Ο Guardian εξυμνεί τη γιαγιά της Λέσβου

Η υπέροχη κυρία Αιμιλία Καβίση, που τάιζε το προσφυγόπουλο στη γνωστή φωτογραφία από τη Λέσβο, γίνεται σύμβολο για την αλληλεγγύη.
Ο Guardian εξυμνεί τη γιαγιά της Λέσβου
Σε ένα συγκινητικό άρθρο με τίτλο «Η Λέσβος σαρώνεται από κύματα συμπαράστασης, καθώς πρόσφυγες συνεχίζουν να φτάνουν διά θαλάσσης», ο Guardian εξυμνεί την Αιμιλία Καβίση, την "γιαγιά της Λέσβου" που τάιζε το προσφυγόπουλο. Μαζί της, μιλά εγκωμιαστικά και για τους κατοίκους του νησιού, που δείχνουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες οι οποίοι καταφτάνουν με βάρκες στη Λέσβο.

«Με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι κάτοικοι της Λέσβου έχουν προσφέρει μακράν θερμότερο καλωσόρισμα στους πρόσφυγες από εκείνο των κυβερνήσεων της ΕΕ» αναφέρει το δημοσίευμα. «Η Αιμιλία Καβίση έγινε σύμβολο της τοπικής ανταπόκρισης, αφότου η φωτογραφία που τη δείχνει να ταΐζει ένα προσφυγόπουλο έγινε viral τον περασμένο Οκτώβριο. Η ίδια, πάντως, δηλώνει πως δεν το έκανε για τη δόξα. Το έκανε γιατί οι γονείς της βρέθηκαν κάποτε στην ίδια θέση. Όπως πολλοί κάτοικοι του νησιού, έφτασαν κι εκείνοι εδώ διωγμένοι από την Τουρκία το 1922.

«Ο πατέρας μου είχε μαζί του μόνο ένα ζευγάρι παπούτσια, κι αυτή τη ραπτομηχανή» λέει δείχνοντας τη ραπτομηχανή στο περβάζι του παραθύρου της. «Γι’ αυτό ήμουν τόσο παθιασμένη να βοηθήσω. Θυμάμαι αυτές τις εικόνες από την οικογένειά μου».

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο στον Guardian
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v