10 celebrities που νίκησαν τον καρκίνο

Από τον Lance Armstrong μέχρι την Kylie Minogue, θυμόμαστε δέκα περιπτώσεις «μαχητικών» celebrities που πολέμησαν την «επάρατη νόσο», και κέρδισαν.
10 celebrities που νίκησαν τον καρκίνο
Το πρόσφατο παράδειγμα της Angelina Jolie, η οποία αφαίρεσε (προληπτικά) το στήθος της όταν ανακάλυψε ότι οι πιθανότητες να εμφανίσει καρκίνου του μαστού ήταν μεγάλες, δείχνει το πόσο μεγάλη σημασία έχει η έγκαιρη διάγνωση και η πρόληψη στην συγκεκριμένη νόσο.

Όμως άλλες διασημότητες δεν στάθηκαν το ίδιο τυχερές. Αντίθετα, προσβλήθηκαν από τη νόσο και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις η ζωή τους κινδύνεψε. Παρ’ όλα αυτά έδωσαν τη δική τους προσωπική μάχη και, εν τέλει, βγήκαν νικητές.

Lance Armstrong

Το 1996 ο διεθνούς φήμης ποδηλάτης διαγνώστηκε με καρκίνο των όρχεων, ο οποίος έκανε μετάσταση στον εγκέφαλο και στους πνεύμονες. Μέτα από δύο εγχειρήσεις και παρατεταμένη χημειοθεραπεία, ο Armstrong επέστρεψε δριμύτερος και κατάφερε για επτά συνεχόμενα έτη, από το 1999 μέχρι το 2005, να κερδίσει τον ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας. Μετά την μάχη του με τη νόσο, δημιούργησε το δικό του μη κερδοσκοπικό οργανισμό προς υποστήριξη των καρκινοπαθών σε συνεργασία με την Nike, το Livestrong. To 2012 όμως, η ομοσπονδία αντιντόπινγκ των ΗΠΑ του αφαίρεσε και τους επτά τίτλους που είχε κατακτήσει στο γύρο Γαλλίας λόγω ντόπινγκ.

Sharon Osbourne

H γυναίκα του θρύλου της μέταλ Ozzy Osbourne προσβλήθηκε το 2002 από καρκίνο του παχέος εντέρου και ύστερα από πολλές χημειοθεραπείες και χειρουργικές επεμβάσεις κατάφερε να βγει νικήτρια, παρά το γεγονός ότι οι γιατροί της έδιναν 33% πιθανότητες να ζήσει. Παρά την μάχη της με τον καρκίνο, η ίδια επέμεινε εκείνη την περίοδο οι κάμερες του MTV να «γράφουν» κανονικά την καθημερινότητά της για τις ανάγκες του reality The Osbournes. To 2004 ίδρυσε την κλινική The Sharon Osbourne Colon Cancer Program, στο Λος Άντζελες.

Cynthia Nixon

Το 2006 η διάσημη Miranda του Sex and the City διαγνώστηκε με καρκίνο στο στήθος κατά τη διάρκεια εξετάσεων ρουτίνας. Η ηθοποιός το κράταγε κρυφό μέχρι το 2008 όταν και το ανακοίνωσε επίσημα δύο χρόνια μετά στην εκπομπή Good Morning America, αφού πλέον τον είχε ξεπεράσει. Έκτοτε έγινε ενεργή ακτιβίστρια για την ασθένεια, πείθοντας το δίκτυο NBC να προβάλλει την εκπομπή της για τον καρκίνο στην prime time και γινόμενη πρέσβης του ινστιτούτου Susan G. Komen για τον καρκίνο.

Kylie Minogue

Η διάσημη και… μικροσκοπική τραγουδίστρια, διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού το 2005 και έκανε χειρουργική επέμβαση, όπως επίσης και θεραπεία χημειοθεραπείας για να τον αντιμετωπίσει. Η τραγουδίστρια τελικά επιβίωσε της δύσκολης διαδικασίας κάνοντας έκκληση στις γυναίκες να εμπιστεύονται περισσότερο το ένστικτό τους από οποιονδήποτε γιατρό. «Απλά και μόνο επειδή κάποιος φοράει μία άσπρη ρόμπα και χρησιμοποιεί μεγάλα ιατρικά εργαλεία δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και αλάνθαστος», είπε στην εκπομπή της Ellen DeGeneres το 2007.

Sheryl Crow

«Έχω γίνει κινητή διαφήμιση για την έγκαιρη πρόληψη», είχε πει η Sheryl Crow τον Οκτώβριο του 2006 όταν εντόπισε κάποιες ύποπτες ασβεστοποιήσεις και στα δύο της στήθη μετά από μία μαστογραφία ρουτίνας. Η αμερικανίδα τραγουδίστρια ανέβαλλε αμέσως την περιοδεία της, μπήκε κατευθείαν στο χειρουργείο και ακολούθησε θεραπεία με ακτινοβολία για επτά εβδομάδες, ενισχυμένη με βελονισμό και φυτικά τσάγια. Τον Μάρτιο του 2007, η Crow, η οποία δεν έχει ιστορικό καρκίνου στην οικογένειά της, υπέβαλε αίτηση στο Κογκρέσο προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η έρευνα για την πιθανή σχέση ανάμεσα στον καρκίνο του μαστού και σε περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Christina Applegate

Το καλοκαίρι του 2008 η σέξι πρωταγωνίστρια του Παντρεμένοι με Παιδιά και του Anchorman διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού στο ένα της στήθος. Αφού βρέθηκε θετική στο τεστ μετάλλαξης του γονιδίου BRCA-1, επέλεξε να προχωρήσει σε ολική μαστεκτομή (αφαιρώντας και τα δύο στήθη της) προκειμένου να μειώσει τις πιθανότητες να εξαπλωθεί ή να επανεμφανιστεί ο καρκίνος. To 2011, η 39χρονη τότε ηθοποιός γέννησε ένα υγιέστατο μωράκι.

Tom Green

Ο «κάφρος» ηθοποιός και σκηνοθέτης του επικού Freddy Got fingered, διαγνώστηκε με καρκίνο στους όρχεις το 2000, τον οποίο και αντιμετώπισε πλήρως. Μάλιστα, παράλληλα με τη θεραπεία που ακολούθησε, γύρισε και το ντοκιμαντέρ The Tom Green Cancer Special για το MTV, το οποίο παρακολουθούσε την πορεία του κατά την διάρκεια της θεραπείας. Την ίδια χρονιά, ίδρυσε το Tom Green's Nuts Cancer Fund για να μαζέψει χρήματα για την έρευνα πάνω στη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου.

Robert DeNiro

To 2003 ο διάσημος ηθοποιός συγκίνησε τους πάντες όταν αποκάλυψε ότι πάσχει από καρκίνο του προστάτη. Ο καρκίνος βρισκόταν σε αρχικό στάδιο και έτσι με επέμβαση ο De Niro κατάφερε να απαλλαχτεί από αυτόν αρκετά σύντομα.

Michael Douglas

Η δήλωση του διάσημου ηθοποιού το 2010, ότι πάσχει από καρκίνο του φάρυγγα λόγω… αιδοιολειχίας είχε προκαλέσει αίσθηση, όμως δεν ήταν 100% αληθινή. Όπως δήλωσε πέρυσι ο ηθοποιός, είχε καρκίνο στη γλώσσα και όχι στον φάρυγγα, αλλά ο γιατρός του του συνέστησε να πει ψέματα. Ο λόγος ήταν ότι ο καρκίνος στη γλώσσα απαιτεί χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης μέρους του σαγονιού και της γλώσσας και κάτι τέτοιο θα ήταν τραγικό για την καριέρα του. Σε κάθε περίπτωση, ο ηθοποιός ύστερα από χημειοθεραπείες κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο και σήμερα είναι απόλυτα υγιής.

Rod Stewart

«Ήταν οι πιο τρομακτικοί μήνες της ζωής μου», είχε δηλώσει ο διάσημος τραγουδιστής για την περίοδο που ακολούθησε από το 2000 και μετά, όταν και διαγνώστηκε με καρκίνο στον θυρεοειδή. Η επέμβαση που έκανε ήταν σε απόσταση… αναπνοής από τις φωνητικές του χορδές και ο τραγουδιστής αντιμετώπιζε σοβαρό κίνδυνο να μην ξανατραγουδήσει ποτέ. Η επέμβαση εν τέλει ήταν επιτυχής, και ο τραγουδιστής επέστρεψε στη σκηνή. Έκτοτε, μαζεύει χρήματα για το The City of Hope Foundation, ένα ίδρυμα το οποίο ερευνά θεραπείες για όλες τις μορφές καρκίνου, ιδιαίτερα εκείνες που προσβάλλουν παιδιά.
Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v