SPECIALSΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Περίεργοι λόγοι για πρόστιμα στις χώρες της Ευρώπης

Μην φας δημόσια στη Φλωρεντία, εκτός και αν σου περισσεύουν κοντά 500 ευρώ, και μερικοί ακόμα παράξενοι νόμοι και απαγορεύσεις στην Ευρώπη.

Περίεργοι λόγοι για πρόστιμα στις χώρες της Ευρώπης

Ένα σαντουιτσάκι σε πλατύσκαλο στη Φλωρεντία, μια ποδηλατάδα στη Βενετία και ένα άδειο ρεζερβουάρ σε γερμανικό αυτοκινητόδρομο θα σου κοστίσουν αρκετά.

Έφαγες δημόσια στη Φλωρεντία

Σου ήρθε μια ξαφνική ανάγκη να απολαύσεις ένα τζελάτο ή ένα κομμάτι λαχταριστή πίτσα στους δρόμους της Φλωρεντίας; Ένα κεμπάπ βρε αδερφέ; Μην το κάνεις. Εκτός και αν θες να πληρώσεις περί τα 500€ πρόστιμο.

Έκανες ποδήλατο στην Βενετία

Ή κυκλοφορείς χωρίς μπλούζα. Ο δήμος της ρομαντικής πόλης θέλοντας να περιορίσει κάπως τις ατασθαλίες των τουριστών, εφάρμοσε κυρώσεις για όσους δεν ντύνονται «σωστά». Το τσιτσίδωμα ή το μαγιώ απαγορεύεται σε μέρη κοντά στα κανάλια με το πρόστιμο να ανέρχεται στα 500€, ενώ μπορεί το ποδήλατο να φαίνεται καλή ιδέα για βολτούλες στην πόλη, όμως τα 100€ πρόστιμο όχι και τόσο. 

Βούτηξες σε σιντριβάνι στη Ρώμη

Αν σε έπιασε ο καύσωνας στην ιταλική πρωτεύουσα και θες να δροσιστείς, απόφυγε να το κάνεις σε κάποιο από τα συντριβάνια της. Ακόμα και τα ποδαράκια σου να βουτήξεις το πρόστιμο θα σου έρθει, μιας και η νομοθεσία της πόλης απαγορεύει το… πάσης φύσεως πλάτσα πλούτσα στα συντριβάνια.

Έμεινες από καύσιμα στον Autobahn

Ο διάσημος αυτοκινητόδρομος της Γερμανίας που αναφέρεται στο ομώνυμο κομμάτι των Kraftwerk έχει τους… δικούς του νόμους. Ένας εξ’ αυτών είναι πως απαγορεύεται να σταματήσεις οπουδήποτε, εκτός και αν έχεις πολύ σοβαρό λόγο και όχι, το ότι έμεινες από βενζίνη δεν είναι σοβαρός λόγος. Για την ακρίβεια θεωρείται προσωπική αμέλεια, και τιμωρείται με φυλάκιση

Μίλησες στον ενικό σε Αστυνομικό στη Γερμανία

Σα να μην ήταν αρκετά δύσκολο να μάθεις να μιλάς γερμανικά και να συνεννοηθείς στη Γερμανία, η χρήση της λέξης “Du”, ή “Sie” δηλαδή ο β’ ενικός, όταν μιλάς σε έναν αστυνομικό τιμωρείται με πρόστιμο έως 600 ευρώ. Πλην αυτού, υπάρχει ολόκληρη λίστα φράσεων/λέξεων που τιμωρούνται με πρόστιμο στη Γερμανία, ανεξαρτήτως παραλήπτη: αν πεις κάποιον «ανόητο γουρούνι» θα πρέπει να πληρώσεις 475 ευρώ, ενώ αν του βγάλεις τη γλώσσα δημόσια το πρόστιμο ανέρχεται στα 150 ευρώ.

Φιλήθηκες σε πλατφόρμα τραίνου

Το Παρίσι, η πόλη του έρωτα και του φωτός, δεν είναι τόσο ερωτική στις αποβάθρες των τραίνων της. Σύμφωνα με έναν αρκετά παλιό νόμο από το 1910 συγκεκριμένα, όλα τα φιλάκια στην αποβάθρα πρέπει να πραγματοποιούνται μόνο όταν αυτή είναι άδεια. Αν υπάρχει τραίνο, απαγορεύονται. Ο λόγος; Να μην καθυστερούν οι αναχωρήσεις και να μην επικρατεί συνωστισμός από τα κάθε λογής ερωτευμένα ζευγαράκια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Κείνος που στ’ αληθινά αγαπά το Λαό δε γίνεται ποτέ αρχηγός του, γίνεται υπηρέτης του."

Μενέλαος Λουντέμης

  • 1944 - Το HMAS Australia χτυπήθηκε κατά την πρώτη επίθεση Καμικάζι. 30 άντρες σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων και ο διοικητής του πλοίου. (Β' Παγκόσμιος Πόλεμος)
    1972 - Ένα NAMC YS-11A της Ολυμπιακής Αεροπορίας συνετρίβη στις ακτές της Βούλας Αττικής. 37 από τους επιβαίνοντες πνίγηκαν, ενώ 19 κατάφεραν να σωθούν φτάνοντας στην ακτή.

© 2002-2019 MEDIA2DAY