Η γκρίνια του Μπολτ

Λίγες ώρες μετά τους πανηγυρισμούς για την εκπληκτική νίκη του το βράδυ της Κυριακής, ο Τζαμαϊκανός πρωταθλητής γκρίνιαξε, πάντα με χιούμορ, για το βρετανικό πρωτόκολλο που επέβαλλε σύμφωνα με τα λεγόμενά του ένα σωρό άχρηστους κανόνες στους Ολυμπιακούς.
Η γκρίνια του Μπολτ
Ο Τζαμαϊκανός θρύλος των Ολυμπιακών γηπέδων, ο Άνθρωπος-Αστραπή, γνωστός και ως Γιουσέιν Μπολτ, μετά τους πανηγυρισμούς για την εκπληκτική νίκη του το βράδυ της Κυριακής, άσκησε οξεία κριτική για την μικρότητα των υπευθύνων του Λονδίνο 2012. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής των 100 μέτρων, που δήλωσε αποφασισμένος να πάει για τρίτο χρυσό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα του Ρίο το 2016, παραπονέθηκε ότι η καθημερινή του ρουτίνα διακοπτόταν συνεχώς από τους μυριάδες κανόνες που του επέβαλλαν οι διοργανωτές των Αγώνων στο Λονδίνο.

«Υπάρχουν ένα σωρό κανόνες, θεέ μου. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Ερχόμουν με τα χάπια μου και δεν μπορούσα να τα βάλω στο γήπεδο. Ρώτησα γιατί. Έτσι είναι ο κανονισμός. Είχα στο σακίδιο το σκοινάκι μου, δεν μπορούσα λέει να το πάρω μέσα. Γιατί; Γιατί έτσι είναι ο κανονισμός. Και βέβαια, ούτε λάστιχο μπορώ να φέρω στο γήπεδο για να κάνω διατάσεις, γιατί δεν το επιτρέπει ο κανονισμός.

»Υπάρχουν όλοι αυτοί οι κανόνες, οι οποίοι δεν βγάζουν κανένα νόημα για μένα. Πριν την κούρσα των 100, ένας τύπος μας έλεγε να στοιχηθούμε. Ετοιμαζόμασταν για την κούρσα και μας έλεγαν να σταθούμε σε ίσια γραμμή. Ήταν παράξενο».

Παρ’ όλα αυτά, ο Μπολτ έσπευσε να τονίσει τον θαυμασμό του για τη Μεγάλη Βρετανία, και να δηλώσει ότι του άρεσε πολύ η ζωή στο Ολυμπιακό Χωριό. «Η Μεγάλη Βρετανία είναι ένα υπέροχο μέρος. Και η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων είναι εξαιρετικά επιτυχημένη» προσέθεσε.

Η.Κ.
Πηγή: Telegraph.co.uk
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v