SPECIALSΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Τα πιο ενοχλητικά πράγματα που κάνουν οι Έλληνες στο Facebook

Το ελληνικό ίντερνετ είναι περίεργο, και θα κάνουμε μία βουτιά στα χειρότερα που έχει να προσφέρει.

Τα πιο ενοχλητικά πράγματα που κάνουν οι Έλληνες στο Facebook

Το Facebook είναι ένα αυτόνομο σύμπαν. Έχει τον δικό του θεό, τους δικούς του νόμους και τις δικές του κοινότητες. Και υποθέτουμε ότι, ανάλογα με την χώρα, παρόμοιες παρατηρήσεις μπορούν να γίνουν για αρκετές ομάδες. Αλλά σήμερα εστιάζουμε στην Ελλάδα. Επειδή ζούμε στην Ελλάδα και είναι πιο εύκολο να κάνουμε αυτές τις παρατηρήσεις, αλλά επίσης επειδή οι Έλληνες είμαστε ίσως οι χειρότεροι στο Facebook.

Κι αυτά είναι τα εγκλήματά μας.

*Πιθανότατα δεν υπάρχει άλλος λαός που να χτυπάει τόσο μαζικά, τόσο άπονα “Έλεος” σε χορηγούμενα ποστ. Δεν μας νοιάζει τι διαφημίζεται, γιατί διαφημίζεται, πώς διαφημίζεται· μας νοιάζει μόνο ότι κάποιος έδωσε λεφτά στον Μεγάλο Αδερφό για να μας το πουλήσει, κι αυτό είναι ύποπτο, άρα δεν θα ‘ναι καλό.

*Πάντα κάποιος θα ξέρει τα πράγματα καλύτερα από εσένα, και πάντα θα βρεθεί στο ίδιο ποστ με εσένα. Και αυτές είναι συμπτώσεις που αποδεχόμαστε, για κάποιον λόγο, και αντιμετωπίζουμε τον κάθε ξερόλα με σοβαρότητα.

*Ή και όχι. Κάποιοι άλλοι είναι με το δάχτυλο στην σκανδάλη, όλη μέρα, κάθε μέρα. Στην παραμικρή διαφωνία, τα πράγματα θα γίνουν ΑΣΧΗΜΑ. Ας πούμε, σχόλια που συνέβησαν στις 3 το πρωί:


*ΕΠΕΙΓΟΝ. Το Facebook κλέβει τα δεδομένα μας και τα πουλάει σε εταιρίες. Κάνε αντιγραφή-επικόλληση αυτό το στάτους στον τοίχο σου για να δηλώσεις υπεύθυνα στο Facebook πως δεν επιτρέπεις να σου κλέβει τα δεδομένα.

*Που το λες πρόοδο, βέβαια, γιατί μην ξεχνάμε ότι ούτε δέκα χρόνια πριν, κοινοποιούσαμε φωτογραφίες από φωτοσοπιασμένα μωράκια με μεγάλα μάτια, και κάθε κλικ ήταν μια προσευχή, κάθε κοινοποίηση ένα δολάριο που το Facebook θα έδινε για να βρεθεί το φάρμακο για το παιδάκι.

*Που μας περνάει στο επόμενο έγκλημα: Καμία είδηση δεν μπορεί να μην είναι αληθινή. Και τίποτα δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί με λιγότερη σοβαρότητα από το τέλος του κόσμου.

*ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΨΥΧΟΥΛΕΣ ΜΟΥ!

*Τα ψεκασμένα ποστ από τύπους που διαβάζουν πάρα πολλά μπλογκ, αλλά ποτέ εφημερίδες. Το ότι αντιδρούμε στα ψεκασμένα ποστ σαν να έρχεται ο αντίχριστος, αντί να τα αγνοούμε εντελώς, που όπως έχει αποδειχθεί είναι ο μόνος τρόπος να σκοτώσεις κάτι στο ίντερνετ.

*Δεν ξέρω ποιος είναι ο Σάκης Τανιμανίδης, αλλά ελπίζω να είναι καλά, υποθέτω.

*Υπήρχαν πάντα ατάκες που όλοι έλεγαν για λίγο καιρό, και μετά εξαφανίζονταν. Και μετά την δεύτερη ή την πέμπτη φορά θα έπρεπε να έχουμε μάθει να εκτιμάμε την διαχρονική σλανγκ, να διαλέγουμε προσεκτικότερα το πώς εκφραζόμαστε, αλλά αν ξεπεράσαμε την περίοδο του “Ωω, Σουλτάν” θέλοντας κι άλλες ηλίθιες ατάκες για να ασχολούμαστε, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Απλά θα πούμε ότι όσοι βασίζουν το μεγαλύτερο κομμάτι της ιντερνετικής περσόνας τους στις ατάκες της εποχής δεν είναι πολύ φίλοι μας.

*Τα προφίλ ζευγαριών. Δεν μας νοιάζει αν γίνονται και σε άλλες χώρες. Μας νοιάζει που συνεχίζουν να γίνονται. Είναι λάθος και πρέπει να σταματήσετε.

Θοδωρής Διάκος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Είναι πάντα οι αρετές και όχι οι αμαρτίες ενός ανθρώπου που τον σπρώχνουν στην καταστροφή."

Rebecca West, Βρετανίδα συγγραφέας & αρθρογράφος

  • 1313 - Γεννήθηκε ο Βοκάκιος, Ιταλός συγγραφέας
    1952 - Γεννήθηκε ο Γεώργιος Παπανδρέου (νεότερος), Έλληνας πολιτικός
    1963 - Η Βαλεντίνα Τερέσκοβα έγινε η πρώτη γυναίκα στο διάστημα.

© 2002-2019 MEDIA2DAY