@HOMEΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Οι καλύτερες ομελέτες με τρία μόνο υλικά

Εύκολες, νόστιμες και… λακωνικές. Τρεις ομελέτες με τρία μόνο (βασικά) υλικά.

Οι καλύτερες ομελέτες με τρία μόνο υλικά

Ομελέτα με φέτα και πατάτες

Υλικά: 2-3 αυγά, λίγες πατάτες τηγανιτές (4-5 πιρουνιές), λίγη φέτα λιωμένη με το πιρούνι, αλάτι, πιπέρι και προαιρετικά λίγο ρίγανη

Εκτέλεση: Σ’ ένα βαθύ πιάτο ρίχνουμε τ’ αυγά και τα χτυπάμε ελαφρά, στην συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και την φέτα λιωμένη. Χτυπάμε πάλι ώσπου να ενωθούν τα υλικά. Σ’ ένα σχετικά μικρό αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο ή λίγο βούτυρο και το αφήνουμε να κάψει. Χαμηλώνουμε λίγο την θερμοκρασία της κουζίνας –δηλαδή ένα βαθμό κάτω – και ρίχνουμε τις πατάτες και τις απλώνουμε σε όλο το τηγάνι.

Από πάνω και με κυκλικές κινήσεις ρίχνουμε το μείγμα των αυγών, ώστε να πάει παντού και να αγκαλιάσει τις πατάτες. Κουνάμε το τηγάνι δεξιά/αριστερά ώσπου να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του τηγανιού. Δεν χρησιμοποιούμε καθόλου το πιρούνι για να μην σπάσουμε την βάση της.

Η ομελέτα σε ελάχιστο χρόνο αρχίζει να αφρίζει και να φουσκώνει στην επιφάνεια. Όταν κοντεύουν να πήξουν όλα τα υγρά που είχε, σημαίνει ότι είναι ώρα να την γυρίσουμε. Μ’ ένα πιρούνι ξεκολλάμε τις άκρες της κυκλικά από το τηγάνι. Μεταφέρουμε το τηγάνι στο νεροχύτη και βάζουμε από πάνω του ένα πιάτο μεγαλύτερο από το στόμιο του και τ’ αναποδογυρίζουμε με προσοχή. Κρατάμε το τηγάνι στο ένα μας χέρι και αρχίζουμε να ξαναρίχνουμε την ομελέτα μέσα με σταθερές κινήσεις. Επαναφέρουμε στην φωτιά το τηγάνι και σε ελάχιστο χρόνο είναι έτοιμη.

Συνταγή από εδώ

Ομελέτα με φρέσκο κρεμμύδι και κολοκυθάκια

Υλικά: 5 αυγά, 1 κουταλιά ελαιόλαδο, 1 φρέσκο κρεμμύδι, 2 κολοκυθάκια

Εκτέλεση: Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα κολοκυθάκια. Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε για 10-15' έως ότου εξατμιστεί ο ζωμός τους και καραμελώσουν. Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Γυρίζουμε την ομελέτα μας (να ψηθεί και από την άλλη πλευρά) και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Συνταγή από εδώ.

Ομελέτα με άγρια σπαράγγια

Υλικά: 1 ματσάκι άγρια σπαράγγια (αβρωνιές ή αγρέλια), 4-5, μέτρια αυγά, λίγο φρέσκο γάλα ή 1-2 μεγάλες κουταλιές γιαούρτι, ½ φλιτζάνι τσαγιού τριμμένο πικάντικο τυρί (γραβιέρα, αρσενικό Νάξου κ.ο.κ), αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ελαιόλαδο για το τηγάνι

Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τα σπαράγγια, κόβοντας και πετώντας τις σκληρές άκρες των κοτσανιών τους. Τα πλένουμε και τα σκουπίζουμε καλά. Σπάμε τα αυγά σε βαθύ γυάλινο μπολ και τα χτυπάμε με το σύρμα ή πιρούνι. Προσθέτουμε το γάλα ή το γιαούρτι και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό φαρδύ τηγάνι και τσιγαρίζουμε τα σπαράγγια για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε λίγο νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 3-4 λεπτά ακόμη και να μαλακώσουν.

Μόλις εξατμιστεί το νερό κι αρχίσουν ξανά να τηγανίζονται, ρίχνουμε το μείγμα των αυγών και πασπαλίζουμε με το τυρί. Αφήνουμε την ομελέτα να σταθεροποιηθεί και να ψηθεί καλά από τη μια πλευρά. Αναποδογυρίζουμε την ομελέτα προσεχτικά, με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου, έτσι ώστε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας εάν θέλουμε με επιπλέον τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Συνταγή από εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Τα πράγματα δεν τα βλέπουμε όπως είναι, τα βλέπουμε όπως εμείς είμαστε."

Αναΐς Νιν, 1903-1977, Γαλλίδα συγγραφέας

  • 1812 - Ο Ναπολέων Α΄ Βοναπάρτης υποχωρεί από την Μόσχα.
    1935 - Η Κοινωνία των Εθνών επιβάλει οικονομικές κυρώσεις στην φασιστική Ιταλία για την εισβολή της στην Αιθιοπία.
    1960 - Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφασίζουν την επιβολή εμπάργκο στην κομμουνιστική Κούβα.

© 2002-2019 MEDIA2DAY