Ο Άρης τιμά τον Νίκο Γκάλη

Ο Άρης τίμησε τον μεγαλύτερο έλληνα καλαθοσφαιριστή, δίνοντας το όνομά του στο γήπεδο της ομάδας και κρεμώντας τη φανέλα με τον αριθμό 6 στην οροφή.
Ο Άρης τιμά τον Νίκο Γκάλη
Ο Νίκος Γκάλης εμφανίστηκε, όχι με φανέλα και σορτσάκι, αλλά με κοστούμι και δάκρυα στα μάτια και το Αλεξάνδρειο μέλαθρο της Θεσσαλονίκης σείστηκε. Η ΚΑΕ Άρης –κάλλιο αργά παρά ποτέ- αποφάσισε να τιμήσει τον μεγαλύτερο έλληνα καλαθοσφαιριστή που πέρασε από το παρκέ του γηπέδου, οργανώνοντας εορταστική βραδιά προς τιμήν του την Τρίτη του Πάσχα.

Δύο δεκαετίες μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, ο Νίκος Γκάλης τιμήθηκε όπως έπρεπε, βλέποντας την φανέλα με τον αριθμό 6 να αποσύρεται μόνιμα και να τοποθετείται στην οροφή του γηπέδου για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούριοι ποιος ανέδειξε το άθλημα της καλαθοσφαίρισης στα μέρη μας. Επιπλέον, με κυβερνητική απόφαση, η κεντρική σάλα του Αλεξάνδρειου ονομάζεται από χθες «Νίκος Γκάλης».

Περίπου 6.000 άνθρωποι βρέθηκαν στις κερκίδες ζητωκραυγάζοντας για τον παίκτη που χάρισε στους Έλληνες την συγκίνηση της κατάκτησης της ευρωπαϊκής κούπας το ’87. Ανάμεσά τους, όλοι οι παλιοί φίλοι αλλά και αγωνιστικοί αντίπαλοι του Νίκου Γκάλη, πολλοί εκ των οποίων κλήθηκαν να μιλήσουν για αυτόν. Εκείνος, αρκέστηκε να δηλώσει δακρυσμένος «Σας αγαπώ πολύ… Αυτό είναι το σπίτι μου και όλοι αυτοί η οικογένειά μου. Είχα να νιώσω έτσι από τότε που γεννήθηκε η κόρη μου».

Στην συνέχεια, ακολούθησε ο αγώνας της Λιμόζ του Παναγιώτη Γιαννάκη ενάντια στην σημερινή ομάδα του Άρη, ενώ οι δύο μεγάλοι παλαίμαχοι καλαθοσφαιριστές αγκαλιάστηκαν και απέδειξαν ότι οι κόντρες των αγωνιστικών τους χρόνων είναι παρελθόν. Αρνητικά από την άλλη σχολιάστηκε το γιουχάρισμα των οπαδών του Άρη κατά την είσοδο του προέδρου της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Μπάνε Πρέλεβιτς, στον χώρο της εκδήλωσης.

Δείτε στο παρακάτω video σκηνές από τα εκστατικά χειροκροτήματα κατά την είσοδο του Νίκου Γκάλη στο Παλαί ντε Σπορ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v