγραφέας

 • 1864 - Ιδρύεται ο Ερυθρός Σταυρός.
  1940 - Μετά το τορπιλλισμό του Έλλη και της έντασης των ελληνοϊταλικών σχέσεων η Μεγάλη Βρετανία ανακοινώνει ότι οι ναυτικές και αεροπορικές της δυνάμεις θα ενισχύσουν την Ελλάδα εάν τυχόν υποστεί επίθεση.
  1942 - Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Βραζιλία κηρύσσει πόλεμο στις δυνάμεις του Άξονα, (Γερμανία και Ιταλία όχι όμως Ιαπωνία).
  1962 - Το πρώτο στον κόσμο πλοίο που κινείται με πυρηνική ενέργεια, το The Savannah, ολοκληρώνει το παρθενικό του ταξίδι.
  1975 - Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας κατά του Προέδρου των ΗΠΑ Τζέραλντ Φορντ.
  1989 - Ανακαλύπτεται ο πρώτος ολοκληρωμένος δακτύλιος γύρω από τον Ποσειδώνα.
  2004 - Άγνωστοι εισβάλλουν στο Μουσείο του Όσλο και αφαιρούν δύο πίνακες του Έντβαρτ Μουνκ, ανάμεσά τους την πασίγνωστη «Κραυγή».

© 2002-2019 MEDIA2DAY