@HOMEΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Τι πιπέρι να βάλω;

Ποια είδη πιπεριών έχουμε στο οπλοστάσιο της κουζίνας και πού τα χρησιμοποιούμε για να δώσουμε γεύση και αψάδα;

Τι πιπέρι να βάλω;

Μαύρο πιπέρι

Προέρχεται από τους καρπούς των φυτών της οικογένειας των πεπεροειδών και ταιριάζει παντού και με όλα. Είναι ό,τι πρέπει για καυτερή γεύση και νοστιμιά σε οποιοδήποτε κρέας, κιμάδες, ρολά πουλερικών, λαχανικά, σαλάτες, σάντουιτς, σάλτσες και μαρινάδες. Στα λαχανικά και τα ψάρια βέβαια, καλό θα ήταν να μην το παρακάνουμε αφού εκεί έχει πιο έντονη «παρουσία».

Άσπρο πιπέρι

Αποτελεί καρπό του ίδιου φυτού, με αφαιρεμένο τον φλοιό, κάτι που του δίνει λιγότερη αψάδα. Το ιδιαίτερό του άρωμα και γεύση το κάνει ταιριαστό με «λευκές» συνταγές όπως σάλτσες με κρέμα γάλακτος, μπεσαμέλ, πουρέδες, λευκά κρεατικά, ψάρια και αυγολέμονο.

Πράσινο πιπέρι

Επίσης καρπός από το ίδιο φυτό, έχει πιο ήπια γεύση από το μαύρο και είναι περισσότερο αρωματικό. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε λοιπόν σε ελαφριά πιάτα με λαχανικά, σε λεμονάτες ή κρασάτες συνταγές, σε λευκές σάλτσες αλλά και σε συνταγές με κοτόπουλο, ψάρια, θαλασσινά και μανιτάρια.

Ροζ πιπέρι

Μοιάζει αρκετά με το μαύρο, αλλά προέρχεται από φυτό διαφορετικής οικογένειας, τον σχίνο τον τερεβινθόφυλλο και έχει αρκετά φρουτώδες άρωμα. Μπορείτε να το προσθέσετε στην άλμη των τουρσιών για ψάρια ή λαχανικά, σε θαλασσινά όπως αστακό ή χτένια, σε μπριζόλες, σε κουνέλι, σε κοτόπουλο και σε χοιρινό ή σε ντρέσινγκ για σαλάτες και σε λευκές σάλτσες.

Πάπρικα

Αποτελεί συνδυασμό διάφορων πιπεριών και βγαίνει σε διάφορες εντάσεις αψάδας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ιδανικά σε μεξικάνικες συνταγές, ψάρια, γαρίδες, ομελέτες, πιάτα με πουλερικά, σουβλάκι, φασόλια, ριζότο, πατάτες και μαλακά τυριά ή ψητή φέτα.

Πιπέρι Καγιέν

Πρόκειται για σκόνη από πιπεριές τσίλι και έχει πολύ έντονη και «φλογερή» γεύση. Ταιριάζει σε θαλασσινά, κρέατα, ζυμαρικά, σαλάτες, ομελέτες με τυρί, burger και μεξικάνικες σάλτσες.

Πιπέρι Σετσουάν

Προέρχεται από φυτό της οικογένειας Zanthoxylum Piperitum και πήρε το όνομά του από την ομώνυμη κινέζικη επαρχία. Η γεύση του είναι έντονα πιπεράτη και χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον σε κινέζικα πιάτα με πουλερικά, κρέας, ψάρι, σούπες, πίκλες και μαρινάδες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Οι άνθρωποι δεν είναι αιχμάλωτοι της μοίρας τους, αλλά αιχμάλωτοι των μυαλών τους."

Φραγκλίνος Ρούζβελτ

  • 1882 - Γεννήθηκε ο Ρώσος συνθέτης Ιγκόρ Στραβίνσκι.
    1885 - Φθάνει στο λιμάνι της Νέας Υόρκης το "Άγαλμα της Ελευθερίας", ως δώρο των Γάλλων προς τους Αμερικανούς.
    1940 - Τα Βαλτικά κράτη Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία καταλαμβάνονται από την Σοβιετική Ένωση.
    1944 - Η Ισλανδία ανεξαρτητοποιείται από την Δανία.

© 2002-2019 MEDIA2DAY