@HOMEΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Πανεύκολες συνταγές που θα σου μείνουν και την επομένη

Επειδή δεν πρέπει να ξεχνάς το ταπεράκι που θα πάρεις μαζί σου την επόμενη μέρα στην δουλειά, αυτές οι συνταγές θα σου λύσουν τα χέρια.

Πανεύκολες συνταγές που θα σου μείνουν και την επομένη

Κοτόπιτα της τεμπέλας
Υλικά: 1 συσκευασία φύλλα πίτας έτοιμα
Για τη γέμιση της κοτόπιτας: 1 φιλέτο ή 1 ½ φλ. στήθος κοτόπουλου μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο, 1/4 φλ. ελαιόλαδο, 2 ξερά κρεμμύδια σε φέτες, 2 μεγάλα τριμμένα καρότα, 2 χρωματιστές πιπεριές (σε φέτες), 2 φρ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 2 κ.σ μαϊντανό, 200 γραµ. κασέρι ή γραβιέρα, 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό, 1 αυγό χτυπημένο, αλάτι, πιπέρι, 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση: Βάζουμε πρώτα σε ένα βαθύ τηγάνι και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά να μαλακώσει. Προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε ανακατεύοντας για 2΄. Προσθέτουμε τα τριμμένα καρότα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και αλατοπιπερώνουμε. Σοτάρουμε για 1-2΄. Αποσύρουμε τα λαχανικά από τη φωτιά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, τα βότανα, το μαϊντανό (ή συνδυασμό μαϊντανού και άνηθου) και μια πρέζα μοσχοκάρυδο.
Χτυπάμε το αυγό με το γιαούρτι και το ρίχνουμε στη γέμιση. Προσθέτουμε και το τυρί και ανακατεύουμε τη γέμιση της κοτόπιτας. Ανασηκώνουμε το 1 φύλλο. Αδειάζουμε όλη τη γέμιση σε μια στρώση. Καλύπτουμε με το δεύτερο τσαλακωμένο φύλλο χωρίς να πιέζουμε. Ραντίζουμε με τα δάχτυλα την επιφάνεια της κοτόπιτας με λίγες σταγόνες νερό. Ψήνουμε την κοτόπιτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα του φούρνου για περίπου 50΄. Εναλλακτικά, ψήνουμε στον αέρα, στους 170 °C, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 45 λεπτά να ροδίσει η επιφάνεια της κοτόπιτας.
Η συνταγή από εδώ

Γιουβέτσι με κιμά στην κατσαρόλα
Υλικά: 400 γρ. κιμά μοσχαριού, 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο, 150 γρ. σάλτσα ντομάτας, αλατοπίπερο, ρίγανη, μαϊντανό, άνηθο, δυόσμο, ελαιόλαδο, 300 γρ κριθαράκι μέτριο

Εκτέλεση: Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα. Ρίχνουμε σάλτσα ντομάτας, αλατοπίπερο, ρίγανη και μυρωδικά. Αφήνουμε τον κιμά να βράσει λίγο και προσθέτουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε 2 με 3 ποτήρια νερό. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει. Μόλις βράσει το κριθαράκι και τραβήξει όλα τα υγρά, το γιουβέτσι είναι έτοιμο. Σερβίρουμε με φέτα ή τριμμένο κεφαλοτύρι.
Η συνταγή από εδώ.  

Μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες στην κατσαρόλα
Υλικά: 1 κιλό μοσχάρι ελιά η ό,τι κομμάτι προτιμάτε, 2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα, 3 σκελίδες σκόρδο, 1/2 κουτί ψιλοκομμένες ντομάτες, 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας, 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, 1 ματσάκι μαϊντανό, 1 φύλλο δάφνης, 3/4 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο, 1 ξύλο κανέλας, αλάτι, πιπέρι, 1 κύβο λαχανικών, 4-5 πατάτες μεγάλες κομμένες σε μέτρια κομμάτια, 1 φλιτζάνι του καφέ κρασί ροζέ (προαιρετικά)

Εκτέλεση: Βάζουμε αρχικά το μοσχάρι σε κατσαρόλα με λίγο νερό και το αφήνουμε για 15 με 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά να πάρει βράση και το ξαφρίζουμε. Σε μια άλλη κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Έπειτα προσθέτουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
Ρίχνουμε τις ντομάτες με τον πελτέ, την ζάχαρη, το πιπέρι, την κανέλα, το φύλλο δάφνης, τον κύβο λαχανικών, τον μαϊντανό και προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπάζει το φαγητό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράζει σε χαμηλή φωτιά. Στη 1 ώρα περίπου προσθέτουμε τις πατάτες. Ελέγχουμε κατά διαστήματα αν χρειαστεί να συμπληρώσουμε νερό στην διάρκεια του βρασμού και 10 λεπτά πριν γίνει το φαγητό, εάν θέλουμε, το σβήνουμε με το κρασί.
Η συνταγή από εδώ

Κοτόπουλο με λαχανικά και φασόλια
Υλικά:
Για το κοτόπουλο: 700 γρ. κοτόπουλο (φιλέτο, κομμένο σε μικρά κομμάτια), 2 καρότα κομμένα σε φέτες 2 εκ., 300 γρ. κολοκύθα (κομμένη σε κύβους 1 εκ.), 1 μπρόκολο (κομμένο σε μπουκετάκια), 2 πιπεριές κόκκινες (καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους 1 εκ.), 1 κρεμμύδι μικρό (κομμένο σε φέτες), 400 γρ. φασόλια κονσέρβα
Για τη σάλτσα: 100 γρ. ελαιόλαδο, χυμό από 1-2 μεγάλα λεμόνια, αλάτι, πιπέρι, 50 γρ. μέλι, θυμάρι φρέσκο (μόνο τα φύλλα)

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στον αέρα. Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα μεγάλο ταψί. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε ένα μπολ. Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά τα φασόλια. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής στο μπολ με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά ώστε όλα τα υλικά να καλυφθούν με τη σάλτσα. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας 1 φορά κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Σερβίρουμε.
Η συνταγή από εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Το ταλέντο δεν υπάρχει. Ταλέντο είναι να έχεις τη λαχτάρα να κάνεις κάτι."

Jacques Brel

  • 1943 - Πρώτη εκτέλεση στο Στρατόπεδο συγκέντρωσης Χαϊδαρίου. Νεκρός πέφτει από τα πυρά ο έφεδρος υπολοχαγός του Ελληνικού Στρατού Λεβί από τα Ιωάννινα «επειδή αποπειράθηκε να δραπετεύσει την ημέρα της σύλληψής του»

© 2002-2019 MEDIA2DAY