@HOMEΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Λαχταριστές συνταγές για σορμπέ φρούτων

Δροσερό, λαχταριστό, σπιτικό και υγιεινό, με λιγότερες θερμίδες από το παγωτό, το χειροποίητο σορμπέ σας θα κάψει καρδιές.

Λαχταριστές συνταγές για σορμπέ φρούτων

Σορμπέ πεπόνι

Υλικά:
1 πεπόνι, 120 γρ. νερό, 200 γρ. ζάχαρη, χυμό από 1 μικρό λεμόνι
Για το σερβίρισμα: πεπόνι σε κομματάκια

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και κόβουμε το πεπόνι σε μικρά κομμάτια. Τοποθετούμε τα κομμάτια από το πεπόνι σε ένα σκεύος και τα αποθηκεύουμε στην κατάψυξη για 1-2 ώρες μέχρι να παγώσει τελείως το πεπόνι. Καθώς έχουμε βάλει το πεπόνι στην κατάψυξη, φτιάχνουμε ένα σιρόπι βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη και το λεμόνι. Περιμένουμε να πάρει βράση και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα να λιώσει η ζάχαρη. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Αφού έχουν παγώσει τα κομμάτια από το πεπόνι τα αναμιγνύουμε με το σιρόπι που φτιάξαμε σε ένα μπλέντερ ή μία παγωτομηχανή. Τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα λείο και κρεμώδες αποτέλεσμα και παγώνουμε στην κατάψυξή για 1-2 ώρες. Για να σερβίρουμε χρειάζεται να μείνει το σορμπέ για 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Διακοσμούμε με πεπόνι κομμένο σε μικρά κυβάκια.
Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη

Σορμπέ λεμόνι

Υλικά:
125 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες, 125 γρ. νερό, 125 γρ. ζάχαρη, 125 γρ. χυμός λεμονιού, 1 τεμ. λεμόνι (μόνο το ξύσμα)

Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, το νερό και τη ζάχαρη και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις βράσουν, αποσύρουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στην κατάψυξη να παγώσει. Κάθε είκοσι λεπτά το βγάζουμε και το ανακατεύουμε με μια κουτάλα, από έξω προς τα μέσα έτσι ώστε να παίρνουμε το μείγμα κοντά στα τοιχώματα που θα έχει παγώσει πιο γρήγορα και να το φέρνουμε προς το κέντρο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 5-6 φορές μέχρι να παγώσει ομοιόμορφα όλο το μείγμα.
Η συνταγή είναι από τον Στέλιο Παρλιάρο 

Παγωμένα φρούτα γεμιστά με σορμπέ

Υλικά:
300 γρ. ροδάκινα (καθαρή σάρκα), 300 γρ. βερίκοκα (καθαρή σάρκα), 150 γρ. ζάχαρη, 150 γρ. νερό, 1 κ.γλ. χυμός λεμονιού

Εκτέλεση:
Για το σορμπέ φρούτων, πλένουμε πρώτα καλά τα φρούτα. Χωρίζουμε στη μέση και βγάζουμε με προσοχή το κουκούτσι. Με κουταλάκι αφαιρούμε τη σάρκα τους με προσοχή να μη σκιστεί η φλούδα. Φροντίζουμε να αφήσουμε λίγη σάρκα επάνω στη φλούδα.

Ζυγίζουμε τη σάρκα στα γραμμάρια που απαιτεί η συνταγή. Αραδιάζουμε τα άδεια φρούτα σε πιατέλα και τα βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσουν καλά. Πολτοποιούμε τη σάρκα των φρούτων στο μπλέντερ. Βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό. Μόλις πάρουν βράση αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.

Ανακατεύουμε σε μπολ με κουτάλι τα πολτοποιημένα φρούτα, το κρύο πλέον σιρόπι και το χυμό λεμονιού. Τα βάζουμε στην παγωτομηχανή να χτυπηθούν και να παγώσουν. Αλλιώς στην κατάψυξη και μόλις αρχίσουν να παγώνουν τα χτυπάμε με μίξερ ν’ αφρατέψουν κάθε 30΄.

Γεμίζουμε τα παγωμένα (καπάκια) φρούτα με το σορμπέ και παγώνουμε ξανά. Σερβίρουμε τα φρούτα γεμιστά με σορμπέ πάνω σε τριμμένο πάγο.
Η συνταγή είναι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου 


σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Από τα εφτά θανάσιμα αμαρτήματα, η τεμπελιά είναι το μόνο για το οποίο έχω ακόμα δυνάμεις."

Robert Brault, σύγχρονος Αμερικανός γνωμικογράφος

  • 1895 - Αρχίζουν οι μεγάλες σφαγές των Αρμενίων στη Κωνσταντινούπολη και γενικότερα στη Τουρκία
    1914 - Ενώ μαίνεται ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος, οι γερμανικές δυνάμεις νικούν τους Ρώσους στη μάχη του Σταλουπόνεν
    1949 - Ο Ελληνικός στρατός καταλαμβάνει πλήρως το ορεινό συγκρότημα του Βίτσι, απωθώντας τα τελευταία υπολείμματα του Δημοκρατικού Στρατού προς την Αλβανία. Τερματίζεται ουσιαστικά ο από του 1946 μαινόμενος Εμφύλιος Πόλεμος
    1962 - Ο 18χρονος Πέτερ Φέχτερ σκοτώνεται από ένοπλο φρουρό στο τείχος του Βερολίνου, όταν προσπαθεί να περάσει από το ανατολικό στο δυτικό τμήμα της πόλης

© 2002-2018 MEDIA2DAY