@HOMEΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Αυτές οι φτερούγες κοτόπουλου θα σου μείνουν αξέχαστες

Μην τις αγοράσεις έτοιμες. Δες πώς θα φτιάξεις τις πιο νόστιμες φτερούγες κοτόπουλου σε τρεις απλές παραλλαγές.

Αυτές οι φτερούγες κοτόπουλου θα σου μείνουν αξέχαστες

«Finger-lickin good!» όπως θα’λεγαν και οι αμερικάνοι.

Πικάντικες φτερούγες κοτόπουλο

Υλικά: 10 φτερούγες κοτόπουλο , 1 κ.σ. λάδι, 1 κ.γ. αλάτι, 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 4 κ.σ. βούτυρο, ½ φλ. καστανή ζάχαρη, 1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη, 1 κ.γ. πάπρικα μέτρια καυτερή, 1 κ.γ. ταμπάσκο σος, 4 κ.σ. γλυκιά σάλτσα τσίλι, 1 κ.σ. λευκό ξύδι, 1/2 φλ. νερό

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Σε ένα μπολ βάζουμε τις φτερούγες κοτόπουλο, ρίχνουμε το λάδι, το αλάτι, το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά να πάει το αλεύρι παντού.

Αφαιρούμε το περιττό αλεύρι και τοποθετούμε τις φτερούγες κοτόπουλο σε ένα ορθογώνιο ταψί. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά ανακατεύοντας καλά για να ψηθούν από όλες τις πλευρές.

Παράλληλα, όσο οι φτερούγες κοτόπουλο ψήνονται, σε ένα βαθύ μικρό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε τη ζάχαρη,το σκόρδο σε σκόνη, την πάπρικα, το ταμπάσκο, τη γλυκιά σάλτσα τσίλι, το ξύδι, το νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 περίπου λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Αφαιρούμε τα ταψί από το φούρνο, περιχύνουμε τις φτερούγες κοτόπουλο με λίγη από τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά για να πάει παντού. Μοιράζουμε τις φτερούγες στα πιάτα, τις περιχύνουμε με την υπόλοιπη πικάντικη σάλτσα, τις ραντίζουμε με λίγο λάδι και σερβίρουμε.

Συνταγή από εδώ

Φτερούγες κοτόπουλο με σάλτσα BBQ

Υλικά: 2 κιλά φτερούγες, σάλτσα BBQ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα. Τοποθετούμε όλες τις φτερούγες πάνω σε μία σχάρα και ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να βγάλουν το πολύ λίπος (θέλουμε να φύγουν τα περισσότερα λιπαρά από την πέτσα, το “κακό λάδι”). Καλό είναι να έχουμε βάλει ένα ταψί με μια λαδόκολλα από κάτω για να μην πέσουν λάδια στον φούρνο.

Έπειτα από 30 λεπτά βγάζουμε τις φτερούγες από τον φούρνο και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε την σάλτσα BBQ και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε η σως να πάει παντού. Αφαιρούμε από το ταψί με την λαδόκολλα το “κακό λάδι” και τοποθετούμε πάλι τις φτερούγες πάνω στη σχάρα. Καλό είναι να βάλουμε ξανά το ταψί με νέα λαδόκολλα από κάτω.

Ψήνουμε για ακόμα 10-15  λεπτά στον φούρνο ή 5 λεπτά στο γκριλ μέχρι να πάρουν οι φτερούγες ένα καραμελένιο χρώμα και να γίνουν τραγανές. Εναλλακτικά τις ψήνουμε στα κάρβουνα, αλείφοντάς τες όλη την ώρα με ένα πινέλο.

Συνταγή από εδώ.

Φτερούγες κοτόπουλου με μουστάρδα με μέλι

Υλικά:  4 κ.σ. μουστάρδα με μέλι, κ.σ. βαλσαμικό ξίδι, 1 κ.σ. ντοματοπελτές, 2 κ.γ. ξερή ρίγανη, 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά, 1 μικρή πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη (προαιρετικά), 50 ml ελαιόλαδο, αλάτι

Εκτέλεση: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα, όλα τα υλικά για τη μαρινάδα. Βάζουμε τις φτερούγες του κοτόπουλου και ανακατεύουμε καλά να καλυφθούν από όλες τις πλευρές. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, να μαριναριστούν. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.

Απλώνουμε τις φτερούγες μαζί με τη μαρινάδα σε ένα ταψί που ιδανικά να τις χωράει σε μια στρώση και ψήνουμε για περίπου 20 - 25 λεπτά, μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν. Αποσύρουμε από το φούρνο και σερβίρουμε τις φτερούγες σε πιατέλα. Αδειάζουμε όση σάλτσα έμεινε στο ταψί σε μπολ και συνοδεύουμε τις φτερούγες.

Συνταγή από εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Δεν είμαστε τίποτα. Αυτό που ψάχνουμε είναι το παν."

Φρήντριχ Χαίλντερλιν, 1770-1843, Γερμανός ποιητής

  • 1864 - Νέο Σύνταγμα στην Ελλάδα μετά την Επανάσταση της 3ης Σεπτέμβρη.
    1974 - Πεθαίνει ο Βιτόριο ντε Σίκα, Ιταλός σκηνοθέτης.
    1979 – Πεθαίνει ο Δημήτρης Ψαθάς, δημοσιογράφος και θεατρικός συγγραφέας.
    1985 - Η έκρηξη του ηφαιστείου Νεβάδο ντελ Ρουίς στην Κολομβία δημιουργεί ένα λαχάρ που προκαλεί το θάνατο περίπου 25.000 θανάτους.
    1990 - Ξεκινά τη λειτουργία του ο Παγκόσμιος Ιστός.
    2002 - Το πετρελαιοφόρο πλοίο Prestige βυθίζεται ανοιχτά της Γαλικίας προκαλώντας οικολογική καταστροφή.

© 2002-2019 MEDIA2DAY