SPECIALSΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

GNTM: Μια λίστα αγάπης και μίσους (και γκρίνιας)

Αυτή είναι μια λίστα στην οποία ταξινομούμε τα κορίτσια με βάση το πιο σοβαρό κριτήριο: Πόσο μας διασκεδάζει ο ναρκισσισμός τους.

GNTM: Μια λίστα αγάπης και μίσους (και γκρίνιας)

Αν βλέπεις Greece’s Next Top Model, δεν χρειάζεται να μας εξηγήσεις γιατί. Ο ίδιος ο συντάκτης του κειμένου δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί το βλέπει, αλλά κάθε βδομάδα είναι εκεί. Αυτό δεν είναι ένα κείμενο που θα προσπαθήσει να αναλύσει γιατί οι άνθρωποι κολλάμε με αυτού του είδους την τηλεόραση, επειδή υπάρχουν ειδικοί που θα μπορούσαν να τα πουν καλύτερα. Επίσης, δεν θέλουμε να το κάνουμε αυτό.

Θέλουμε, όμως, να φτιάξουμε μία λίστα που θα ταξινομούμε τα κορίτσια του GNTM βάσει του πόσο σκύλες είν "καλή" τηλεόραση παράγουν. Αυτό το κείμενο δεν θα είναι ευγενικό. Αλλά ούτε ο κόσμος της μόδας είναι ευγενικός, και επίσης αυτές οι τύπισσες είναι τόσο χαζές, που δεν ξέρουν καν ποια ήταν η Βίκυ Καγιά στα 90s. Το αξίζουν.

Οι παρακάτω παρατηρήσεις είναι γενικεύσεις, και επίσης να θυμίσουμε ότι το να κάνεις μοντάζ σε reality είναι η πιο σατανική δουλειά στον κόσμο. Ευχαριστούμε.

Χριστιάνα Σκούρα

Η Χριστιάνα μπαίνει, δυστυχώς, τελευταία σε αυτή την λίστα, επειδή… δεν κάνει κάτι. Υπάρχει στο παιχνίδι. Είναι όμορφη, ποζάρει καλά, δεν δημιουργεί δράμα αλλά δεν είναι και μουγκή. Είναι μια δύναμη που – φαινομενικά – σκορπάει καλοσύνη γύρω της, και αυτό μπορεί να είναι υποφερτό ακόμα, αλλά όσο σφίγγει ο κλοιός, τόσο λιγότερη ανάγκη για χαρούμενα πράγματα έχει ένα reality. Χριστιάνα, είσαι η πιο υγιής εκεί μέσα. Λυπούμαστε.

Ροζάνα Κουτσούκου

Η Ροζάνα μπαίνει τόσο χαμηλά επειδή, όπως θα έλεγε η Βίκυ Καγιά, δεν μας αφορά πλέον. Ξεκίνησε δυναμικά, μας απέδειξε ότι μπορεί να γίνει σέξι, μετά ότι μπορεί να γίνει μόνο σέξι, και αυτό το δίπολο Παναγίας και πόρνης είναι ένα πολύ κουρασμένο πατριαρχικό κατάλοιπο. Και πάνω σε όλο αυτό, έχει το θράσος να είναι ευγενική. Όχι τρομακτικά, απειλητικά ευγενική· απλά και βαρετά ευγενική.

Ξανθή Τζερεφού

Την Ξανθή την έφαγαν τα κυκλώματα, την κόλλησαν σε μια γωνία και δεν της επέτρεψαν να ξεδιπλώσει τον διασκεδαστικότατο Instagram ναρκισσισμό που έδειξε να έχει στα πρώτα επεισόδια. Συνεπώς η Ξανθή είναι βαρετή. Όχι, το να λες σε μία plus size κοπέλα ότι είναι γενναία κάθε φορά που αναπνέει, και να φροντίζεις να το κάνεις επιδεικτικά μπροστά σε όλες τις υπόλοιπες εκνευρισμένες κοκαλιάρες… μάλλον δεν είναι η καλύτερη στρατηγική για να στηρίξεις το διαφορετικό. Αλλά και η Ξανθή δεν το άρμεξε καθόλου—που είναι ώριμη επιλογή, αλλά τόσο κακή τηλεόραση.

Άννα Τσακουρίδου

Η Άννα Τσακουρίδου δεν κάνει πολλά πράγματα, ή τουλάχιστον δεν την έχουμε δει να τα κάνει. Δεν ανακατεύεται με τα πίτουρα, αλλά οι κότες έχουν ενδιαφερθεί γι’ αυτήν αρκετές φορές. Πού μας αφήνει αυτό; Δεν ξέρουμε, αλλά σίγουρα αφήνει την Άννα χαμηλά στην λίστα ενδιαφέροντος. Επίσης, μοιάζει τέρμα φασαία.

Μαριάννα Παινέση

Η Μαριάννα είναι πανέμορφη, ποζάρει καλά, έχει δείξει ότι έχει την ικανότητα να δείξει ότι έχει προσωπικότητα, δεν γκρινιάζει πολύ και ποτέ δεν θα την ακούσεις να λέει κακά λόγια για άλλο κορίτσι. Όλα αυτά σημαίνουν ότι δεν θα θέλαμε και τόσο να ασχολούμασταν μαζί της, αλλά η Μαριάννα είναι εξαιρετικό μοντέλο.

Εβελίνα Σκίτσκο

Η Εβελίνα μπορεί να είναι η πιο αγνή εκεί μέσα. Είχε το δράμα της με το παιδί της, το άρμεξε ωραιότατα για ένα επεισόδιο, αλλά από εκεί και μετά φροντίζει να είναι ευγενική και να φωτογραφίζεται καλά. Βγαίνει πιο ψηλά στην λίστα επειδή πίσω από την ευγένειά της διακρίνουμε τρόμο. Ποιος της τον προκαλεί; Σχετίζεται αυτό με το πόσο γρήγορα σκότωσε την κυπριακή προφορά της; Δεν θέλω να πειράξει κανένας την Εβελίνα, την αγαπάω υπερβολικά.

Ιωάννα Σαρρή

Κυριολεκτικά ΠΟΙΑ ΕΙΣΑΙ; Τι κάνεις εκεί μέσα; Γιατί κάθε φορά που μιλάς, κανείς δεν έχει ιδέα ποια είσαι και τι κάνεις, και γιατί κάθε σου προσπάθεια να μας πείσεις ότι είσαι ναρκισσίστρια και ότι αξίζεις την προσοχή μας αποτυγχάνει τόσο άγρια; Σου δίνουμε μια τελευταία ευκαιρία να ξεσπάσεις, Ιωάννα. Διαφορετικά, αυτό που προσφέρεις δεν μας αφορά.

Ειρήνη Καζαριάν

Αυτή η Ειρήνη δεν θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει. Ποζάρει μέτρια, είναι τεμπέλα, δεν δημιουργεί ποτέ δράμα με άλλες, αλλά για κάποιο λόγο θέλουμε να την βλέπουμε. Φταίει το γεγονός ότι κάθε βδομάδα αναρωτιόμαστε πόσο πιο χαμηλά θα ρίξει τον πήχη: ως μοντέλο, ως πιθανή ασθενής κλινικής απάθειας και ως άτομο που κατακρεουργεί την γλώσσα. ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΡΘΡΩΣΗ, ΕΙΡΗΝΗ ΜΟΥ, ΔΟΥΛΕΨΕ ΤΗΝ.

Εύη Ιωαννίδου

Η Εύη κανονικά θα έπρεπε να βρίσκεται ακόμα πιο χαμηλά, ίσως και εκτός λίστας. Επειδή η Εύη δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια κακιά σαπουνόπερας: Εκθαμβωτικά όμορφη, αηδιαστικά προβλέψιμη. Στοχεύει πάντα τα κορίτσια που τα πάνε καλύτερα. Απαρνείται το δράμα για να συνεχίσει δέκα λεπτά μετά. Είναι μοντέλο παλιάς κοπής και περνάει κρίση ταυτότητας, επειδή δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει diversity. Η ζωή μιας καλλονής είναι δύσκολη, αλλά ακόμα και οι καλλονές χρειάζονται προσωπικότητα.

Ειρήνη Ερμίδου

Η Ειρήνη έχει την μεγαλύτερη εξέλιξη από όλες τις κοπέλες, και αυτό φαίνεται. Ακόμα κι όταν αποτυγχάνει, θα το παραδεχτεί ευθέως και θα πει ότι πρέπει να δουλέψει περισσότερο, αλλά μας δείχνει και ότι δεν είναι πολύ καλή στο να διαχειρίζεται την αποτυχία. Είναι υγιής, αλλά μας πουλάει και αρκετό δόλωμα. Είμαστε εδώ για την Ειρήνη, αρκεί να μην μπει τόσο βαθιά στο ρόλο της, που χάσει τον εαυτό της.

Άννα Αμανατίδου

Η Άννα είναι σούπερ διασκεδαστική επειδή ποτέ ξανά στην ιστορία των reality δεν έχουμε δει τόσο ναρκισσιστή άνθρωπο να έχει τόσο καλές προθέσεις. Έχει κράξει ποτέ η Άννα άλλες κοπέλες; Ναι, αλλά μόνο για να αμυνθεί. Έχει περάσει κάθε λεπτό μες στο παιχνίδι να ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με τον εαυτό της; Ναι. Δουλεύει συνεχώς για να γίνει καλύτερη; Έτσι λέει, αλλά δεν το βλέπουμε, άρα ποια είναι η αλήθεια; Και έτσι φτιάχνεις σωστή τηλεόραση, καθ’ εικόνα και ομοίωση της Κιμ.

Ειρήνη Στεριανού

Η Ειρήνη δεν ενδιαφέρεται για τίποτα εκτός από τον εαυτό της. Το απέδειξε όταν τις κούρευαν, και καθυστέρησε τα γυρίσματα για ώρες επειδή κλαιγόταν για τα μαλλιά της. Το απέδειξε με το να συνεχίζει να κλαίγεται για τα πάντα και να ρωτάει τον σύντροφό της on camera αν γκομενίζει με άλλες. Επίσης, κάθε άτομο που νιαουρίζει τόσο πολύ, κρύβει έναν δαίμονα μέσα του. Απλά ελπίζουμε να δούμε αυτόν τον δαίμονα κάποια στιγμή.

Μέγκι Ndrio

Η Μέγκι κατάφερε πολύ γρήγορα να γίνει ο απόλυτος κακός του παιχνιδιού. Δεν υπάρχει σκέψη που να έχει περάσει από το κεφάλι της και να μην την έχει εκφράσει, και 9 στις 10 αυτή η σκέψη θα είναι κακή. Είναι απρόβλεπτη με την κακία της, αλλά η κακία της είναι από τις πιο σταθερές δυνάμεις του παιχνιδιού. Η Μέγκι είναι μια δύναμη του χάους, και γι’ αυτό τον λόγο θα μπορούσε να είναι η πρώτη στην λίστα. Αλλά, δυστυχώς, σε αυτόν τον κόσμο επιβιώνουν μόνο όσοι έχουν πρόγραμμα. Συνεπώς…

Μικαέλα Φωτιάδη

Ό,τι πιο evil έχει υπάρξει μέχρι στιγμής στο παιχνίδι. Σε αντίθεση με την Μέγκι, που δεν έχει κανένα φίλτρο, η Μικαέλα έχει πολλά. Έχει στρώσεις ολόκληρες από φίλτρα, χαμόγελα, βλέμματα, καλοσύνες και αλήθειες. Είναι μάνα, αλλά θα το αρμέξει μόνο σε εξωφρενικά στρατηγικές στιγμές. Είναι επαγγελματίας, αλλά δεν είναι υπεράνω. Όταν έρχεται να σου μιλήσει γλυκά, κοιτάει αν την παίρνουν οι κάμερες. Η Μικαέλα είναι μια ωρολογιακή βόμβα, και φροντίζει να μας δείχνει το χρονόμετρό της σε κάθε επεισόδιο. Και ποζάρει υπέροχα.

Θ.Δ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Τίποτα δεν κάνει έναν άνθρωπο τόσο ξεπερασμένο όσο το να επικρίνει τη νεότερη γενιά."

Adlai Stevenson, 1900-1965, Αμερικανός πολιτικός

  • 1656 - Η Αγγλία και η Γαλλία υπογράφουν ειρηνευτική συμφωνία.
    1789 - Ιδρύεται το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
    1919 - Η ημερήσια εφημερίδα «Καθημερινή» εκδίδεται στην Αθήνα.

© 2002-2019 MEDIA2DAY