@HOMEΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Νόστιμες συνταγές με σολομό που πρέπει να δοκιμάσεις

Η πλούσια γεύση και θρεπτική αξία του δημοφιλούς ψαριού αποτελεί βάση για τέσσερις υπέροχες συνταγές.

Νόστιμες συνταγές με σολομό που πρέπει να δοκιμάσεις

Ταρτάρ σολομού



Υλικά: 250 γρ. φιλέτο σολομού, 10 γρ. σχοινόπρασο, ½ πιπεριά τσίλι, ξύσμα από 1 lime, 5 γρ. τζίντζερ τριμμένο, 3 κ.σ. σόγια σως, 1 κ.σ. σησαμέλαιο

Για το σερβίρισμα: φέτες από lime, 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, φρέσκο κόλιανδρο, βασιλικό, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, 1 κ.γ. ελαιόλαδο, φέτες από ψωμί

Εκτέλεση: Κόβουμε τον σολομό στη μέση και με τη βοήθεια του μαχαιριού, αφαιρούμε το λίπος που βρίσκεται στο εξωτερικό μέρος του φιλέτου με το μαύρο-γκρι χρώμα. Κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες, στη συνέχεια σε πολύ μικρά κυβάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Ψιλοκόβουμε το σχοινόπρασο, το τσίλι και τα βάζουμε στο μπολ. Προσθέτουμε ξύσμα από το lime, το τζίντζερ τριμμένο, τη σόγια σως, το σησαμέλαιο και ανακατεύουμε καλά. Ψιλοκόβουμε τον κόλιανδρο, τον βασιλικό, τον δυόσμο και βάζουμε αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο. Σερβίρουμε με τις φέτες από το lime, το γιαούρτι, τα μυρωδικά και τις φέτες από το ψωμί.

Συνταγή από εδώ.

Σολομός με πουρέ αβοκάντο



Υλικά: 2 κομμάτια (400 γρ.) φιλέτο φρέσκου σολομού με πέτσα, 1 μικρό αβοκάντο, ½ κ.γ. θυμάρι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, χυμό από ½ λεμόνι (ή lime), 10 φύλλα βασιλικού, 50 ml ζεστό νερό, αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση: Πλένουμε και αλατοπιπερώνουμε καλά το σολομό. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεματίζουμε το ελαιόλαδο με το θυμάρι και βάζουμε τις φέτες σολομού με την πέτσα από κάτω (η πέτσα να ακουμπά στο τηγάνι). Ψήνουμε για 5 λεπτά και γυρίζουμε τα φιλέτα από την άλλη πλευρά, όπου τα αφήνουμε για 4 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Με ραβδομίξερ χειρός πολτοποιούμε το αβοκάντο με το ζεστό νερό, το βασιλικό, το λεμόνι και αλατοπιπερώνουμε μέχρι να γίνει σάλτσα.

Συνταγή από εδώ.

Ψητός σολομός με μουστάρδα μέλι

Υλικά: 500 γρ. φιλέτο σολομού, 3 κ.σ. μουστάρδα με μέλι, 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες (περίπου 3 κ.γ.), 3 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. χυμό λεμονιού, 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο, πρέζα αλάτι

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε ελαφρώς τη μουστάρδα μέλι, το σκόρδο, τις 2 κ.σ. ελαιόλαδου, το χυμό λεμονιού, τον άνηθο και το αλάτι. Στρώνουμε σε ένα ταψί αλουμινόχαρτο. Αλείφουμε τα φιλέτα σολομού και στις δύο πλευρές με ελαιόλαδο. Τα τοποθετούμε στο ταψί, και χρησιμοποιούμε ένα πινέλο για να επικαλύψουμε την πάνω πλευρά των φιλέτων με το μίγμα μελιού μουστάρδας. Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 8 με 10 λεπτά, μέχρι τα φιλέτα μας να πάρουν ένα πρώτο ψήσιμο.

Συνταγή από εδώ

Σαλάτα με καπνιστό σολομό

Υλικά: 3 φλ. ανάμεικτα λαχανικά της επιλογής μας (baby μαρούλι, σπανάκι κ.τλ.) , ¼ φλ. κόκκινο κρεμμύδι, ½ αγγούρι, 1 φλ. Ντοματίνια, 120 γρ. καπνιστό σολομό, σε κομμάτια, dressing από κόλιανδρο και lime

Για το dressing: 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο, χυμό από 2 lime, 2 κ.γ. ξύδι βαλσάμικο με θυμαρίσιο μέλι, 1 φλ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο, ¾ φλ. φυτικό λάδι, ½ κ.γ. αλάτι , ¼ κ.γ. πιπέρι

Εκτέλεση: Σε ένα μικρό μπωλ, βάζουμε το σκόρδο, το χυμό lime, το βαλσάμικο με μέλι. Ανακατεύουμε το μείγμα μας με γρήγορες κινήσεις και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κόλιαντρο. Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά με ένα μικρό μίξερ χειρός. Όσο ανακατεύουμε το dressing σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε το φυτικό λάδι, προκειμένου να γίνει ακόμα πιο απαλή η υφή του dressing. Αλατοπιπερώνουμε και το dressing είναι έτοιμο.

Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες. Κόβουμε τα ντοματίνια στα δυο και ψιλοκόβουμε το αγγούρι. Τοποθετούμε τα λαχανικά της επιλογής μας, τον καπνιστό σολομό, τα ντοματίνια, το αγγούρι και το κόκκινο κρεμμύδι σε ένα πιάτο. Περιχύνουμε με το dressing από κόλιαντρο και lime.

Συνταγή από εδώ.

SPONSORED LINKS

"Αυτό που δε θέλει κανείς να ξέρει για τον εαυτό του καταλήγει να επέρχεται σαν πεπρωμένο."

Καρλ Γιούνγκ, 1875-1961, Ελβετός ψυχίατρος

  • 1862 - Έξωση του Όθωνα.

    1912 - Ο Ελληνικός Στρατός μπαίνει στην Κοζάνη.

© 2002-2018 MEDIA2DAY