SPECIALSΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Τι σφηνάκι να πιω;

Βγήκες με την παρέα και θες να παραγγείλεις σφηνάκια για να γίνετε μπαούλα; Έχουμε οκτώ δυνατές επιλογές.

Τι σφηνάκι να πιω;

Τα σφηνάκια είναι απαραίτητο συστατικό για μια πετυχημένη έξοδο μιας και η έλευσή τους στο στομάχι και μετά στον εγκέφαλό μπορεί να φέρει απρόβλεπτες αλλαγές στην νύχτα.

Θεωρούμε δεδομένο πως δε θα το παρακάνεις, και σου προτείνουμε οκτώ μεγάλες… μικρές επιλογές.

Τεκίλα, η ιεροτελεστία

Σημασία εδώ έχει η ιεροτελεστία. Βρέξε το πάνω μέρος του χεριού σου με λεμόνι, βάζεις αλάτι, το γλύφεις και κατεβάζεις το σφηνάκι αφήνοντας για το τέλος το εσπεριδοειδές.

Jägermeister, οι Γερμανοί είναι φίλοι μας

Πίνεται απαραιτήτως παγωμένο. Δύσκολα θα πιεις μόνο ένα.

Kamikaze, το 80s

Για τα 80s πολύ εμίσησαν, τις αναμνήσεις τους όμως κανείς. Βότκα, κουρακάο και ελάχιστο λεμόνι τα συστατικά της επιτυχίας του.

Τσιμπούκι ή blowjob, χωρίς σχόλια

Οι Άγγλοι μας το έφεραν κι εμείς το καταναλώσαμε μυριάδες φορές. Καταπίνεται όπως αναφέρει το όνομά του και περιέχει Kalhua, Bailey’s, Grand Marnie και σαντιγί.

Fire Bomb, η βόοοοοομβα

Η γοητεία του είναι στο κάψιμο, το οποίο σε «ξυπνά» για να πιεις το επόμενο χωρίς να γίνεις αμέσως ζάντα. Περιλαμβάνει βότκα, τεκίλα, ουίσκι και λίγο ταμπάσκο. Κάτι αντίστοιχο με βάση το ουίσκι βγαίνει και σε λικέρ, το Fireball, αν βαριέσαι να αναμειγνύεις.

Υποβρύχιο, για τους τολμηρούς

Αν είσαι μπυρολάτρης, τότε αυτό είναι το σφηνάκι σου. «Παντρεύει» μπύρα με σκληρό αλκόλ και σε στέλνει εγγυημένα αδιάβαστο.

Ρακή/τσίπουρο/τσικουδιά, γιατί Έλλην είσαι

Του θείου σου από το χωριό, αλλά και οποιοδήποτε εμφιαλωμένο, αλλά απαραιτήτως παγωμένο απόσταγμα.

Βότκα, любимый (η αγαπημένη)

Προτίμησε κάποια premium για περισσότερο άρωμα και πιο ιδιαίτερη γεύση.

Ν. Γ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Για να δρέψεις την πραγματικότητα, ό,τι απλά ονειρεύεσαι, ζήσε με έναν παιδιάστικο, στοχαστικό και ανέμελο τρόπο στο δάσος της μοναξιάς."

Jack Kerouac, 1922-1969, Αμερικανός συγγραφέας

 • 1864 - Ιδρύεται ο Ερυθρός Σταυρός.
  1940 - Μετά το τορπιλλισμό του Έλλη και της έντασης των ελληνοϊταλικών σχέσεων η Μεγάλη Βρετανία ανακοινώνει ότι οι ναυτικές και αεροπορικές της δυνάμεις θα ενισχύσουν την Ελλάδα εάν τυχόν υποστεί επίθεση.
  1942 - Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Βραζιλία κηρύσσει πόλεμο στις δυνάμεις του Άξονα, (Γερμανία και Ιταλία όχι όμως Ιαπωνία).
  1962 - Το πρώτο στον κόσμο πλοίο που κινείται με πυρηνική ενέργεια, το The Savannah, ολοκληρώνει το παρθενικό του ταξίδι.
  1975 - Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας κατά του Προέδρου των ΗΠΑ Τζέραλντ Φορντ.
  1989 - Ανακαλύπτεται ο πρώτος ολοκληρωμένος δακτύλιος γύρω από τον Ποσειδώνα.
  2004 - Άγνωστοι εισβάλλουν στο Μουσείο του Όσλο και αφαιρούν δύο πίνακες του Έντβαρτ Μουνκ, ανάμεσά τους την πασίγνωστη «Κραυγή».

© 2002-2019 MEDIA2DAY