@HOMEΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Advertorial

Νόστιμη Νηστεία με Μπάρμπα Στάθη

Θεωρείτε τη νηστεία κάπως... άνοστη; Αυτές οι νόστιμες και θρεπτικές συνταγές από τον Μπάρμπα Στάθη θα σας αλλάξουν γνώμη!

Νόστιμη Νηστεία με Μπάρμπα Στάθη

Σύμφωνα με έρευνες χρειάζονται 21 ημέρες για να αποκτήσεις μια νέα συνήθεια! Στις 40 που διαρκεί η νηστεία, θα έχεις σίγουρα αποκτήσει μια καλή! Να τρως σωστά, νόστιμα & υγιεινά! Δες τις ημέρες της νηστείας σαν μια ευκαιρία για μια νέα αρχή. Όχι μόνο για να αποτοξινωθείς αλλά και για να ανακαλύψεις το πόσο νόστιμα, εκτός από υγιεινά και θρεπτικά, μπορεί να είναι τα λαχανικά. Ο Μπάρμπα Στάθης είναι εκεί κάθε μέρα με μια νέα απολαυστική συνταγή για να ανοίξει τους γευστικούς σου ορίζοντες βήμα-βήμα.

Μπάρμπα Στάθης. Μας κάνει καλό και στη Σαρακοστή!

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΤΗΣ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ

Υλικά για 6 άτομα
1 συσκευασία αγκινάρες Μπάρμπα Στάθης, 750γρ.
2 κ.σ. + 50 ml ελαιόλαδο
1 πρέζα καπνιστή πάπρικα χυμό από 2 λεμόνια
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 μικρό χταπόδι (800 γρ.), βρασμένο και ψιλοκομμένο
300 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
300 γρ. μύδια, φρέσκια ψίχα
1/2 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
λίγα φυλλαράκια μαϊντανού
αλάτι, πιπέρι

1.     Σε αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και τις αγκινάρες, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την πάπρικα και λίγο νεράκι και αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Σβήνουμε με τον χυμό του ενός λεμονιού και πασπαλίζουμε με το ξύσμα.
2.     Σε αντικολλητικό τηγάνι και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε στα 50 ml ελαιόλαδο τα μύδια και τις γαρίδες για 2 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη μουστάρδα και σβήνουμε με το κρασί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
3.     Προσθέτουμε στο τηγάνι το χταπόδι και τον χυμό του δεύτερου λεμονιού, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Γεμίζουμε με το μείγμα τις ζεστές αγκινάρες μας και τις σερβίρουμε διακοσμώντας με φυλλαράκια μαϊντανού.

 

 

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ

Υλικά για 6 άτομα
Για τα φασολάκια

1 συσκευασία φασολάκια πλατιά Μπάρμπα Στάθης 1200 γρ.
6 κ.σ. ελαιόλαδο
6 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης
600 γρ. ντοματάκια κονκασέ
1 μεγάλη κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.γ. ζάχαρη
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
ξύσμα από 2 λεμόνια
αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τα καλαμαράκια
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
1 ρίζα φινόκιο, ψιλοκομμένη
800 γρ. μικρά καλαμαράκια καθαρισμένα ή
μεγάλα, κομμένα σε ροδέλες
1 κόκκινη πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
120 ml ούζο
400 ml νερό

1.     Σε ένα φαρδύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το φινόκιο για 2΄ μέχρι να γυαλίσουν, ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια, την πιπερίτσα τσίλι και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Σβήνουμε με το ούζο και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το νερό και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10΄.
2.     Σε μια βαθιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2΄ μέχρι να γυα λίσει, ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε τα φασολάκια, τον πελτέ ντομάτας, τα ντοματάκια κονκασέ, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 30΄. Προσθέτουμε το μείγμα με τα καλαμαράκια, ανακατεύουμε απαλά, τραβάμε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνουμε για 10΄ να ενωθούν οι γεύσεις. Πασπαλίζουμε με το ξύσμα του λεμονιού και τον άνηθο και σερβίρουμε αμέσως.


#nostiministeia 


 

      / barbastathis

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ο κόσμος δεν είναι ένα θλιβερό μέρος, είναι απλά μεγάλο."

Ζαν-Λυκ Γκοντάρ, 1930-, Γάλλος σκηνοθέτης

  • 1819 - Ο Αλή Πασάς αναγκάζει τους κατοίκους της Πάργας να εκπαυριστούν στην Κέρκυρα και σε άλλα Επτάνησα.
    1839 - Υπογράφεται η Συνθήκη του Λονδίνου, με την οποία αναγνωρίζεται η ανεξαρτησία του Βελγίου και του Λουξεμβούργου από την Ολλανδία.
    1882 - Πεθαίνει ο Κάρολος Δαρβίνος, άγγλος φυσιοδίφης, θεμελιωτής της Θεωρίας της Εξέλιξης.

© 2002-2019 MEDIA2DAY