@HOMEΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Λαχταριστές συνταγές με καλοκαιρινά φρούτα

Φρέσκα, δροσερά, καλοκαιρινά, τα φρούτα εποχής πρωταγωνιστούν στις πιο νόστιμες και γλυκές συνταγές.

Λαχταριστές συνταγές με καλοκαιρινά φρούτα

Πάβλοβα με καλοκαιρινά φρούτα



Υλικά για τη μαρέγκα: 6 ασπράδια αυγών, 180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική, 180 γρ. ζάχαρη άχνη, 1 κ.γ. κορν φλάουρ, 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Υλικά για τη σαντιγύ: 200 ml κρέμα γάλακτος 35%, 2 κ.σ. ζάχαρη

Άλλα υλικά: φρεσκοκομμένα καλοκαιρινά φρούτα της αρεσκείας μας (π.χ. νεκταρίνια, κεράσια, ροδάκινα κλπ)

Εκτέλεση: Κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη με το κορν φλάουρ σε μπολ. Βάζουμε στον κάδο της κουζινομηχανής τα ασπράδια και την κρυσταλλική ζάχαρη. Τα χτυπάμε με το σύρμα, σε χαμηλή-μεσαία ταχύτητα. Όταν σχηματιστεί μαρέγκα, κλείνουμε την κουζινομηχανή και προσθέτουμε το μείγμα ζάχαρης άχνης και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής ώστε να ενσωματωθούν στη μαρέγκα.

Με τη σπάτουλα, σχηματίζουμε ένα παχύ δίσκο μαρέγκας με μικρή λακκούβα προς το κέντρο, σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα.Ψήνουμε τη μαρέγκα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 100oC, στις αντιστάσεις, για 2 ώρες περίπου, αναλόγως το πάχος της. Για να ετοιμάσουμε τη σαντιγύ, βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη στον μεταλλικό κάδο της κουζινομηχανής. Χτυπάμε με σύρμα στη μεσαία-υψηλή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί σαντιγύ. Διακοσμούμε τη μαρέγκα με τη σαντιγύ και τη διορθώνουμε με το κουτάλι. Γαρνίρουμε με φρεσκοκομμένα καλοκαιρινά φρούτα επιλογής μας.

Συνταγή από εδώ

Kαλοκαιρινή φρουτοσαλάτα



Υλικά: 500 γρ. ροδάκινα, 2 μπανάνες, 8 βερίκοκα, 1 μικρός ανανάς, Χυμός από 1 πορτοκάλι, Χυμός από 2 φρούτα του πάθους, 5-6 φυλλαράκια δυόσμο, ψιλοκομμένα, 100 γρ. κεράσια, χωρίς τα κουκούτσια τους, 3 κ.σ. λικέρ τριπλ σεκ

Εκτέλεση: Καθαρίζουμε και κόβουμε τα ροδάκινα σε φετούλες. Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και χωρίζουμε τα βερίκοκα στα δύο. Αφαιρούμε το περίβλημα και την καρδιά του ανανά και τον κόβουμε σε κυβάκια. Βάζουμε τα φρούτα στη σαλατιέρα. Ανακατεύουμε το χυμό από το πορτοκάλι και τα φρούτα του πάθους με το τριπλ σεκ και περιχύνουμε τα φρούτα. Αφήνουμε τη φρουτοσαλάτα στο ψυγείο, ενώ βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια με το ειδικό εργαλείο. Τα προσθέτουμε στη φρουτοσαλάτα. Την ώρα του σερβιρίσματος, πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο δυόσμο.

Κέικ αμυγδάλου με νεκταρίνια

Υλικά: 3 αυγά, μεσαίου μεγέθους , 100 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική, 100 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου (και λίγο ακόμη για τη φόρμα), 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (και λίγο ακόμη για τη φόρμα), 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ, 1/2 φλιτζ. τσαγιού χυμός πορτοκαλιού, 150 γρ. αμυγδαλόψιχα, τριμμένη, 3 νεκταρίνια, χωρίς τα κουκούτσια, κομμένα σε φετάκια, 2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική, ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά), 1/2 φλιτζ. τσαγιού φιλέ αμυγδάλου

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ. Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ με το μίξερ χειρός χτυπάμε τα αυγά με τα 100 γρ. λευκής ζάχαρης μέχρι να «ασπρίσει» το μείγμα. Μετά προσθέτουμε το βούτυρο και τον χυμό πορτοκαλιού. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να είναι λείο. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στο τέλος ρίχνουμε και την αμυγδαλόψιχα και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα ή μαρίζ.

Στρώνουμε  το μείγμα στη βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα. «Καρφώνουμε» στην επιφάνεια τα φετάκια από τα νεκταρίνια, πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και το φιλέ αμυγδάλου και ψήνουμε το κέικ για 30 λεπτά. Το κέικ θα φουσκώσει και θα καλύψει τα νεκταρίνια, κι έτσι τα νεκταρίνια θα βρεθούν στη μέση του κέικ. Το αφήνουμε να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε. Αν θέλουμε, το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Συνταγή από εδώ.

SPONSORED LINKS

"1792 - Γαλλική Επανάσταση: Η Εθνική Συνέλευση (Convention Nationale), η οποία είχε αναδειχθεί με καθολική ψηφοφορία, κατάργησε την μοναρχία. Ο Λουδοβίκος ΙΣΤ΄ και η οικογένειά του φυλακίστηκαν.
1934 - Γέννηση του Λέοναρντ Κόεν, Καναδός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και συγγραφέας
1937 - Πρώτη έκδοση του Χόμπιτ από τον Τόλκιν.
1964 - Ανεξαρτησία της Μάλτας από το Ηνωμένο Βασίλειο.
1981 - Το Ηνωμένο Βασίλειο δίνει πλήρη ανεξαρτησία στο Μπελίζε
1991 - Ανεξαρτησία της Αρμενίας από την ΕΣΣΔ."

Φρήντριχ Νίτσε, 1844-1900, Γερμανός φιλόσοφος

  • Τα όνειρα είναι η ρίζα της μεταφυσικής, η πηγή της ιδέας ότι ψυχή και σώμα είναι ξεχωριστά.

© 2002-2018 MEDIA2DAY