@HOMEΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Λαχταριστές συνταγές με φυστικοβούτυρο

Πλούσια γεύση, αρκετές θερμίδες αλλά και μπόλικα θρεπτικά συστατικά. Το φυστικοβούτυρο πρωταγωνιστεί στις πιο νόστιμες συνταγές.

Λαχταριστές συνταγές με φυστικοβούτυρο

Το δημοφιλές «βούτυρο» φτιάχνεται από πολτό αλεσμένων φυστικιών και παρά το γεγονός ότι έχει αρκετές θερμίδες (περί τις 94 ανά κουταλιά της σούπας), είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα «καλά» λιπαρά, πρωτεΐνη και φυτικές ίνες.

Ταιριάζει άψογα με ψωμί και μαρμελάδα, πάνω από pancakes αλλά καταναλώνεται εύκολα και σκέτο… με το κουτάλι.

Δείτε παρακάτω μερικές λαχταριστές συνταγές με πρωταγωνιστή το δημοφιλές «βούτυρο» των φυστικιών.

Το βασικότερο όλων: Σπιτικό Φυστικοβούτυρο!

Υλικά: 400 γρ. αλατισμένα φιστίκια, 2 κ.σ. φιστικέλαιο, 1 κ.σ. κοφτή μέλι

Εκτέλεση: Ρίχνουμε στο μίξερ τα φιστίκια και το φιστικέλαιο και τα χτυπάμε με τα μαχαίρια. Σε περίπτωση που τα φιστίκια δεν είναι αλατισμένα ρίχνουμε και 1-2 πρέζες αλάτι.

Χτυπάμε για 3 λεπτά με 3 διακοπές για να ελέγχουμε το μείγμα μας. Δεν πρέπει στο μείγμα να υπάρχουν κομμάτια φιστικιού, ούτε να μοιάζει με σκληρή πάστα. Όσο πιο πολύ τα χτυπάμε τόσο πιο καλό θα γίνει το μείγμα μας γιατί τα φιστίκια θα βγάλουν τα έλαιά τους και θα βοηθήσουν να γίνει το φιτικοβούτυρό μας. Μετά λοιπόν από 3 λεπτά, το μείγμα μας έχει γίνει ρευστό και έχει αναπτύξει θερμότητα. Προσθέτουμε το μέλι και χτυπάμε για 5'', ουσιαστικά να κάνει 3 βόλτες. Το φιστικοβούτυρό μας είναι έτοιμο.

Συνταγή από εδώ.

Μπισκότα με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα

Υλικά: 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ½ κ.γ. μαγειρική σόδα, ½ κ.γ. αλάτι, 112 γρ. βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου, 70 γρ. μίγμα με μαύρη ζάχαρη και με γλυκαντικό σε σκόνη , 1 μεγάλο αυγό, 1 βανίλια σε σκόνη, 120 γρ. φυστικοβούτυρο, 100 γρ. νιφάδες σοκολάτας

Εκτέλεση: Σε μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Σε άλλο, μεγαλύτερο μπολ, χτυπάμε με μίξερ χειρός, το βούτυρο και μίγμα με μαύρη ζάχαρη και με γλυκαντικό για 2 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό, τη βανίλια και το φυστικοβούτυρο και ξαναχτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά, με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, μέχρι να ενωθεί το αλεύρι με το υγρό μείγμα. Ρίχνουμε τις νιφάδες σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να απλωθούν ομοιόμορφα στη ζύμη. Πλάθουμε μικρές μπάλες και τις τοποθετούμε σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα. Τις πιέζουμε ελαφρώς με πιρούνι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC, για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν. Περιμένουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά και σερβίρουμε.

Συνταγή από εδώ

Παγωμένο κέικ με φυστικοβούτυρο και μπισκότα

Υλικά: 500 γραμ. χτυπημένη κρέμα σε παχύρρευστη μορφή, 1 φλ. Φυστικοβούτυρο, 20 μπισκότα γεμιστά, 4 κ.σ. ξύσμα σοκολάτας, 3-4 κ.σ. λικέρ της αρεσκείας σας

Εκτέλεση: Ξεκινάμε το κέικ με φυστικοβούτυρο και μπισκότα ντύνοντας με μεμβράνη μια μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ. Κάνουμε μια στρώση μπισκότα στη βάση της φόρμας. Σπάμε τα υπόλοιπα μπισκότα σε κομμάτια.

Σε μπολ χτυπάμε την παχύρρευστη κρέμα με το φυστικοβούτυρο να ενωθούν. Προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα και το ξύσμα και ανακατεύουμε. Αν θέλουμε προσθέτουμε 2-3 κ.σ. λικέρ της αρεσκείας μας. Γεμίζουμε τη φόρμα με το μίγμα.

Παγώνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σφίξει. Ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε. Αν θέλουμε μπορούμε να το βάλουμε και στην κατάψυξη. Θα πρέπει να το αφήσουμε για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει για να κοπεί.

Συνταγή από εδώ

Στρώσεις Crumble μπισκότου με κρέμα φυστικοβούτυρο

Υλικά: 1 συσκευασία μπισκότα, 60 γρ. Βούτυρο, 100 γρ. άχνη ζάχαρη, 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, 150 γρ. τυρί κρέμα, 100 γρ. φυστικοβούτυρο, 2 κ.σ. γάλα, λίγες σταγόνες βανίλια υγρή, μικρά μπισκότα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση: άζουμε τα μπισκότα σε σακούλα τροφίμων και τα θρυμματίζουμε με τον πλάστη.

Λιώνουμε το βούτυρο σε δυνατή φωτιά και αποσύρουμε από την εστία. Προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα & ανακατεύουμε καλά μέχρι να μουσκέψουν. Απλώνουμε το μείγμα σε ταψάκι μέσα στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 170′ στον αέρα για 10 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μαζί με 3 κουταλιές της σούπας από την συνολική άχνη ζάχαρη, μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Παγώνουμε στο ψυγείο.

Χτυπάμε με σύρμα το τυρί κρέμα με το φυστικοβούτυρο να αφρατέψει. Ρίχνουμε σταδιακά και την υπόλοιπη ζάχαρη. Προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα, το γάλα και την βανίλια. Ανακατεύουμε απαλά. Γεμίζουμε ποτήρια με στρώσεις από  crumble μπισκότου και κρέμα φυστικοβούτυρο και γαρνίρουμε με μπισκότα. Παγώνουμε για 10΄και σερβίρουμε.

Συνταγή από εδώ.

SPONSORED LINKS

"Να μην ενδιαφέρεσαι για τον αριθμό, αλλά για την ποιότητα των θαυμαστών σου. Το να μην αρέσεις στους μικρόψυχους, αποτελεί τίτλο τιμής."

Σενέκας, 4 μ.Χ-65 μ.Χ., Ρωμαίος φιλόσοφος

  • 37 - Γεννήθηκε ο Νέρων, Αυτοκράτορας της Ρώμης.

    1025 - Πέθανε ο Αυτοκράτορας του Βυζαντίου Βασίλειος Β' ο Βουλγαροκτόνος.

© 2002-2018 MEDIA2DAY