SPECIALSΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

8 πράγματα που ΔΕΝ θα κάνουμε το 2019

Νέος χρόνος, νέα αρχή, νέοι αντί-στόχοι που κάποια στιγμή έπρεπε να μπουν στη ζωή μας. Και αυτή η στιγμή είναι τώρα.

8 πράγματα που ΔΕΝ θα κάνουμε το 2019

Κάθε φορά την πατάμε. Βάζουμε στόχους για το νέο έτος, μεγαλεπήβολους και φανταχτερούς. Στόχους που μόλις περάσουν δυο βδομάδες έχουμε παντελώς ξεχάσει ή στόχους που – ακόμα χειρότερα – δε μπορούμε με τίποτα όμως να πετύχουμε.

Φτάνει πια.

Το 2019…

Δε θα τρελαθούμε με το να πίνουμε νερό

 

Ναι, εντάξει το νερό κάνει καλό το ξέρουμε, όμως αυτή η μανία με τα οκτώ ποτήρια νερό κάθε μέρα πρέπει να σταματήσει. Υγρά παίρνουμε και από άλλες πηγές – φρούτα, λαχανικά, καφέ, αναψυκτικά – και αρκούν μια χαρά για να είμαστε υγιείς. Αν διψάσουμε, θα πιούμε.

Δεν θα φάμε πρωινό

Φτάνει πια με τη δικτατορία του «πρέπει να τρως ένα καλό, υγιεινό πρωινό κάθε μέρα». Δεν πεινάμε το πρωί, τι να γίνει; Με το ζόρι; Άλλωστε έρευνες αναφέρουν ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη πως το πρωινό μπορεί να μας βοηθήσει να χάσουμε βάρος ή να είμαστε πιο υγιείς. 

Δε θα σταματήσουμε να βρίζουμε

 

Το βρισίδι κάνει καλό. Το λένε και οι έρευνες, αλήθεια. Το ξεκατίνιασμα, οι Παναγίες, τα μπινελίκια βοηθούν στο να εκτονωθούμε ψυχολογικά και σύμφωνα με έρευνες μας κάνουν να νιώθουμε πιο δυνατοί. Ξέρετε λοιπόν τι θα πείτε την επόμενη φορά που κάποιος θα σας πει: «πρόσεχε πώς μιλάς».

Δεν θα κάνουμε δίαιτα

Κουφάλα Διατροφολόγε! Οι δίαιτες μας βοηθούν να χάσουμε βάρος, όμως ποιο το νόημα αφού θα το ξαναπάρουμε αμέσως με το που θα τις σταματήσουμε; Αντί αυτών, θα κάνουμε ένα σωστό πλάνο διατροφής με υγιεινά γεύματα, το οποίο αφ’ ενός θα μας βοηθήσει να χάσουμε κιλά αφ’ ετέρου θα μπορούμε να το κρατήσουμε εφ’ όρου ζωής. Αυτός είναι άλλωστε ο στόχος.

Δεν θα κάνουμε οικονομίες

 

Δεν υπάρχει λόγος, τα πάντα είναι πανάκριβα, οι φόροι αυξάνονται και ό,τι λεφτά βάζουμε στην άκρη έχουν την τάση να εξαφανίζονται. Η αποταμίευση δεν είναι για εμάς. Λυπούμαστε.

Δε θα συγκρίνουμε εαυτόν με άλλους

Στην εποχή των social όλοι φαίνεται πως ζουν τη σούπερ ουάου ζωή και είναι αρκετά δύσκολο να μη ζηλέψουμε λίγο ή να μη συγκρίνουμε την ζωή μας με την δική τους. Λοιπόν ακούστε και αυτό, η πλειοψηφία αυτών που φαίνεται να «τα σπάνε» στα social είναι μέσα στη μιζέρια. Επίσης, έρευνες έχουν δείξει ότι το να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους προκαλεί κατάθλιψη ακόμα και αυτοκτονία. Άρα από το να σκεφτόμαστε πόσο πιο γαμάτη είναι η ζωή της Κικίτσας από τη δική μας, καλό θα ήταν να ξεκινήσουμε να εκτιμούμε τη δική μας ζωή.

Δε θα προσπαθήσουμε να είμαστε αρεστοί σε όλους

 

Φτάνει πια με το άγχος που μας θέλει να είμαστε εντάξει με όλους, κάθε φορά. Το να προσπαθούμε να τα έχουμε καλά με όλον τον κόσμο γύρω μας είναι αφ’ ενός σκέτη ταλαιπωρία, αφ’ ετέρου ανούσιο. Κάποιοι δε μας γουστάρουν, και ό,τι και να κάνουμε δεν πρόκειται να τους αλλάξουμε γνώμη.

Και τέλος, ΔΕΝ θα βάλουμε στόχους για το νέο έτος, γιάτι κάθε φορά τρώμε τα μούτρα μας

Προφανώς.

Ν. Γ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η ανεκτικότητα είτε είναι καλή για όλους είτε δεν είναι καλή για κανέναν."

Έντμουντ Μπερκ, 1729-1797, Βρετανός πολιτικός & φιλόσοφος

  • 240 π.X. - O Ερατοσθένης υπολογίζει την περίμετρο της Γης.
    1913 - Κηρύχθηκε ο Β' Βαλκανικός Πόλεμος.
    2000 - Η Ελλάδα υπογράφει την ένταξη της στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση.

© 2002-2019 MEDIA2DAY