@HOMEΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Ανοιξιάτικες συνταγές με λίγες θερμίδες

Ήρθε η άνοιξη, και μαζί της έφερε ένα σωρό φρούτα και λαχανικά, και ευκαιρίες να δημιουργήσουμε πεντανόστιμα και ελαφριά πιάτα.

Ανοιξιάτικες συνταγές με λίγες θερμίδες

Blueberries με κρέμα λεμονιού
Υλικά: 100 γρ. τυρί κρέμα χαμηλό σε λιπαρά, ¾ της κούπας γιαούρτι 2%, 1 κ.γ. μέλι, 2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένη φλούδα λεμονιού, 2 κούπες φρέσκα blueberries

Εκτέλεση: Μέσα σε ένα μπολ, “μαλακώνουμε” το τυρί κρέμα με ένα πηρούνι. Στραγγίζουμε το γιαούρτι εντελώς, και το προσθέτουμε στο μπολ, μαζί με το μέλι. Τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνουν κρέμα, και προσθέτουμε τις φλούδες λεμονιού. Ανακατεύουμε, σερβίρουμε και προσθέτουμε τα blueberries.
Η συνταγή από εδώ

Τορτίγια με τόνο και σπανάκι
Υλικά: 1 κουτί τόνος σε νερό, 1,5 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα light, 4 βολβοί κρεμμύδι ψιλοκομμένοι, λίγο μαϊντανό, 3-4 φύλλα σπανάκι, 2 κουταλιές της σούπας λεμόνι, μισή ντομάτα ψιλοκομμένη, αλάτι/πιπέρι, 2 μεξικάνικες τορτίγιες

Εκτέλεση: Βάζουμε τον τόνο σε μπολ και τον διαλύουμε σε μικρά κομματάκια με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε σε αλάτι-πιπέρι. Απλώνουμε το μισό μείγμα σε κάθε τορτίγια και την τυλίγουμε σφιχτά. Αφαιρούμε από τις άκρες της ένα εκατοστό περίπου, ώστε να έχουμε σχήμα που να μοιάζει με κανονικό σωλήνα. Τυλίγουμε κάθε τορτίγια σε διαφανή μεμβράνη κλείνοντάς την παντού.

Σαλάτα χρωματιστών ζυμαρικών με λιαστή ντομάτα και βασιλικό
Υλικά: 500 γρ βίδες βρασμένες και στραγγισμένες, 8 ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες, 2 κουταλιές της σούπας κάππαρη, 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό, 1 πακέτο 200 γρ τυρί κρέμα, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο, 1/4 κούπας βαλσάμικο, ½ κούπα ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ελιές & φύλλα βασιλικού για γαρνίρισμα

Εκτέλεση: Ανακατεύουμε σ’ ένα μπολ τις βίδες, τις λιαστές ντομάτες, την κάππαρη, το βασιλικό και το τυρί κρέμα. Χτυπάμε στο blender το σκόρδο, το βαλσάμικο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνουμε τη σαλάτα ζυμαρικών. Γαρνίρουμε με ελιές και φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε τη σαλάτα κρύα.
Η συνταγή από εδώ

Ψητά καρότα στην λαδόκολλα με θυμάρι
Υλικά: 8 μεγάλα καρότα, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 2 κ.σ. πετιμέζι, 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς Κελσίου. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε τετράγωνα μπαστουνάκια. Ρίχνουμε τα καρότα σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε στο ταψί μας μία λαδόκολλα και απλώνουμε τα καρότα. Ψήνουμε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα αλλά να κρατάνε και να μην γίνουν σούπα. Σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω λίγο φρέσκο θυμάρι.
Η συνταγή από εδώ

Καλοκαιρινό κοτόπουλο με κινόα
Υλικά: 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου (κομμένα σε λεπτές λωρίδες), 2 ξερά κρεμμύδια (κομμένα σε λεπτές φέτες), 3 χρωματιστές πιπεριές (κομμένες σε φέτες), 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι ή φρέσκια ρίγανη, 1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί, 1/2 φλ ζωμό κότας, 2 ώριμες τριμμένες ντομάτες, 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο, 2 γεματες κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι (2% λιπαρά)
Για το σερβίρισμα: 1 φλ. βρασμένη κινόα, 1 αβοκάντο κομμένο σε φέτες ή καρέ

Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ροδίζουμε το φιλέτο κοτόπουλο για 4΄-5΄, να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές το θυμάρι και σοτάρουμε για 3΄. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 2΄ και να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ. Προσθέτουμε τις ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε με το ζωμό, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο για περίπου 20΄. Αφού βράσει το φαγητό, το αποσύρουμε από τη φωτιά. Τότε θα έχει μείνει με λίγα υγρά. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Για την κινόα: Βάζουμε την κινόα σε λεπτό σουρωτήρι και την ξεπλένουμε πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό, μέχρι το νερό που θα τρέχει να μην είναι πλέον λευκό, αλλά να βγαίνει διάφανο. Βάζουμε την κινόα σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε νερό να την σκεπάζει και σιγοβράζουμε μέχρι να σκάσει ο καρπός, για περίπου 10 λεπτά και να ανοίξει, αλλά όχι να λιώσει. Αλατίζουμε την κινόα την ώρα που βράζει. Την στραγγίζουμε καλά.
Η συνταγή από εδώ



ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Δεν με πειράζουν τα ψέματα αλλά μισώ την ανακρίβεια."

Σάμουελ Μπάτλερ, 1835-1902, Άγγλος συγγραφέας

  • 1536 – Η Άννα Μπολέυν, δεύτερη σύζυγος του Ερρίκου Η' της Αγγλίας αποκεφαλίζεται για μοιχεία, προδοσία και αιμομιξία.
    1919 – Αποβιβάζεται στο λιμάνι της Σαμψούντας ο Μουσταφά Κεμάλ απ' όπου αρχίζει η δεύτερη φάση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.
    Ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας.

© 2002-2019 MEDIA2DAY