ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΓΟΡΕΣ

Τι να πάρεις φέτος αντί για στολίδια

Σκέφτεσαι να διαθέσεις 20€ για λαμπάκια; Έχουμε μερικές ιδέες για να πιάσει περισσότερο τόπο το πενιχρό σου budget.

Τι να πάρεις φέτος αντί για στολίδια

της Ηρώς Κουνάδη

Δεν θέλουμε να το χαλάσουμε στους χριστουγεννολάτρεις, αλλά αν έχεις ένα budget για κοκκινωπές μπαλίτσες, χρωματιστά λαμπιόνια, και πλαστικά αγιοβασιλάκια που θα χαζέψεις για είκοσι μέρες και θα τα δεις ξανά του χρόνου (αν δεν προλάβει στο μεταξύ να τα σπάσει η γάτα σου, που κάτι παραπάνω ξέρει και τα μισεί) έχουμε μερικές ιδέες για το πού μπορούν να πιάσουν περισσότερο τόπο αυτά τα 20€.

Πάρε δωράκια στους φίλους σου: Προφανώς και δεν θα είναι γκράντε, αλλά ένα χαριτωμένο μπρελόκ ή ένα ζευγάρι σκουλαρίκια θα κάνουν χαρούμενους τους ανθρώπους σου, αντί για το δέντρο σου.

Δωσ’ τα στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα: Με 20€ μπορείς να σώσεις τη ζωή ενός ανθρώπου που χτυπήθηκε από σφαίρα στη Συρία όσο εσύ διάβαζες αυτό το κείμενο.

Πάρε μια κουβέρτα σε έναν άστεγο: Αν είσαι από τους αντιπαθητικούς που λένε «και πού ξέρω τι θα τα κάνει τα λεφτά που θα του δώσω;», αγόρασε μια κουβέρτα ή μερικές μερίδες φαγητό για έναν άστεγο. Αν ντρέπεσαι να πας να του τα δώσεις, αγόρασε μερικά τεύχη της Σχεδίας από τους πλανόδιους πωλητές της –εξίσου τόπο θα πιάσουν τα λεφτά σου.

Πάρε αρκουδάκια και μπλοκ ζωγραφικής και πήγαινε τα στα παιδάκια στον Ελαιώνα: Αν δεν εμπιστεύεσαι μεσάζοντες και οργανώσεις (που θα έπρεπε, αλλά δεν χρειάζεται) πάρε το μετρό και πήγαινε να τους τα δώσεις μόνος/η σου. Θα χαρείς με την χαρά τους.

Πάρε φαγητό και τάισε τα αδέσποτα της γειτονιάς σου: Δεν είναι καθόλου παράνομο, μην πιστεύεις τα fake news που κυκλοφορούν τελευταία στο ίντερνετ. Σε καλύπτει ο νόμος 4235/2014, άρθρο 46: «Δεν απαγορεύεται η παροχή τροφής και νερού σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς από φιλόζωους πολίτες, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες καθαριότητας και υγιεινής».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Ένας άντρας που δεν λέει ψέματα σε μια γυναίκα, δεν νοιάζεται πολύ για τα αισθήματά της."

Olin Miller, 1918-2002, Αμερικανός συγγραφέας

  • 1054 - Οριστικοποιείται το Σχίσμα μεταξύ της Ορθόδοξης εκκλησίας και της εκκλησίας της Ρώμης.
    1944 - Πραγματοποιείται αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Αδόλφου Χίτλερ στο αρχηγείο του στο Ράστενμπουργκ.
    1969 - Οι αστροναύτες Νηλ Άρμστρονγκ και Έντουιν Ώλντριν γίνονται οι πρώτοι άνθρωποι που προσεδαφίζονται στη Σελήνη.

© 2002-2019 MEDIA2DAY