Πέθανε η «Εμμανουέλλα»

Η Sylvia Kristel, η Ολλανδή ηθοποιός που ενσάρκωσε την θρυλική όσο και αισθησιακή «Εμμανουέλλα» έφυγε από την ζωή το βράδυ της Τετάρτης σε ηλικία 60 ετών, υποκύπτοντας στην επάρατη νόσο.
Πέθανε η «Εμμανουέλλα»
Το αισθησιακό σύμβολο της δεκαετίας του ’70, η θρυλική «Εμμανουέλλα» της γαλλικής ταινίας του ’74 έφυγε από την ζωή το βράδυ της Τετάρτης. Πρόκειται για την Ολλανδή ηθοποιό, Sylvia Kristel, η οποία σύμφωνα με την ατζέντη της έχασε την μάχη με τον καρκίνο και πέθανε στον ύπνο της.

Η ηθοποιός, μοντέλο και τραγουδίστρια Sylvia Kristel είχε κλείσει τα 60 της χρόνια, ενώ τον περασμένο Ιούλιο είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο του Άμστερνταμ, μετά από εγκεφαλικό. Το περιστατικό συνέβη όσο η ίδια δεχόταν θεραπεία για τον καρκίνο του οισοφάγου, ενώ υπέφερε και από καρκίνο του ήπατος. Το βράδυ της Τετάρτης έφυγε από την ζωή στον ύπνο της, αφήνοντας πίσω της έναν γιο, τον Arthur, τον οποίο απέκτησε το 1975 με τον τότε σύζυγό της και συγγραφέα Hugo Claus.

Η Kristel έγινε διάσημη με την πρώτη της ταινία, την πασίγνωστή «Εμμανουέλλα», που ακολουθούσε τις ερωτικές περιπέτειες μιας νέας γυναίκας στην Ασία. Η επιτυχία της ταινίας ήταν τεράστια σε παγκόσμιο επίπεδο – ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μια κινηματογραφική αίθουσα στα Ηλύσια Πεδία του Παρισιού την πρόβαλε επί 13 συναπτά έτη.

Μια σειρά από συνέχειες ακολούθησαν, με την ίδια πάντα πρωταγωνίστρια: Το 1975 προβλήθηκε το «Εμμανουέλλα 2», το 1977 το «Αντίο Εμμανουέλλα» και το 1984 το «Εμμανουέλλα 4».

Η ατζέντης της ηθοποιού αρνήθηκε να αποκαλύψει αν η Kristel άφησε την τελευταία της πνοή στο κρεβάτι της ή στο κρεβάτι κάποιου νοσοκομείου, ενώ προσέθεσε ότι η κηδεία θα είναι ιδιωτική.

Πηγή: Telegraph
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v