Ο άνθρωπος με το μεγαλύτερο IQ στον κόσμο είναι Έλληνας

Ο 36χρονος Ευάγγελος Κατσιούλης σκόραρε 198 στην κλίμακα του IQ και πέρασε στην κορυφή της λίστας με τους πιο έξυπνους ανθρώπους στον κόσμο. Δείτε τι λέει ο ίδιος για το εξαιρετικά υψηλό IQ του και πώς το… ανακάλυψε.
Ο άνθρωπος με το υψηλότερο IQ στον κόσμο είναι 36 ετών, κατέχει το… απόλυτο «high score» 198, και είναι Έλληνας. Ο Ευάγγελος Κατσιούλης ανακάλυψε πως είναι ιδιαίτερα καλός στα τεστ ευφυΐας, όταν από περιέργεια δοκίμασε ένα από αυτά που του εμφανίζονται συχνά ως διαφημίσεις στην οθόνη του υπολογιστή μας.

Ο 36χρονος ψυχίατρος και εργαζόμενος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, με σπουδές στους τομείς της Φιλοσοφίας και της Ψυχοφαρμακολογίας, συνέχισε να παίρνει μέρος σε ανάλογα τεστ και διαγωνισμούς, εγγράφηκε σε σχετικές λέσχες και τελικά, αναδείχθηκε πρόσφατα από το World Genius Directory στον άνθρωπο με το υψηλότερο IQ τα τελευταία χρόνια, αφού αυτό υπολογίστηκε στο 198.

«Δεν ήταν σκοπός μου να είμαι σε καμία κορυφή. Πάντα έκανα αυτές τις δοκιμασίες για να διασκεδάζω»
δηλώνει χαρακτηριστικά στην εφημερίδα Espresso. «Το ότι έχω μία επίδοση από τις καλύτερες που υπάρχουν δεν ήταν σκοπός. Υπάρχουν άλλα μέλη λεσχών που το έχουν ως σκοπό. Τους εύχομαι να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να με ξεπεράσουν», προσθέτει.

«Οτιδήποτε έχει κάποιος και τον διαφοροποιεί από ένα μέσο όρο, μπορεί να αποτελέσει λόγο για να κάνει τη ζωή του καλύτερη ή λόγο να την κάνει χειρότερη» αναφέρει σχετικά με την δυσκολία του να ζει κανείς με την διαφορετικότητα που του προσδίδει ο ιδιαίτερα υψηλός δείκτης νοημοσύνης.

Σύμφωνα με το World Genius Directory, τον δείκτη νοημοσύνης του Ευάγγελου Κατσιούλη κατέχει ένας στο δισεκατομμύριο. Ο ίδιος πάντως δηλώνει ότι «αν κολλήσεις σε αυτό που λέει ένα χαρτί για το δείκτη νοημοσύνης σου και πόσο διαφορετικό σε κάνει αυτό, τότε μπορεί να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα στη ζωή σου». Δεύτερος στην κατάταξη έρχεται ο Αμερικανός Ρικ Ρόσνερ, με σκορ 192.

Πηγή: News247
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v