@HOMEΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Σούπερ καλοκαιρινές συνταγές με πεπόνι

Καλοκαίρι χωρίς πεπόνι δεν νοείται κι εμείς ετοιμάζουμε τέσσερις συνταγές με πρωταγωνιστή το ζουμερό και μυρωδάτο φρούτο.

Σούπερ καλοκαιρινές συνταγές με πεπόνι

Σορμπέ πεπόνι



Υλικά: 1 πεπόνι, 120 γρ. νερό, 200 γρ. ζάχαρη, χυμό από 1 μικρό λεμόνι
Για το σερβίρισμα: πεπόνι σε κομματάκια

Υλικά: Καθαρίζουμε και κόβουμε το πεπόνι σε μικρά κομμάτια. Τοποθετούμε τα κομμάτια από το πεπόνι σε ένα σκεύος και τα αποθηκεύουμε στην κατάψυξη για 1-2 ώρες μέχρι να παγώσει τελείως. Καθώς το έχουμε βάλει στην κατάψυξη, φτιάχνουμε ένα σιρόπι βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη και το λεμόνι.

Περιμένουμε να πάρει βράση και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα να λιώσει η ζάχαρη. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Αφού έχουν παγώσει τα κομμάτια από το πεπόνι τα ενσωματώνουμε με το σιρόπι που φτιάξαμε σε ένα μπλέντερ ή μία παγωτομηχανή. Τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα λείο και κρεμώδες αποτέλεσμα και παγώνουμε στην κατάψυξή για 1-2 ώρες. Για να σερβίρουμε χρειάζεται να μείνει το σορμπέ για 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Διακοσμούμε με πεπόνι κομμένο σε μικρά κυβάκια.   

Συνταγή από εδώ

Μπρουσκέτες με προσούτο και πεπόνι

Υλικά: 1/2 μπαγκέτα, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 2 φλ. τυρί κρέμα ή κατίκι, 4 φέτες προσούτο Καρπενησίου ή οποιοδήποτε προσούτο, 1 φλ. πεπόνι (κυβάκια), αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση: Κόβουμε την μπαγκέτα διαγώνια σε λεπτές φέτες. Με ένα πινέλο τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και τις αλατίζουμε. Τις αραδιάζουμε σε λαμαρίνα και τις ψήνουμε για περίπου 15΄ έως ότου ροδίσουν. Ψιλοκόβουμε το προσούτο. Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, και το πεπόνι και τρίβουμε από πάνω πιπέρι. Ανακατεύουμε. Βάζουμε σε κάθε φρυγανισμένη φέτα μια κουταλιά τυρί με πεπόνι. Από πάνω ρίχνουμε το ψιλοκομμένο προσούτο.

Συνταγή από εδώ

Μοχίτο με πεπόνι και ρόδι



Υλικά: 2 φέτες πεπόνι, αποφλοιωμένες και χωρίς σπόρους, 2 κ.γ μαύρη ζάχαρη, 1/2  λάιμ κομμένο σε 4 κομμάτια, 60 ml ρούμι, 5-6 σπόρους από ρόδι, 4 φρέσκα φύλλα δυόσμου ή μέντα

Εκτέλεση: Παίρνουμε ένα ψηλό ποτήρι και με το γουδοχέρι πατάμε δυνατά τον δυόσμο ή τη μέντα, το λάϊμ και την καστανή ζάχαρη. Χτυπάμε στο blender το πεπόνι σε κομμάτια, προσθέτουμε το ρούμι και το κάνουμε μίγμα. Αδειάζουμε το μίγμα σε ποτήρι με τριμμένο πάγο. Βάζουμε 5-6 σπόρους από ρόδι και ανακατεύουμε καλά. Γαρνίρουμε με μια κορυφή από δυόσμο και 2 σπόρους από ρόδι.

Συνταγή από εδώ

Μαρμελάδα πεπόνι

Υλικά: 1300 γρ. πεπόνι (καθαρό βάρος),500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική, χυμό από δύο μέτρια λεμόνια, ξύσμα από ένα λεμόνι, 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, 3 τεμάχια αστεροειδή γλυκάνισο

Εκτέλεση: Κόβουμε το πεπόνι σε κομματάκια 2×2 εκ. περίπου.

Σε μια ανοξείδωτη κατσαρόλα βάζουμε το πεπόνι, τη ζάχαρη, το χυμό λεμόνι, τη βανίλια και ανακατεύουμε απαλά. Σιγοβράζουμε το μείγμα 2 λεπτά. Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, το καλύπτουμε με ένα κομμάτι λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο για ένα ολόκληρο βράδυ. Την επόμενη μέρα σουρώνουμε το μείγμα και κρατάμε για λίγο τα κομματάκια πεπόνι στην άκρη. Βάζουμε στην κατσαρόλα το ζουμάκι και το βράζουμε για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το πεπόνι, το ξύσμα, τον αστεροειδή γλυκάνισο και βράζουμε για άλλα 15-20 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Ελέγχουμε αν η μαρμελάδα είναι έτοιμη κάνοντας το τεστ με το πιατάκι. Ανακατεύουμε πολύ συχνά για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας. Βάζουμε τη μαρμελάδα αμέσως σε βάζα και σφραγίζουμε καλά. Τρώγεται σαν γλυκό του κουταλιού, συνοδεύει το γιαούρτι ή ακόμα και μια φέτα ψωμί με κίτρινο τυρί.

Συνταγή από εδώ.

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Αυτό που δε θέλει κανείς να ξέρει για τον εαυτό του καταλήγει να επέρχεται σαν πεπρωμένο."

Καρλ Γιούνγκ, 1875-1961, Ελβετός ψυχίατρος

  • 1862 - Έξωση του Όθωνα.

    1912 - Ο Ελληνικός Στρατός μπαίνει στην Κοζάνη.

© 2002-2018 MEDIA2DAY