6 ιστορίες διασήμων που τα έχασαν όλα

Από το Χόλιγουντ στην ψάθα, από τα χρυσά μετάλλια να παρακαλούν για λίγα κέρματα και από την δόξα στην αφάνεια, μάθετε τις ιστορίες διασήμων που τα έχασαν όλα.
6 ιστορίες διασήμων που τα έχασαν όλα
Από τη μία στιγμή στην άλλη, μπορούν να αλλάξουν όλα. Μπορεί για παράδειγμα, να νιώθεις ότι βρίσκεσαι στην κορυφή του κόσμου, να έχεις μόλις κερδίσει πέντε ολυμπιακά μετάλλια, να έχεις πάρει Όσκαρ ή να είσαι σταρ του NBA, αλλά η μοίρα να έχει άλλα σχέδια. Και ξαφνικά, να βρίσκεσαι χωρίς σπίτι, να κοιμάσαι στο αυτοκίνητό σου, στην παραλία ή σε αυλές αγνώστων. Ή ακόμη χειρότερα, όπως θα διαπιστώσετε στις ιστορίες πάλαι ποτέ διασημοτήτων που όμως η ζωή δεν τους επεφύλασσε ευχάριστη κατάληξη.

Η φίλη του Σούπερμαν… έπεσε από ψηλά
Η Margot Kidder, η ηθοποιός που υποδύθηκε την Lois Lane στο πλευρό του Σούπερμαν-Christopher Reeve, εκείνη την εποχή απολάμβανε δόξα, χρήμα και ραντεβού με σημαίνοντα πρόσωπα όπως ο καναδός πρωθυπουργός. Ωστόσο, η Kidder υπέφερε από σχιζοφρένεια και μανιοκατάθλιψη, ενώ δεν δίσταζε ως ένα σημείο να αρνείται φαρμακευτική αγωγή. Κάπως έτσι, βρέθηκε να κοιμάται σε χαρτόκουτα και σε ξένες αυλές στο Λος Άντζελες το 1996, με τα μπροστινά της δόντια να λείπουν και τα μαλλιά της πεσμένα. Την ταυτότητά της αποκάλυψε η ίδια στην γυναίκα, στην αυλή της οποίας κοιμόταν: «Μπορεί να μη μοιάζω, αλλά εγώ είμαι η Margot Kidder», της είπε.

Από αστέρας του NBA, άστεγος στην παραλία
Ο Sugar Ray Williams ήταν από τους πιο γνωστούς μπασκετμπολίστες του NBA την δεκαετία του ’80, αρχηγός των New York Knicks και αργότερα των Boston Celtics. Ωστόσο, το 2010, η εφημερίδα Boston Globe δημοσίευσε ρεπορτάζ, στο οποίο τον παρουσίαζε άστεγο και άφραγκο, να κοιμάται στο πίσω κάθισμα του παλιού αυτοκινήτου του στην παραλία της Φλόριντα. Σε συνέντευξή του στο ίδιο Μέσο δήλωσε πως όταν έπαιζε στο NBA, «όλοι σου μιλούσαν για αφοσίωση στην ομάδα. Λοιπόν, πού είναι η αφοσίωση και η βοήθεια της ομάδας στους πρώην παίκτες της;»

Από παιδί-θαύμα των Όσκαρ… εγκαταλελειμμένος και νεκρός 
Ο Bobby Driscoll έγινε διάσημος σε πολύ μικρή ηλικία, ως το παιδί που πρωταγωνιστούσε σε ταινίες όπως «So Dear to My Heart» και «Treasure Island» την δεκαετία του ’40 και του ’50. Μάλιστα, για την ερμηνεία του στην ταινία «The Window» το 1950 κέρδισε και Όσκαρ. Μετά από μόλις έξι χρόνια άρχισαν τα προβλήματα, αφού συνελήφθη για χρήση σκληρών ναρκωτικών. Πολύ αργότερα, το 1968, το σώμα του βρέθηκε νεκρό από δύο παιδάκια σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο στο κέντρο της Νέας Υόρκης. Αιτία θανάτου: Κατεστραμμένες από χρήση ουσιών αρτηρίες σε ηλικία 31 ετών.

Από χρυσή ολυμπιονίκης… ατιμασμένη και άφραγκη
Η Marion Jones έγινε παγκοσμίως γνωστή όταν κατάφερε να γίνει η πρώτη γυναίκα αθλήτρια που κέρδισε πέντε μετάλλια στίβου στους ίδιους Ολυμπιακούς Αγώνες, αυτούς του Σίδνεϊ. Επτά χρόνια αργότερα, η Jones αντί να απολαμβάνει status αθλητικού θρύλου, είχε γίνει περίγελως της αθλητικής και όχι μόνο κοινότητας. Έχοντας αποδειχθεί η κατάχρηση αναβολικών ουσιών, χάρη στις οποίες κέρδισε τα μετάλλια, όχι μόνο έχασε την καλή φήμη της, αλλά και το… μεροκάματο: Έμεινε με λίγες εκατοντάδες δολάρια στην τράπεζα, έχοντας χάσει την έπαυλή της, δύο ακόμη σπίτια και φυσικά τα μετάλλιά της. Μάλιστα, βρέθηκε πνιγμένη στα χρέη. Σήμερα, η πρώην αθλήτρια προσπαθεί να ανακάμψει, κυκλοφορώντας το βιβλίο «On the right track» και οργανώνοντας πρόγραμμα με τίτλο «Take A Break» για νέους αθλητές που καλούνται να πάρουν κομβικές αποφάσεις για την ζωή και την καριέρα τους.

Ο γρηγορότερος γήινος… έμεινε στην ψάθα
Για την ακρίβεια, ο Houston McTear ξεκίνησε από την ψάθα. Πάμπτωχος, ο νεαρός αφροαμερικανός έμενε κατά τα σχολικά του χρόνια με τα επτά του αδέρφια σε μια παράγκα, αλλά κατάφερε να ασχοληθεί με τον αθλητισμό και, ανήλικος ακόμη, να ισοφαρίσει το τότε παγκόσμιο ρεκόρ των 9 δευτερολέπτων στα 100 μέτρα. Την προπόνησή του εφεξής ανέλαβε το club στίβου του Muhammad Ali, αλλά ο υπεύθυνός του, Harold Smith, βρέθηκε στη φυλακή για υπεξαίρεση 21 εκατομμυρίων δολαρίων. Έτσι, ο νεαρός McTear βρέθηκε απροστάτευτος και το έριξε στα ναρκωτικά, ενώ επί τρία χρόνια, άστεγος, κοιμόταν στην παραλία της Santa Monica. Αργότερα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές έρευνες, εντοπίστηκε παντρεμένος, με παιδιά και… εγγόνια στη Σουηδία.

Ο έλληνας σταρ που έσβησε απότομα

Ο Νίκος Σεργιανόπουλος γνώρισε θεατρική και τηλεοπτική επιτυχία – η τελευταία τον κατέστησε μάλιστα ίσως τον πιο περιζήτητο και γοητευτικό ηθοποιό την δεκαετία του ’90. Οι ρόλοι του σε κωμωδίες όπως οι Δυο Ξένοι και οι Στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη τον έφεραν στην «πρώτη γραμμή», αλλά οι ουσίες και ο τρόπος ζωής που ακολούθησε την δεκαετία του 2000 δεν του επέτρεψαν να το χαρεί: Σύμφωνα με την Βικιπαίδεια, το 2007 συνελήφθη με 35 γραμμάρια κοκαΐνης στην κατοχή του, διαγνώστηκε εξαρτημένος χρήστης, ενώ τον Ιούνιο του 2008 βρέθηκε δολοφονημένος στο διαμέρισμά του στο Παγκράτι, μετά από 21 μαχαιριές σε όλο του το θώρακα. Ο γεωργιανός άνδρας που ομολόγησε το έγκλημα, υποστήριξε πως ο ηθοποιός προσπάθησε να του επιβληθεί σεξουαλικά, και εκείνος τον δολοφόνησε υπό την επήρεια κοκαΐνης. Οι φίλοι και συνάδελφοί του που θρήνησαν στην κηδεία του, αναγνώρισαν με δηλώσεις τους πως τα τελευταία χρόνια ο 55χρονος τότε ηθοποιός είχε «κυλήσει» σε λάθος επιλογές και εξαρτήσεις.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v