Έφυγε από τη ζωή ο Θύμιος Καρακατσάνης

Έφυγε το Σάββατο από τη ζωή ο μεγάλος Έλληνας ηθοποιός, αφού πάλεψε επί χρόνια με την ασθένειά του, αλλά και αφού έδωσε τα φώτα του στο εγχώριο θέατρο περί του Αριστοφάνη αλλά και του κλασικού ρεπερτορίου.
Έφυγε από τη ζωή ο Θύμιος Καρακατσάνης
Σε ηλικία 72 ετών, το πρωί του Σαββάτου, άφησε την τελευταία του πνοή ο μεγάλος Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης Θύμιος Καρακατσάνης, μετά από πολύχρονη μάχη με θέματα υγείας.
Πολύχρονη, όμως, ευτυχώς, ήταν και η μάχη του με το θέατρο - για την ακρίβεια υπέρ του θεάτρου. Σπούδασε στο Θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν, του οποίου και αποτέλεσε σημαντικό στέλεχος από το 1960 (σε ηλικία 20 ετών), ενώ στην συνέχεια αφοσιώθηκε στο ελεύθερο θέατρο. 

Μεγάλη του "αδυναμία", ο Αριστοφάνης, του οποίου και υπήρξε ικανότατος θεατρικός "εκφραστής", γι' αυτό και στην συνείδηση του ελληνικού κοινού, ο Θύμιος Καρακατσάνης παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους αριστοφανικούς ηθοποιούς, παρ' ότι έχει ασχοληθεί και με το κλασικό ρεπερτόριο. 

Στο θέατρο έχει σκηνοθετήσει οκτώ παραστάσεις και έχει ερμηνεύσει ρόλους σε ακόμη περισσότερες, ενώ έχει συμμετάσχει και σε αρκετές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Τελευταία του εμφάνιση στο σανίδι υπήρξε η ερμηνεία του στον "Θάνατο του Εμποράκου", που ολοκληρώθηκε του 2010. 

Ο Θύμιος Καρακατσάνης "έφυγε" το πρωί του Σαββάτου από πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρούσε καιρό, και η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 2 Ιουλίου. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v