SPECIALSΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Τα απίστευτα πράγματα που μπορεί να κάνει το σώμα σου

Το ήξερες ότι ο πόνος στις αρθρώσεις προβλέπει τον καιρό και ότι το αντίδοτο στην μπουκωμένη μύτη βρίσκεται ανάμεσα στα φρύδια σου;

Τα απίστευτα πράγματα που μπορεί να κάνει το σώμα σου

Τι; Όχι; Δες παρακάτω μερικά απίστευτα και όμως αληθινά πράγματα που κάνει ή μπορεί να κάνει το σώμα σου.

Πώς σταματά το brainfreeze;

Ήπιες ένα παγωμένο ρόφημα και «πάγωσε» το κεφάλι σου; Υπάρχει τρόπος να ανακουφιστείς άμεσα: απλά πίεσε τη γλώσσα σου στον ουρανίσκο. Όσο πιο σκληρά την πιέσεις, τόσο καλύτερα τα αποτελέσματα.

Το αντίδοτο στην μπουκωμένη μύτη

Για παροδική ανακούφιση από την βουλωμένη μύτη, δοκίμασε να πιέσεις την γλώσσα σου στον ουρανίσκο (ξανά) και χρησιμοποίησε το δάχτυλό σου για να μετακινήσεις ελάχιστα το κόκκαλο που βρίσκεται μεταξύ των φρυδιών του. Η μετακίνηση αυτή θα βοηθήσει στο να απελευθερωθούν παροδικά οι ρινικές οδοί.

Η... σούπερ ακοή

Εντάξει, μην περιμένεις να γίνεις υπέρ ήρωας, όμως τα αυτιά σου δουλεύουν διάφορους παράξενους τρόπους. Για παράδειγμα, αν βρεθείς σε χώρο με πολύ φασαρία και θες να εστιάσεις σε έναν ήχο, θα πρέπει να ευθυγραμμίσεις το δεξί σου αυτί προς τα εκεί. Αν πάλι θέλεις να καταλάβεις ποιο τραγούδι παίζει, δοκίμασε να γυρίσεις το αριστερό. Το δεξί αυτή είναι καλύτερο στο να ακούει ομιλίες, ενώ το αριστερό τα πάει καλύτερα με την μουσική.

Ο βήχας ως στιγμιαίο παυσίπονο

Σε τρομάζει το τσίμπημα από ένεση; Την επομενη φορά που θα βρεθείς στο δωμάτιο των εξετάσεων, πριν σε τσιμπήσει η βελόνα βήξε ελάχιστα για να μην νιώσεις πόνο. Ο βήχας μειώνει τα σημάδια πόνου προς τον εγκέφαλο.

Με αυτό το πλευρό να κοιμάσαι…

… για να μην έχεις καούρες. Αν έφαγες κάτι βαρύ και ξέρεις ότι θα σε «τσακίσει» το βράδυ, δοκίμασε να κοιμηθείς στην αριστερή πλευρά, αντί για ανάσκελα ή στη δεξιά. Η θέση αυτή βοηθάει επειδή φέρνει τον οισοφάγο και το στομάχι σε τέτοια γωνία ώστε να μην ανεβαίνουν τα οξέα από το στομάχι προς τα πάνω.

Οι πόνοι στις αρθρώσεις ως μετεωρολόγοι

Η πίεση της ατμόσφαιρας συνήθως πέφτει ακριβώς πριν ξεκινήσει μια κακοκαιρία με την πτώση αυτή να προκαλεί διαστολή στους ιστούς του σώματος προκαλώντας οιδήματα και πόνο. Η διαστολή αυτή είναι ελάχιστη, όμως όσοι πάσχουν από αρθρίτιδα ή έχουν ευερέθιστες αρθρώσεις μπορούν να καταλάβουν τη διαφορά.

Τέλος στον λόξιγκα

Κρατώντας την αναπνοή σου αυξάνεις την ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα στο σώμα κάτι που σταματά τους σπασμούς στο διάφραγμα. Οι σπασμοί αυτοί είναι η αιτία που προκαλείται ο λόξιγκας.

Το βούρτσισμα των δοντιών καταστρέφει τη γεύση

Υπάρχει λόγος που ό,τι και αν φας αφού βουρτσίσεις τα δόντια σου έχει χάλια γεύση. Τα χημικά στην οδοντόκρεμα μπερδεύουν τους γευστικούς κάλυκες και διαστρεβλώνουν την αίσθηση του γλυκού. Επίσης, «σπάνε» τα φωσφολιπίδια της γλώσσας τα οποία αναστέλλουν την πικράδα. Εν κατακλείδι, τα χημικά αυτά μειώνουν την ικανότητα να γευτούμε το γλυκό ενώ ταυτόχρονα αυξάνουν την αίσθηση της πικράδας. Ό,τι χειρότερο δηλαδή.

Η όσφρηση είναι χρονομηχανή

Σου έχει τύχει να μυρίσεις κάτι που φόραγε κάποιος από το παρελθόν και να σε πιάσουν τα κλάματα; Αυτό οφείλετε στο γεγονός ότι η αίσθηση της όσφρησης μπορεί να μας πάει πίσω στον χρόνο όταν είμασταν με κάποιον. Και αυτό γιατί το μέρος του εγκεφάλου το οποίο ευθύνεται για την όσφρηση βρίσκεται στο ίδιο σημείο με το κομμάτι που αφορά τις μνήμες και τα συναισθήματα.

Η απάντηση στην ταχυκαρδία

Αν νιώθεις την καρδιά σου να πάει να σπάσει από το άγχος, ένα καλό κόλπο είναι να φυσήξεις τον αντίχειρά σου. Πριν κλείσεις το άρθρο νομίζοντας ότι σου λέμε μ***ιες, υπάρχει επιστημονική εξήγηση για αυτό. Στον αντίχειρα μας υπάρχει ένα νεύρο το οποίο συνδέεται με τον παλμό της καρδιάς. Φυσώντας τον λοιπόν μπορείς να μειώσεις το καρδιοχτύπι.

Πηγές: http://whatculture.com http://mentalfloss.com/ lolwot.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η ύψιστη μορφή άγνοιας είναι όταν απορρίπτεις κάτι που δεν ξέρεις τίποτε γι’ αυτό."

Wayne W. Dyer, 1940-2015, Αμερικανός συγγραφέας

  • 1440 - Μάχη της Βάρνας.
    1484 - Γεννιέται ο Μαρτίνος Λούθηρος, μοναχός, ηγέτης της Εκκλησιαστικής Μεταρρύθμισης.
    1938 - Πεθαίνει ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ιδρυτής του σύγχρονου τουρκικού κράτους.

© 2002-2019 MEDIA2DAY