@HOMEΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

7 τέλεια ντρέσινγκ για σαλάτες

Απογειώστε τα σαλατικά σας με επτά ντρέσινγκ που θα σας κάνουν να πείτε αντίο στις βαρετές πρασινάδες.

7 τέλεια ντρέσινγκ για σαλάτες

Σας κούρασαν οι άνοστες σαλάτες; Μάλλον ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε να τις «ντύσετε» με τα παρακάτω τέλεια ντρέσινγκ.

Βιενγκρέτ εσπεριδοειδών

Υλικά: ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο, 3 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού, ξύσμα από 1 λεμόνι, ξύσμα από 1 πορτοκάλι, 2 κ.σ. ξίδι, 1 κ.γλ. μέλι, χυμό από ½ λεμόνι, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση: Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, τα ξύσματα από το λεμόνι και το πορτοκάλι, το ξίδι, το μέλι και το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε τη σαλάτα.

Βινεγκρέτ ντομάτας

Υλικά: 3 ντομάτες, 1 κουταλάκι από αρωματικά βότανα (βασιλικός, μαϊντανός, ρίγανη), 50 ml ελαιόλαδο, 10 γρ. ξύδι μπαλσάμικο

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 75°C, κόβουμε τις ντομάτες στα τέσσερα και τις τοποθετούμε πάνω σε μία πλάκα για φούρνο. Ρίχνουμε από πάνω τα αρωματικά βότανα, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Τις αφήνουμε στο φούρνο να στεγνώσουν για 5 ώρες. Για τη βινεγκρέτ βάζουμε τις ντομάτες που έχουν ήδη ξεραθεί στο φούρνο στον επεξεργαστή τροφίμων με το ελαιόλαδο και το μπαλσάμικο. Χτυπάμε το μείγμα και το περνάμε στο κόσκινο.

Συνταγή από εδώ.

Ντρέσινγκ με γιαούρτι

Υλικά: 200 γρ. γιαούρτι, 20 γρ. ελαιόλαδο, χυμό από ½ λεμόνι, 1 κ.σ. μαϊντανό, μέντα και σχοινόπρασο τριμμένα, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση: Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά σε ένα μπολ. Χρησιμοποιούμε σε σαλάτες ή ψάρι ψητό στον ατμό. Κρατάμε σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο για 2- 3 μέρες.

Συνταγή από εδώ.

Σως μέλι – μουστάρδα

Υλικά: 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή, 1,5 κ.σ. μέλι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.γλ. μαγιονέζα, 1 κ.γλ. στυμένο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μικρό μπωλ και βάζουμε την στο ψυγείο για να δέσει.

Συνταγή από εδώ

Ντρέσινγκ με σόγια και μουστάρδα

Υλικά: 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. σάλτσα σόγια, 1 κ.σ. ξύδι από ρύζι, ½ κ.γ. μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση: Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα μαζί τα υλικά και χρησιμοποιούμε για να γαρνίρουμε σαλάτες και βραστά λαχανικά.

Συνταγή από εδώ.  

Ντρέσινγκ με τζίντζερ

Υλικά: 5 κ.σ. χυμό λεμόνι, 5 κ.σ. ελαιόλαδο, 2 κ.γλ. μουστάρδα 2 σταγόνες ταμπάσκο, 1/2 κ.γλ τζίντζερ, 2 κ.γλ. μέλι

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη κρέμα. Περιχύνουμε τη σαλάτα μας με τη σάλτσα.

Συνταγή από εδώ.  

Σος με ταχίνι

Υλικά: 3 κ.σ. ταχίνι, 4 κ.σ. νερό, 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου, 2 κ.σ.  χυμό λεμονιού, 6 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο, 1 κ.σ. μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι, προαιρετικά 1-2 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση: Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή και λεία κρέμα. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε σε αλάτι ή λεμόνι.

Συνταγή από εδώ.

SPONSORED LINKS

"Σε μια εποχή παγκόσμιου ψεύδους, το να λες την αλήθεια είναι μια πράξη επαναστατική."

Τζωρτζ Όργουελ, 1903-1950, Βρετανός συγγραφέας

  • 1981 Πατριάρχης Ιεροσολύμων εκλέγεται ο Διόδωρος Α' (ν.ημ.)

© 2002-2019 MEDIA2DAY