SPECIALSΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Τι λέει για σένα ο τρόπος που κοιμάσαι

Αναρωτήθηκες ποτέ τι δείχνει για την προσωπικότητά σου η στάση του ύπνου σου; Έχουμε έναν μίνι οδηγό για να μάθεις.

Τι λέει για σένα ο τρόπος που κοιμάσαι

Είναι μάλλον εύκολο να μαντέψεις πως κάποιος που κοιμάται κουλουριασμένος στο πλάι αποζητά την ασφάλεια, ενώ αυτός που κοιμάται ανάσκελα δεν έχει αντίρρηση να βρίσκεται εκτεθειμένος μπροστά σε άλλους ανθρώπους. Είναι, επίσης, και εξαιρετικά ενδιαφέρον. Να τι δείχνει για του λόγου σου η στάση που κοιμάσαι. Να μας πεις στα σχόλια αν έπεσε μέσα.

Κουλουριασμένος/η στο πλάιΕίσαι ευαίσθητος, παρ’ όλο που επιμένεις να κρύβεις τα αισθήματά σου πίσω από ένα προσωπείο «σκληράδας» και υπεροψίας. Ο κόσμος που σε πρωτογνωρίζει συχνά σχηματίζει την εντύπωση πως είσαι ντροπαλός ή/και εσωστρεφής, αλλά με τους δικούς σου ανθρώπους μπορείς να γίνεις η ψυχή της παρέας –αρκεί να νιώθεις ασφαλής. Αυτή ακριβώς η ασφάλεια είναι που επιδιώκεις και με την στάση του ύπνου σου.

Στο πλάι, αλλά ευθυτενήςΕίσαι εξωστρεφής και κοινωνικός, σου είναι εξαιρετικά εύκολο να συμπαθήσεις και να εμπιστευτείς ανθρώπους –πράγμα που μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να σε κάνει και κάπως εύπιστο. Τα καλά νέα είναι πως την ίδια ακριβώς εντύπωση, του ανθρώπου άξιου εμπιστοσύνης, δίνεις και σε όσους σε πρωτογνωρίζουν.

ΜπρούμυταΣχετικά σπάνια στάση ύπνου, την υιοθετούν εξαιρετικά κοινωνικοί, εξωστρεφείς άνθρωποι, που δεν αντέχουν με τίποτα την κριτική (όταν τους απευθύνεται) αλλά δεν μπορούν και να κρατήσουν τις σκέψεις τους για τον εαυτό τους –με αποτέλεσμα να είναι ώρες-ώρες ειλικρινείς σε επίπεδο αγένειας. Να κι ένα ενδιαφέρον στατιστικό εύρημα, που έχει και δεν έχει να κάνει με την προσωπικότητά σου: Έρευνα διαπίστωσε ότι αυτή είναι η αγαπημένη στάση ύπνου των ανθρώπων που ρέπουν προς τον αλκοολισμό, ή έχουν ήδη προβλήματα με το αλκοόλ.

ΑνάσκελαΕίσαι θετικός άνθρωπος, αγαπάς να βρίσκεσαι στο επίκεντρο της προσοχής, είσαι αυτό που λέμε «άνθρωπος των ανθρώπων». Σου αρέσει η καλή παρέα, έχεις όμως ισχυρή προσωπικότητα την οποία δεν θα διστάσεις να επιβάλλεις όταν οι περιστάσεις το απαιτούν –όταν χάνεται το μέτρο, ας πούμε, ή όταν υπάρχει στη μέση δουλειά που πρέπει να γίνει. Δουλεύεις σκληρά και δεν το βάζεις ποτέ κάτω μέχρι να δεις τους στόχους σου να πραγματοποιούνται.

Με πληροφορίες από Reader’s Digest και Bright Side 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Για να δρέψεις την πραγματικότητα, ό,τι απλά ονειρεύεσαι, ζήσε με έναν παιδιάστικο, στοχαστικό και ανέμελο τρόπο στο δάσος της μοναξιάς."

Jack Kerouac, 1922-1969, Αμερικανός συγγραφέας

 • 1864 - Ιδρύεται ο Ερυθρός Σταυρός.
  1940 - Μετά το τορπιλλισμό του Έλλη και της έντασης των ελληνοϊταλικών σχέσεων η Μεγάλη Βρετανία ανακοινώνει ότι οι ναυτικές και αεροπορικές της δυνάμεις θα ενισχύσουν την Ελλάδα εάν τυχόν υποστεί επίθεση.
  1942 - Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Βραζιλία κηρύσσει πόλεμο στις δυνάμεις του Άξονα, (Γερμανία και Ιταλία όχι όμως Ιαπωνία).
  1962 - Το πρώτο στον κόσμο πλοίο που κινείται με πυρηνική ενέργεια, το The Savannah, ολοκληρώνει το παρθενικό του ταξίδι.
  1975 - Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας κατά του Προέδρου των ΗΠΑ Τζέραλντ Φορντ.
  1989 - Ανακαλύπτεται ο πρώτος ολοκληρωμένος δακτύλιος γύρω από τον Ποσειδώνα.
  2004 - Άγνωστοι εισβάλλουν στο Μουσείο του Όσλο και αφαιρούν δύο πίνακες του Έντβαρτ Μουνκ, ανάμεσά τους την πασίγνωστη «Κραυγή».

© 2002-2019 MEDIA2DAY