Έφυγε από τη ζωή ο Στάθης Ψάλτης

Φτωχότερο άφησε σήμερα τον κόσμο της τέχνης ο Στάθης Ψάλτης, που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 66 ετών.
Έφυγε από τη ζωή ο Στάθης Ψάλτης
Τις τελευταίες μέρες, ο αγαπημένος του κοινού ηθοποιός βρισκόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας, έχοντας χάσει την επικοινωνία με το περιβάλλον.

Ο Στάθης Ψάλτης γεννήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 1951 στο Βέλο Κορινθίας, από γονείς με καταγωγή από το Φανάρι της Κωνσταντινούπολης. Στην Αθήνα ήρθε με την οικογένειά του, η οποία εγκαταστάθηκε στο Αιγάλεω, όταν ο μικρός Στάθης ήταν 11 ετών.

Στα 16 του βρέθηκε για πρώτη φορά στον χώρο του θεάτρου, έχοντας περάσει από πολλές διαφορετικές δουλειές –οικοδομή, καμαρότος και εν συνεχεία λαδάς σε εμπορικά πλοία. Σπούδασε στη Δραματική σχολή του Κωνσταντίνου Μιχαηλίδη, κατέκτησε όμως την αναγνώριση –και την αγάπη– του κοινού μέσα από τον κινηματογράφο.

Τη δεκαετία του ‘ 80, πρωταγωνίστησε σε δεκατρείς ταινίες. Ο ίδιος αργότερα δήλωσε πως ο κινηματογράφος έγινε το κλειδί που τον βοήθησε να ξεκλειδώσει όλες τις πόρτες του θεάτρου.

Οι ταινίες του έγιναν τεράστιες εμπορικές επιτυχίες, αλλά ο ίδιος δεν έγινε ποτέ πλούσιος. «Το επάγγελμα του ηθοποιού δεν σε κάνει πλούσιο. Η μεγαλύτερη πληρωμή μου είναι όταν με χαιρετάει ο κόσμος και μου λέει ‘Γεια σου, Στάθη’» συνήθιζε να λέει.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v