SPECIALSΠΡΟΣΩΠΑ

Τα πιο diverse μοντέλα αυτή τη στιγμή

Όποια και να ήταν η εικόνα που είχες για ένα μοντέλο είκοσι χρόνια πριν, πλέον έχει αλλάξει.

Τα πιο diverse μοντέλα αυτή τη στιγμή

Το να είσαι μοντέλο πλέον δεν σημαίνει αυτό που σήμαινε στα 90s, την εποχή που μεσορανούσαν supermodels όπως η Kate Moss. Πλέον, ο χώρος της μόδας προσπαθεί να αποδείξει κάθε χρόνο και περισσότερο πως είναι δεκτικός με κάθε σώμα, χρώμα δέρματος, ακόμα και αναπηρία, φέρνοντας στο προσκήνιο το ζήτημα της εκπροσώπησης περισσότερων ομάδων. Και αυτά είναι μερικά από τα μοντέλα που κατάφεραν να αναδείξουν το διαφορετικό, και να χτίσουν και πολύ καλή καριέρα πάνω στην μοναδικότητά τους.

Ashley Graham

Το 2016, η Graham έκλεισε στόματα ποζάροντας για το εξώφυλλο του Sports Illustrated. Το plus-size μοντέλο δήλωσε ότι εύχεται όλο και περισσότεροι άνθρωποι να νιώθουν ότι εκπροσωπούνται από την δουλειά της και να παίρνουν δύναμη από αυτό για να πιστεύουν στον εαυτό τους.

Melanie Gaydos

Το μοντέλο που πάσχει από εξωδερμική δυσπλασία, μια σπάνια γενετική πάθηση που επηρεάζει την ανάπτυξη μαλλιών, δοντιών αλλά και οστών, κατάφερε να περπατήσει στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης και να φωτογραφηθεί για πολλές high fashion καμπάνιες. Θα προτιμούσαμε, βέβαια, ψάχνοντας το όνομά της, να μην βλέπουμε άρθρα με την λέξη «βαμπιρισμός» στον τίτλο.

Hari Nef

Ένα από τα πρώτα τρανς μοντέλα που κατάφεραν να ανοίξουν τα φτερά τους και εκτός των editorials των περιοδικών, η Hari Nef έχει αρχίσει να χτίζει την καριέρα της και σε κινηματογράφο και τηλεόραση. Είναι η πρώτη τρανς γυναίκα που έκλεισε συμβόλαιο με το πρακτορείο IMG Worldwide.

Winnie Harlow

Το μοντέλο πάσχει από λεύκη, αλλά αντί να την σταματήσει αυτό, της δίνει περισσότερη δύναμη για να εκπροσωπήσει τα άτομα με αυτή την πάθηση και να δείξει πως η ομορφιά δεν είναι κάτι που κρίνεται από το χρώμα του δέρματος. Συμμετείχε στον 21ο κύκλο του America’s Next Top Model, και από τότε έχει βρει τεράστια επιτυχία, ακριβώς λόγω της τόσο ιδιαίτερης και μοναδικής εμφάνισής της.

Jillian Mercado

Πάσχει από μυϊκή δυστροφία, κάτι που την αναγκάζει να κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο, αλλά αυτό δεν την έχει σταματήσει από το να οργώνει τις πασαρέλες σε ολόκληρο τον κόσμο. Η ίδια δηλώνει πως το να είναι μοντέλο ήταν το όνειρό της από μικρό κορίτσι και εύχεται να δείξει στα άτομα με αναπηρία ότι τίποτα δεν μπορεί να τα εμποδίσει από το να κυνηγήσουν τα όνειρά τους.

Tess Holliday

Η Holliday είναι μια από τις σημαντικότερες γυναίκες plus-size μοντέλα που δουλεύουν αυτή την στιγμή στον χώρο. Ο ακτιβισμός της για την αποδοχή των υπέρβαρων ανθρώπων αλλά και το πόσο ανοιχτή είναι στο να συζητάει για όλα τα επικίνδυνα ψυχολογικά προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει ο κοινωνικός αποκλεισμός την έχουν κάνει viral, και η ίδια απολαμβάνει τεράστια επιτυχία.

Madeline Stuart

Η Stuart έγινε το 2015 το πρώτο μοντέλο με σύνδρομο Ντάουν που περπάτησε την πασαρέλα στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης, και έπειτα έγινε το πρώτο μοντέλο με σύνδρομο Ντάουν που έκλεισε καμπάνια με εταιρία προϊόντων ομορφιάς. Και φαίνεται πως τίποτα δεν μπαίνει εμπόδιο στον δρόμο της.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Δεν είμαστε τίποτα. Αυτό που ψάχνουμε είναι το παν."

Φρήντριχ Χαίλντερλιν, 1770-1843, Γερμανός ποιητής

 • 1864 - Νέο Σύνταγμα στην Ελλάδα μετά την Επανάσταση της 3ης Σεπτέμβρη.
  1974 - Πεθαίνει ο Βιτόριο ντε Σίκα, Ιταλός σκηνοθέτης.
  1979 – Πεθαίνει ο Δημήτρης Ψαθάς, δημοσιογράφος και θεατρικός συγγραφέας.
  1985 - Η έκρηξη του ηφαιστείου Νεβάδο ντελ Ρουίς στην Κολομβία δημιουργεί ένα λαχάρ που προκαλεί το θάνατο περίπου 25.000 θανάτους.
  1990 - Ξεκινά τη λειτουργία του ο Παγκόσμιος Ιστός.
  2002 - Το πετρελαιοφόρο πλοίο Prestige βυθίζεται ανοιχτά της Γαλικίας προκαλώντας οικολογική καταστροφή.

© 2002-2019 MEDIA2DAY