SPECIALSΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Απλά ψυχολογικά κόλπα που λειτουργούν σε όλους

Μικρά, απλά, περίεργα αλλά άκρως αποτελεσματικά τρικ για καθημερινές περιστάσεις.

Απλά ψυχολογικά κόλπα που λειτουργούν σε όλους

Εκατομμύρια βιβλία και άρθρα προσπαθούν να διερευνήσουν το πώς επιδρούν καθημερινές συμπεριφορές, λέξεις και πράξεις στους άλλους, αλλά και στον ίδιο μας τον εαυτό.

Οι ειδικοί του τομέα σίγουρα μπορούν να εφαρμόσουν αυτές τις συμπεριφορές και να χειραγωγήσουν – αν θέλουν – τους γύρω τους. Τι γίνεται με εμάς τους κοινούς θνητούς;

Σε μια σχετική συζήτηση στο Reddit, οι χρήστες μοιράστηκαν αντίστοιχα ψυχολογικά τεχνάσματα, τα οποία είναι εύκολα και αρκετά αποτελεσματικά.

Δείτε μερικά από αυτά παρακάτω. 

Αν θέλετε να κάνετε κάποιον να νιώσει άβολα, κοιτάξτε στο μέσο του μετώπου του κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης.Αν κάποιος με τον οποίο συζητάτε αποφεύγει να απαντήσει σε μια ερώτηση, κάντε μια παύση στη κουβέντα ενώ συνεχίζετε να τον κοιτάτε κατάματα. Θα νιώσει άβολα και θα συνεχίσει να μιλάει. Σε αυτήν την περίπτωση, θα σας δώσει περισσότερες πληροφορίες ή θα σας πει την αλήθεια (αν λέει ψέματα), θεωρώντας πως η σιωπή σας και το βλέμμα σας είναι σημάδια πώς γνωρίζετε ήδη την αλήθεια.

Θέλετε να συσφίξετε τους δεσμούς σας με κάποιον/α από τη δουλειά ή το κοινωνικό σας περιβάλλον; Απλά ρωτήστε τον/την να σας εξηγήσει κάτι που ήδη γνωρίζετε.

Όταν κάποιος φαίνεται πολύ συγκεντρωμένος σε κάτι (για παράδειγμα στη μέση ενός σημαντικού τηλεφωνήματος), μπορείτε να τείνετε το χέρι σας προς το μέρος του και θα σας δώσει οτιδήποτε κρατάει στο χέρι του εκείνη τη στιγμή. Και μετά δεν θα το θυμάται καν. Το κόλπο πιάνει και αν του δώσετε εσείς κάτι. Δεν θα το προσέξει καν.

Πείτε σε κάποιον ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι, και κατά πάσα πιθανότητα θα κάνει τα πάντα για να σας βγάλει λάθος.

Αν κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης αρχίσετε να γνέφετε – έστω και λίγο – το άτομο που έχετε απέναντί σας θα είναι πιο συγκεντρωμένο σε αυτά που λέτε, χωρίς καν να ξέρει το γιατί.

Αν σε γενικές γραμμές σας ικανοποιεί η προσφορά κάποιου, αλλά θα θέλατε κάτι παραπάνω, δείξτε ότι είστε κάπως απογοητευμένος.

Παράξενο, αλλά πιάνει: Όταν χτυπήσει το ξυπνητήρι, σηκωθείτε για λίγο, κάντε δύο γροθιές και φωνάξτε «Πάμε γερά!» ή «Ναι!» σα να σκοράρατε μόλις. Η.. ιεροτελεστία αυτή θα σας ξυπνήσει και θα σηκωθείτε ευκολότερα.

Ξεχνάτε συχνά αν κλειδώσατε την πόρτα ή αν κλείσατε το μάτι ή αν κλειδώσατε το αυτοκίνητο; Δοκιμάστε να πείτε μια τελείως άσχετη φράση όταν το κάνετε, η οποία θα είναι διαφορετική σε κάθε περίπτωση. Για παράδειγμα, πείτε, "κόκκινη φοράδα στο Μετρό", και κλείστε το μάτι ή «Καταπιεστικό Λιθρίνι» και κλειδώστε το αυτοκίνητο. Όταν αναρωτηθείτε αν κάνατε την εκάστοτε πράξη, θα θυμηθείτε την περίεργη φράση και θα ηρεμήσετε.

Αν πρέπει να μιλήσετε σε ακροατήριο, πάρτε μαζί σας ένα μπουκάλι νερό. Αν ξεχάσετε κάτι, πιείτε 2-3 γουλιές και κανείς δε θα προσέξει ότι η παύση ήταν λόγω... πρόσκαιρης αμνησίας.

Αν κάποιος σας «καρφώνει» με τα μάτια του στη συγκοινωνία, κοιτάξτε επίμονα τα παπούτσια του και θα τον κάνετε να νιώσει σούπερ άβολα.

Αν δεν κοιμηθήκατε καλά το βράδυ, «πείτε» στον εγκέφαλό σας ότι κοιμηθήκατε μια χαρά. Ακούγεται παράξενο αλλά αν πραγματικά το πείτε και το εννοείτε, θα δουλέψει.

Ο περισσότερος κόσμος θυμάται τι συνέβη στην αρχή και στο τέλος της ημέρας. Όσα συμβαίνουν στο ενδιάμεσο είναι κάπως… θολά. Αν λοιπόν έχετε τη δυνατότητα να προγραμματίσετε μια συνέντευξη για δουλειά, διαλέξτε είτε μια ώρα αρκετά νωρίς ή μια αρκετά αργά για να εξασφαλίσετε ότι ο εργοδότης θα σας θυμάται ανάμεσα στους υπόλοιπους υποψήφιους.

Όταν πάτε να διαπληκτιστείτε ή να έρθετε σε αντιπαράθεση με κάποιον, πείτε του κάτι θετικό και όσο το δυνατόν πιο ευχάριστο. Θα τον τρελάνετε που δεν «τσιμπήσατε».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Πάνε δυο χρόνια που δεν έχω μιλήσει στη γυναίκα μου, επειδή δεν θέλω να τη διακόψω."

Jules Renard, Γάλλος συγγραφέας

  • 325 - Αρχίζει επίσημα τις εργασίες της η Πρώτη Σύνοδος της Νίκαιας.
    1498 - Ο Πορτογάλος εξερευνητής Βάσκο ντα Γκάμα φτάνει στην Καλικούτ της Ινδίας, ανοίγοντας το εμπόριο δια θαλάσσης με την Άπω Ανατολή.
    1902 - Η Κούβα αποκτά την ανεξαρτησία της από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
    1941 - Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Αρχίζει η Μάχη της Κρήτης.
    2002 - Το Ανατολικό Τιμόρ αποκτά την ανεξαρτησία του από την Ινδονησία.

© 2002-2019 MEDIA2DAY