@HOMEΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Τέλειες συνταγές για κρέπες

Αν θες να φτιάξεις με τα χεράκια σου πεντανόστιμες κρέπες, βρήκαμε αρκετές συνταγές για να τις φτιάξεις όπως θες.

Τέλειες συνταγές για κρέπες

Βασική συνταγή για κρέπα
Υλικά: 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου, 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 πρέζα ζάχαρη, 1/4 κ.γ. αλάτι, 1¼ φλ. γάλα φρέσκο, 2 κ.σ. βούτυρο (λιωμένο και κρύο), λίγο βούτυρο (για το ψήσιμο)

Εκτέλεση: Σε ένα μπολ, βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι κοσκινισμένο, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Χτυπάμε καλά με σύρμα τον χυλό να ενωθούν τα υλικά. Αφήνουμε το μείγμα να μείνει και να σταθεί για 1 ώρα. Αν ο χυλός είναι παχύς, ρίχνουμε λίγο γάλα. Βουτυρώνουμε με λίγο μαλακό βούτυρο ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε λίγη ποσότητα από το μείγμα και κουνάμε το τηγάνι μέχρι να απλωθεί και να πάρει το επιθυμητό σχήμα η κρέπα. Ψήνουμε για 1′ σε μέτρια φωτιά και αναποδογυρίζουμε. Ψήνουμε 30″ και από την άλλη πλευρά. Βγάζουμε την κρέπα σε πιάτο. Προσθέτουμε τα υλικά της επιλογής μας και σερβίρουμε.
Η συνταγή από εδώ

Κρέπα χωρίς αυγό
Υλικά: 2 φλ. γάλα φρέσκο, 2 φλ. αλεύρι, 2 κ.σ. μαργαρίνη λιωμένη, 1 κ.γ. αλάτι, 1 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση: Χτυπάμε το γάλα και το αλεύρι με σύρμα ή μίξερ. Προσθέτουμε αλάτι, ζάχαρη, μαργαρίνη και συνεχίζουμε λίγο το ανακάτεμα έτσι ώστε να έχουμε έναν χυλό χωρίς σβόλους αλευριού, και η ζύμη είναι έτοιμη. Ψήνουμε για λίγο στο τηγάνι από κάθε πλευρά και σερβίρουμε.
Η συνταγή από εδώ

Κρέπες χωρίς γλουτένη
Υλικά: 75 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη, 1 κ.σ. κανέλα, 1 αυγό, 220 ml γάλα, 1 κ.σ. ηλιέλαιο

Εκτέλεση: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε ελαφρώς το αλεύρι με την κανέλα με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το αυγό, το γάλα και ανακατεύουμε απαλά μέχρι το μείγμα μας να γίνει ένας ωραίος χυλός. Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε μερικές σταγόνες από το λάδι. Σκουπίζουμε το τηγάνι με ένα χαρτί κουζίνας, ώστε να φύγει το περισσότερο λάδι. Ρίχνουμε με τη βοήθεια μιας βαθιάς κουτάλας μικρή ποσότητα από τον χυλό στο κέντρο του τηγανιού και το κουνάμε κυκλικά ώστε ο χυλός να καλύψει όλη την επιφάνεια του τηγανιού. Το αφήνουμε έτσι για 2 λεπτά και μόλις ψηθεί αρκετά η κάτω πλευρά και πάρει ωραίο χρώμα, γυρίζουμε την κρέπα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας από την άλλη πλευρά και αφήνουμε να ψηθεί για 1-2 λεπτά ακόμα. Αφαιρούμε από το τηγάνι, κρατάμε την κρέπα σε ένα πιάτο σκεπασμένο με μια πετσέτα και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες. Γεμίζουμε με την επιλογή μας και σερβίρουμε.
Η συνταγή από εδώ.  

Vegan κρέπες
Υλικά: 1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 1/2 κούπα φυτικό γάλα, 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη, 1/4 κ.γ. αλάτι, 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, 1 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας, 1 πρέζα κανέλα, λίγο λάδι καρύδας για το λάδωμα

Εκτέλεση: Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα λείο χυλό. Με το λάδι καρύδας λαδώνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και όταν ζεσταθεί καλά σε μέτρια φωτιά, χρησιμοποιώντας μία μεγάλη κουτάλα σούπας ρίχνουμε τον χυλό και κουνάμε το τηγάνι με κυκλικές κινήσεις να απλωθεί καλά ο χυλός σε όλο τον πάτο. Ανάλογα το μέγεθος του τηγανιού, ρίχνουμε και την κατάλληλη ποσότητα χυλού ώστε να έχουμε μια λεπτή κρέπα. Δεν θέλουμε να μας βγουν πολύ παχιές. Αφήνουμε λίγα λεπτά να ψηθεί, σηκώνουμε λίγο την άκρη της κρέπας και, αν έχει ψηθεί και έχει πάρει χρυσαφί χρώμα, την γυρνάμε με μια φαρδιά σπάτουλα για να ψηθεί και από την άλλη.
Η συνταγή από εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Το ταλέντο δεν υπάρχει. Ταλέντο είναι να έχεις τη λαχτάρα να κάνεις κάτι."

Jacques Brel

  • 1943 - Πρώτη εκτέλεση στο Στρατόπεδο συγκέντρωσης Χαϊδαρίου. Νεκρός πέφτει από τα πυρά ο έφεδρος υπολοχαγός του Ελληνικού Στρατού Λεβί από τα Ιωάννινα «επειδή αποπειράθηκε να δραπετεύσει την ημέρα της σύλληψής του»

© 2002-2019 MEDIA2DAY