@HOMEΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Με τι να συνοδεύσω το κρέας;

Ποια συνοδευτικά απογειώνουν τα ψητά μας κρέατα; Πρωτότυπες συνταγές που ταιριάζουν άψογα.

Με τι να συνοδεύσω το κρέας;

Ωραίο το ρύζι μπασμάτι, νόστιμες και οι πατάτες φούρνου όμως τα συνοδευτικά με τα οποία μπορούμε να ταιριάξουμε νόστιμα το κρέας μας δεν περιορίζονται σε αυτά.

Δείτε παρακάτω μερικές πρωτότυπες προτάσεις που θα απογειώσουν τα κρεατικά σας.

Τσιπς γλυκοπατάτας

Υλικά: 2 γλυκοπατάτες, κομμένες τσιπς, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, 1 κ.σ. ρίγανη

Για τη σως γιαουρτιού: 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 1 κ.γ. πάπρικα, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220° C στον αέρα. Ξεπλένουμε πολύ καλά τις γλυκοπατάτες. Κόβουμε με ένα μαχαίρι τις γλυκοπατάτες σε ωραίες μεγάλες φέτες. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τις γλυκοπατάτες. Ψήνουμε για 20-30 λεπτά. Για να φτιάξουμε τη σως ανακατεύουμε σε ένα μπολ, το γιαούρτι, την πάπρικα το αλάτι και το πιπέρι. Σερβίρουμε με τη σως γιαουρτιού.

Συνταγή από εδώ

Ρύζι φουρνιστό με γιαούρτι και τυριά

Υλικά:3 φλιτζ. τσαγιού ρύζι «νυχάκι», 2½ φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι, 1½ φλιτζ. τσαγιού κεφαλοτύρι, τριμμένο, 1½ φλιτζ. τσαγιού γραβιέρα, τριμμένη, 4 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα μέχρι να αφρίσουν, ½ φλιτζ. τσαγιού φύλλα δυόσμου, πολύ ψιλοκομμένα (ή 2 κουτ. σούπας δυόσμος ξερός, τριμμένος), 1 κουτ. σούπας βούτυρο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση: Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του. Το στραγγίζουμε καλά, και το αδειάζουμε σε μια λεκανίτσα και προσθέτουμε το γιαούρτι, τα τυριά, τα αυγά, το δυόσμο (φρέσκο ή ξερό), αλάτι και πιπέρι. Αλείφουμε με το βούτυρο ένα μέτριο, βαθύ ταψί, αδειάζουμε το ρύζι και ισιώνουμε την επιφάνειά του με ένα κουτάλι. Ψήνουμε το ρύζι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-35 λεπτά. Όταν το ρύζι αποκτήσει μια χρυσαφένια κρούστα στην επιφάνεια το βγάζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο, το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.

Συνταγή από εδώ

Κουνουπίδι ψητό σε μπουκετάκια με παρμεζάνα

Υλικά: 1 κουνουπίδι, 75 γρ. φουντούκια, αλάτι, πιπέρι, 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική, 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα: 5 κ.σ. ελαιόλαδο, μαϊντανό, αμύγδαλο φιλέ, παρμεζάνα, σε φλούδες, ξύσμα, από 1 λεμόνι, χυμό, από 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C στον αέρα και τοποθετούμε μέσα ένα άδειο αντικολλητικό ταψί (30x35) να κάψει καλά. Χωρίζουμε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια με τη βοήθεια ενός μικρού μαχαιριού και το ξεπλένουμε. Στη συνέχεια καθαρίζουμε τον "κορμό" από κάθε μπουκετάκι αφαιρώντας το σκληρό εξωτερικό του. Μετά κόβουμε στη μέση κάθετα το κάθε μπουκετάκι σε 2 κομμάτια.

Όλα τα παραπάνω τα βάζουμε σε μια λεκανίτσα όπου ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, τη ζάχαρη και το πιπέρι. Τα ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα.  Όταν ο φούρνος έχει κάψει, ανοίγουμε γρήγορα την πόρτα, αφαιρούμε το ταψί και κατευθείαν τοποθετούμε τα κομμάτια του κουνουπιδιού μέσα στο ταψί σε μια στρώση και προσέχουμε έτσι ώστε η κομμένη επιφάνεια του κουνουπιδιού να είναι στον πάτο του ταψιού ώστε να μαγειρευτεί γρήγορα (αυτό πρέπει να γίνει πολύ γρήγορα για να μη πέσει η θερμοκρασία από τον φούρνο και το ταψί).

Κλείνουμε την πόρτα και ψήνουμε για 9-11 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κουνουπίδι. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αμέσως μεταφέρουμε το κουνουπίδι σε ένα μπολ γιατί αν μείνει στο ταψί θα συνεχίσει να ψήνεται και δεν το θέλουμε αυτό. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ένα μικρό τηγανάκι και καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα μέχρι να πάρουν χρώμα για 3-4 λεπτά.

Για τα φουντούκια: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. Σε ένα μικρό ταψάκι βάζουμε τα φουντούκια και τα ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα σκούρο χρώμα. Μόλις κρυώσουν τα βάζουμε σε μια πετσέτα, την κλείνουμε και θρυμματίζουμε με ένα γουδί.

Για το σερβίρισμα: Σε ένα μπολ βάζουμε το κουνουπίδι, τα φουντούκια, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και αρκετό ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με φλούδες παρμεζάνας, καβουρδισμένα αμύγδαλα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Συνταγή από εδώ

Πατατοσαλάτα με αβοκάντο

Υλικά: 7 πατάτες, αβοκάντο, 2 ντομάτες, μισό κρεμμύδι, 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, 5-6 φύλλα δυόσμου, 1,5 κ.σ. μουστάρδα, χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, 1 κ.γ. μέλι

Εκτέλεση: Καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες. Σε ένα μπολ βάζουμε το μισό αβοκάντο κομμένο σε κυβάκια, τις ντομάτες κομμένες σε κυβάκια χωρίς τα υγρά τους, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα και μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε το στην άκρη. Στο μπλέντερ χτυπάμε το υπόλοιπο αβοκάντο, το σκόρδο, το λεμόνι, την μουστάρδα, το μέλι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και αλάτι. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τις πατάτες (κομμένες) με την σως που έχουμε στο μπλέντερ και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε προσεκτικά ώστε να αναμειχθούν τα υλικά αλλά να μην γίνουν οι πατάτες πουρές και σερβίρουμε.

Συνταγή από εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Ο καλύτερος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το εφεύρεις."

John Sculley

  • 1909 - Η Ελληνική κυβέρνηση αγοράζει το θωρηκτό Αβέρωφ, τα 8 από τα 24 εκατομμύρια δραχμές είναι δωρεά του Γεωργίου Αβέρωφ.

© 2002-2019 MEDIA2DAY