@HOMEΠΑΙΔΙ

8 έξυπνα δώρα για πιτσιρίκια

Οκτώ παιχνίδια για κάθε ηλικία που ακονίζουν μυαλό και φαντασία και συνδυάζουν διασκέδαση με γνώση και δεξιότητες.

8 έξυπνα δώρα για πιτσιρίκια

Δε λέμε πως τα «κλασικά» παιχνίδια είναι άσχημα για τα πιτσιρίκια. Όμως δίπλα σε αυτά, ωραίο θα ήταν να τους πάρουμε και κάποια τα οποία θα οξύνουν τις αισθήσεις και τις γνώσεις τους, μαθαίνοντάς τους μέσα από τη διασκέδαση χρήσιμες δεξιότητες.

Κατασκευή με ΚύβουςΗλικίες: 1-3

Αγοράστε το από εδώ

Δέκα κυβάκια με αρίθμηση και πολύχρωμα σχέδια σε κάθε τους πλευρά, προσελκύουν το ενδιαφέρον των παιδιών για ατέλειωτο παιχνίδι. Τους συνθέτουν, τους ταξινομούν και σύμφωνα με τη φαντασία τους δημιουργούν διάφορες παραστάσεις. Παιχνίδι που αναπτύσσει τον συντονισμό ματιού-χεριού και την λεπτή κίνηση.

ΚυβοϊστορίεςΗλικίες: 3 +

Αγοράστε το από εδώ

Παιχνίδι φαντασίας και αφήγησης, που οξύνει πνεύμα και δημιουργικότητα και είναι εξαιρετικά βολικό στη μεταφορά, αφού απαρτίζεται μόλις από 9 κύβους. Ο κάθε κύβος έχει μια μικρή εικόνα σε κάθε πλευρά του –μια μέλισσα, μια νιφάδα χιόνι, ένα πειρατικό καπέλο, ένα κινητό κ.α. Οι παίκτες ρίχνουν τα ζάρια και προσπαθούν να φτιάξουν μια ιστορία που να συνδέει τις 9 ετερόκλητες εικόνες, ακονίζοντας τη φαντασία αλλά και το χιούμορ τους.

Ο βασιλιάς της αριθμητικής


Ηλικίες: 5-8

Αγοράστε το από εδώ

Το παιχνίδι περιλαμβάνει επτά ιδέες παιχνιδιών, που έχουν διάφορους βαθμούς δυσκολίας. Χάρη στις τρύπες που έχουν οι κάρτες, η έξυπνη φιγούρα του βασιλιά θα σας βοηθήσει στην επαλήθευση της κάθε απάντησης. Ένα επιτραπέζιο παιχνίδι για να μάθουν με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο τα πιτσιρίκια τις πράξεις.

CacophonyΗλικίες: 4-8

Αγοράστε το από εδώ

Χαμένος στο σκοτεινό δάσος ο παίκτης πρέπει να κινηθεί σύμφωνα με τους ήχους των άγριων ζωών τους οποίους μιμούνται οι συμπαίκτες του και να πιάσει την γάτα που βρίσκεται πάνω στο δέντρο. Μνήμη, ακοή και συνεργασία συνδυάζονται ιδανικά και ψυχαγωγικά σε αυτό το επιτραπέζιο.

I Sea 10Ηλικίες: 6+

Αγοράστε το από εδώ

Επιτραπέζιο παιχνίδι για 2-4 παίκτες, όπου όλοι οι συνδυασμοί που δίνουν άθροισμα 10 κερδίζουν. Οι παίκτες γυρίζουν τις κάρτες εναλλάξ και μόλις βρουν ένα συνδυασμό καρτών που κάνει 10 κερδίζουν τις κάρτες. Μαθηματικά και διασκέδαση… δύο σε ένα.

Πίτσα κλασμάτωνΗλικίες: 6+

Αγοράστε το από εδώ

Ένα… νόστιμο παιχνίδι το οποίο καλύπτει όλα τα κλάσματα από τη μονάδα ως το 1/12. Ιδανικό για την κατανόηση των κλασμάτων, τη σχέση μεταξύ τους και τις διαφορές τους.

Laser MazeΗλικίες: 8+

Αγοράστε το από εδώ

Οι παίκτες διαλέγουν μια κάρτα-πρόκληση και τοποθετούν τα πούλια στο ταμπλό με τον τρόπο που υποδεικνύει η κάρτα. Πρέπει να αποφασίσουν ποια έξτρα πούλια θα χρειαστεί να τοποθετηθούν για να τα «χτυπήσει» η ακτίνα και να φτάσει στον στόχο. Στρατηγική και φαντασία συνδυάζονται σε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι που πιθανώς να «σκαλώσει» κι εσάς ακόμα.

Οι Άποικοι του ΚατάνΗλικίες: 10+

Αγοράστε το από εδώ

Βραβευμένο παιχνίδι, στο οποίο οι παίκτες αποικούν τον πλούσιο, νέο κόσμο που τους φιλοξενεί με σκοπό την ανάπτυξη και την κυριαρχία. Το εύφορο νησί Κατάν διαθέτει πολύτιμες πρώτες ύλες που τις αποκτούν ανάλογα με τις περιοχές που ελέγχει ο καθένας. Με αυτές τις πρώτες ύλες κατασκευάζουν δρόμους, οικισμούς και πόλεις δίνοντας στην αποικία νέες δυνατότητες. Και σε αυτήν την περίπτωση το παιχνίδι είναι και για ενήλικες.

Ν. Γ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Προσπαθώντας για το αδύνατο, κατορθώνουμε το καλύτερο δυνατό."

August Strindberg, 1849-1912, Σουηδός θεατρικός συγγραφέας

 • 1919 - Υπογράφεται η συνθήκη του Νεϊγύ στην ομώνυμη πόλη της Γαλλίας μεταξύ των Συμμάχων (Αντάντ) και της Βουλγαρίας.
  1920 - Ήττα του Βενιζέλου στις εκλογές
  1926 - Ιδρύεται η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ)
  1935 - Οι Φιλιππίνες αποκτούν την ανεξαρτησία τους απο τις ΗΠΑ
  1960 - Ιδρύεται ο ΟΠΕΚ (οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών).
  1963 - Δημιουργείται το νησί Σουρτσέι στην Ισλανδική θάλασσα λόγω υποθαλάσσιας έκρηξης ηφαιστείου.

© 2002-2019 MEDIA2DAY