@HOMEΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Σούπερ χορταστικά πρωινά για τις κρύες μέρες

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, ειδικά αν η ημέρα προμηνύεται παγωμένη κι εμείς θέλουμε έξτρα αποθέματα ενέργειας

Σούπερ χορταστικά πρωινά για τις κρύες μέρες

Έχουμε τονίσει ξανά πόσο σημαντικό είναι το πρωινό μας να είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, αλλά και θερμίδες, καθώς είναι το γεύμα που θα πρέπει να μας προσφέρει δύναμη για αρκετές ώρες, μέχρι να έρθει η ώρα για το μεσημεριανό. Και τώρα που το κρύο έχει σφίξει, το πρωινό μας χρειάζεται να είναι πιο πλούσιο και χορταστικό από ποτέ—χωρίς να θυσιάσουμε, βέβαια, διατροφική αξία. Ας δούμε μερικές συνταγές που βρήκαμε και λατρέψαμε και θα κάνουν τα κρύα πρωινά μας για φέτος πεντανόστιμα…

Ρολά ομελέτας
Υλικά: 5 αυγά μέτρια, 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας χαμηλή σε αλάτι, πιπέρι, 2 κ.σ ελαιόλαδο, 100 γρ. τυρί κρέμα χαμηλό σε λιπαρά, 100 γρ. σπανάκι, 1 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο, 50 γρ. καπνιστός σολομός, φύλλα ρόκας για το σερβίρισμα

Εκτέλεση: Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα αυγά, τη σάλτσα σόγιας και το πιπέρι με ένα σύρμα χειρός. Με ένα πινέλο αλείφουμε ελαφρά ένα αντικολλητικό τηγάνι 20 εκ. με το ελαιόλαδο και το μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το 1/3 του μείγματος των αυγών στο τηγάνι και τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να σφίξει η ομελέτα. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο να φτιάχνουμε τις ομελέτες μας. Θα έχουμε σύνολο 3 ομελέτες. Στοιχίζουμε τις 3 ομελέτες τη μία δίπλα στην άλλη κολλητά ώστε να καλύπτει η μία ομελέτα μία μικρή επιφάνεια της άλλης. Με μία σπάτουλα απλώνουμε το τυρί κρέμα πάνω από τις ομελέτες. Καλύπτουμε με το σπανάκι, το σχοινόπρασο και τέλος τον σολομό. Τυλίγουμε σφιχτά σε ένα μεγάλο ρολό από τη μικρή πλευρά. Κόβουμε κάθετα την ομελέτα σε μικρά ρολάκια και σερβίρουμε με φύλλα ρόκας.
Η συνταγή από εδώ

Υγιεινές τηγανίτες με βρώμη και μπανάνα
Υλικά: 1/2 φλ. νιφάδες βρώμης, 1 μπανάνα μέτρια ώριμη, 3 κ.σ. παχύρευστο γάλα καρύδας (συσκευασία σε κονσέρβα), 1 πρέζα αλάτι, 1 πρέζα κανέλα, λίγη στέβια (προαιρετικά), 2 κ.σ. ψιλοκομμένη vegan σοκολάτα χωρίς ζάχαρη

Εκτέλεση: Λιώνουμε πρώτα σε μπολ τη μπανάνα με πιρούνι ή την πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 10΄. Σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, αλείφουμε λίγο λάδι και σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Ρίχνουμε μικρή ποσότητα από το χυλό και σε μέτρια φωτιά ψήνουμε μέχρι να σταθεροποιηθεί. Αναποδογυρίζουμε τις τηγανίτες με σπάτουλα και ψήνουμε λίγο κι από την άλλη πλευρά. Αφού τα φτιάξουμε όλα, τα σερβίρουμε το ένα πάνω στο άλλο σε πιατέλα και γαρνίρουμε με κάποιο από τα φρούτα, βούτυρο με μέλι ή σοκολάτα.
Η συνταγή από εδώ

Τοστ με αβοκάντο, τυρί και ζαμπόν
Υλικά: 6 φέτες ψωμί ολικής άλεσης, 30 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, 100 γρ. τσένταρ τριμμένο, 6 φέτες ζαμπόν πολύ καλής ποιότητας, 1-2 ώριμα αβοκάντο, αλάτι, πιπέρι, 100 γρ. άγρια ρόκα (τα φύλλα), 10 ντοματίνια

Εκτέλεση: Αλείφουμε με βούτυρο τις 3 φέτες ψωμιού και τις βάζουμε σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, με τη μεριά του βουτύρου προς τα κάτω. Επάνω στη μία φέτα απλώνουμε το τριμμένο τυρί και καπακώνουμε το τηγάνι για 2-3 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί μας. Αφαιρούμε τις φέτες από το τηγάνι. Βάζουμε 3 φέτες από το αλλαντικό μας πάνω στη φέτα με το λιωμένο τυρί και τοποθετούμε από πάνω τη δεύτερη φέτα ψωμιού. Κόβουμε σε φέτες το αβοκάντο και τις απλώνουμε πάνω από τη δεύτερη φέτα. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε από πάνω και την τρίτη φέτα ψωμί. Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και το δεύτερο τοστ. Σε δύο πιάτα μοιράζουμε τη ρόκα και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και σερβίρουμε το κάθε τοστ πάνω από τη σαλάτα μας.
Η συνταγή από εδώ

Γαλλική ομελέτα με μανιτάρια σοτέ και τυρί κρέμα
Υλικά: 30 γρ. ελαιόλαδο, 150 γρ. μανιτάρια στρογγυλά (σε τέταρτα), 6 αυγά, 30 γρ. βούτυρο, 60 γρ. κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο, αλάτι, λίγο βούτυρο για το τέλος

Εκτέλεση: Σ' ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Αλατίζουμε τα μανιτάρια και αποσύρουμε σ' ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί. Σ' ένα μπολ, χτυπάμε καλά με το σύρμα τα 6 αβγά και τ' αλατίζουμε. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε το μισό βούτυρο, γέρνοντας ελαφρά το τηγάνι, ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά του. Ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και τα ανακατεύουμε με μια κουτάλα σιλικόνης. Κουνάμε το σκεύος και την κουτάλα ταυτόχρονα, μέχρι να σφίξει ελαφρώς η ομελέτα. Στη συνέχεια, απλώνουμε ομοιόμορφα τα αυγά στο τηγάνι και αφήνουμε να μαγειρευτούν, χωρίς να ανακατεύουμε.
Γέρνουμε το σκεύος προς τα εμπρός, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια λεπτή στρώση αυγού στο τηγάνι, από τη μεριά που είναι κοντά στο σώμα μας. Περνάμε ένα πιρούνι περιμετρικά κάτω από το χείλος της ομελέτας, για να σιγουρευτούμε ότι δεν έχει κολλήσει. Γλιστράμε την ομελέτα προς το μπροστινό μέρος του τηγανιού, ρίχνουμε τα μανιτάρια και το κατσικίσιο τυρί επάνω στα αβγά και με μία κουτάλα διπλώνουμε προς το κέντρο της. Από το τηγάνι, τη γυρνάμε ανάποδα σε πιάτο και την αλείφουμε με λίγο βούτυρο.
Η συνταγή από εδώ.

Αυγά στον φούρνο μέσα σε ζαμπόν
Υλικά: 6 φέτες ζαμπόν, 6 αυγά, τριμμένο χαλούμι, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, βούτυρο ή ελαιόλαδο

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Αλείφουμε με το βούτυρο ή με ελαιόλαδο ένα ταψί με 6 θήκες μάφιν και βάζουμε μέσα τις φέτες ζαμπόν. Πάνω από το ζαμπόν βάζουμε το τριμμένο χαλούμι, και σπάμε από πάνω ένα αυγό σε κάθε θήκη. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά. Αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Η συνταγή από εδώ


σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Να μην ενδιαφέρεσαι για τον αριθμό, αλλά για την ποιότητα των θαυμαστών σου. Το να μην αρέσεις στους μικρόψυχους, αποτελεί τίτλο τιμής."

Σενέκας, 4 μ.Χ-65 μ.Χ., Ρωμαίος φιλόσοφος

  • 37 - Γεννήθηκε ο Νέρων, Αυτοκράτορας της Ρώμης.

    1025 - Πέθανε ο Αυτοκράτορας του Βυζαντίου Βασίλειος Β' ο Βουλγαροκτόνος.

© 2002-2018 MEDIA2DAY