SPECIALSΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Όλο και περισσότερα παιδιά αντιεμβολιαστών εμβολιάζονται κρυφά

Πιτσιρίκια στην Αμερική παίρνουν την υγεία τους στα χέρια τους και ενάντια στις απαγορεύσεις των γονιών τους κάνουν εμβόλια. Αυτά κι αν είναι καλά νέα.

Όλο και περισσότερα παιδιά αντιεμβολιαστών εμβολιάζονται κρυφά

Τη στιγμή που η Ουάσιγκτον πλήττεται από επιδημία ιλαράς λόγω μη υποχρεωτικού εμβολιασμού των παιδιών, ένα ελπιδοφόρο «κίνημα» πιτσιρικάδων γεννιέται.

Αρκετά παιδιά, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Bored Panda, παίρνουν την υγεία τους στα χέρια τους από τους ανεύθυνους γονείς τους και εμβολιάζονται χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Στο Reddit μάλιστα, ολοένα και περισσότεροι νεαροί ξεκινούν συζητήσεις μεταξύ τους για το πώς θα μπορέσουν να εμβολιαστούν χωρίς να το πάρουν πρέφα οι γονείς τους.

Ένας 15χρονος, συγκεκριμένα, γράφει: «Σας γράφω γιατί είμαι 15 χρονών και γιος αντιεμβολιαστή γονιού. Εδώ και 4 χρόνια προσπαθώ να πείσω τη μητέρα μου ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή. Δεν τα κατάφερα. Γι’ αυτό προσπαθώ να ψάξω πώς μπορώ να κάνω τα εμβόλια χωρίς τη συγκατάθεσή της. Ζω στη Μινεσότα, και έχω διαβάσει όλες τις παραγράφους που αφορούν την νομική κάλυψη της συγκατάθεσης, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι είδους συγκατάθεση χρειάζεται επακριβώς για να κάνω εμβόλια. Είναι απλά μια υπογραφή ή θα πρέπει να γίνει με την παρουσία τους;»

«Θα έχω νομικές επιπτώσεις αν πλαστογραφήσω την υπογραφή των γονιών  μου; Σας ευχαριστώ!», καταλήγει.

Ο Danny, όπως ονομάζεται ο - πιο ενήλικας από τους ενήλικες – ανήλικος, μίλησε στην ιστοσελίδα Bored Panda για τις προσπάθειές του.

«Προσπάθησα να μιλήσω στη μητέρα μου για τους εμβολιασμούς. Οι προσπάθειές μου περιλάμβαναν το να της παρουσιάσω επιστημονικές ιστοσελίδες και απόψεις ιατρών επί του θέματος. Τελικά την έπεισα να κάνω αντιτετανικό εμβόλιο και πολιομυελίτιδας. Έκτοτε δεν έκανα κανένα άλλο εμβόλιο, και τα μικρά μου αδέρφια δεν έχουν εμβολιαστεί καν», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τα σχόλια μετά τη δημοσίευση του ρεπορτάζ έπεσαν βροχή, με πληθώρα επισκεπτών να μην μπορούν να πιστέψουν τη δυστοπία στην οποία ζουν κάποιοι γονείς. Ένας χρήστης συγκεκριμένα απάντησε στα σχόλια:

«Ευκολάκι. Σκότωσε τους γονείς σου>πήγαινε φυλακή>πάρε δωρεάν περίθαλψη>εμβολιάσου>βγες ως ενήλικας. Τέλος!».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Για να δρέψεις την πραγματικότητα, ό,τι απλά ονειρεύεσαι, ζήσε με έναν παιδιάστικο, στοχαστικό και ανέμελο τρόπο στο δάσος της μοναξιάς."

Jack Kerouac, 1922-1969, Αμερικανός συγγραφέας

 • 1864 - Ιδρύεται ο Ερυθρός Σταυρός.
  1940 - Μετά το τορπιλλισμό του Έλλη και της έντασης των ελληνοϊταλικών σχέσεων η Μεγάλη Βρετανία ανακοινώνει ότι οι ναυτικές και αεροπορικές της δυνάμεις θα ενισχύσουν την Ελλάδα εάν τυχόν υποστεί επίθεση.
  1942 - Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Βραζιλία κηρύσσει πόλεμο στις δυνάμεις του Άξονα, (Γερμανία και Ιταλία όχι όμως Ιαπωνία).
  1962 - Το πρώτο στον κόσμο πλοίο που κινείται με πυρηνική ενέργεια, το The Savannah, ολοκληρώνει το παρθενικό του ταξίδι.
  1975 - Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας κατά του Προέδρου των ΗΠΑ Τζέραλντ Φορντ.
  1989 - Ανακαλύπτεται ο πρώτος ολοκληρωμένος δακτύλιος γύρω από τον Ποσειδώνα.
  2004 - Άγνωστοι εισβάλλουν στο Μουσείο του Όσλο και αφαιρούν δύο πίνακες του Έντβαρτ Μουνκ, ανάμεσά τους την πασίγνωστη «Κραυγή».

© 2002-2019 MEDIA2DAY