Οι πιο εκκεντρικοί stars της μουσικής βιομηχανίας

Από την Lady Gaga με το κρεατοφαγικό φόρεμα μέχρι τις σεξουαλικές αναζητήσεις του Marilyn Manson και από τα καπρίτσια του Michael Jackson μέχρι τις εμμονές του David Bowie, ιδού οι 10 πιο εκκεντρικές προσωπικότητες της μουσικής Ιστορίας και τα καμώματά τους.
Οι πιο εκκεντρικοί stars της μουσικής βιομηχανίας
του Γιώργου Κόκουβα

Όταν βρίσκεσαι στην κορυφή των πωλήσεων, είσαι η ελπίδα της μουσικής βιομηχανίας να συνεχίζει να πουλάει CD και χιλιάδες έφηβοι τσιρίζουν καθημερινά έξω από το σπίτι σου, ίσως δεν θέλει και πολύ να ξεφύγεις. Οι 10 popstars που ακολουθούν ξέφυγαν, και το απόλαυσαν. Τρελές ενδυμασίες, καπρίτσια στα παρασκήνια, αλλοπρόσαλλες δηλώσεις και αδιανόητες επιλογές στην προσωπική τους ζωή είναι λίγα μόνο από τα εκκεντρικά βήματα στα οποία προχώρησαν. Ακολουθήστε τα μαζί μας.

*Lady Gaga
Εν έτει 2012, μια τέτοια λίστα δεν θα μπορούσε παρά να ξεκινά με την Lady που έχει κατακτήσει όλα τα charts και έχει χρησιμοποιήσει πανέξυπνα την «κληρονομιά» του συστήματος Madonna για να προκαλεί, να τραβά τα βλέμματα και να μην την νοιάζει απολύτως τίποτα. Μεγάλη στιγμή της εκκεντρικής της υπόστασης αποτελεί η εμφάνισή της με ένα φόρεμα φτιαγμένο από… μπριζολίδια. Το μαλλί-Kermit, τα video clip στα οποία βάζει φωτιά στους εραστές της, ο χαρακτηρισμός «τέρας» που δίνει στον εαυτό της και στους fans της, οι φήμες ότι είναι ερμαφρόδιτη, bisexual και ό,τι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί που σχετίζεται με το κρεβάτι της (από το οποίο απείχε σύμφωνα με δηλώσεις της για πολύ καιρό από άποψη) την κατατάσσουν στα πιο ενδιαφέροντα πρόσωπα της μουσικής βιομηχανίας, ακόμη κι αν πρόκειται για μια κατασκευασμένη περσόνα προορισμένη να γίνεται εκκεντρική. Δείτε εδώ τι λέει η Lady Gaga στην συνέντευξη που εξασφάλισε αποκλειστικά το in2life.



*Elton John
O sir του αγγλικού star system, αφού γλίτωσε από τον εθισμό στα ναρκωτικά που τον ταλαιπώρησε τις δεκαετίες του ’70 και του ‘80, αποκάλυψε την ομοφυλοφιλία του μετά από γάμους-βιτρίνες, ξόδεψε όχι μία αλλά πολλές περιουσίες σε γυαλιά ηλίου και άλλα τόσα χρήματα που θα μπορούσαν να εξυγιάνουν τον ΟΣΕ για να στολίσει το σπίτι του με λουλούδια –λένε πως το 1996 ξόδεψε 500.000 δολάρια για αυτό τον σκοπό- δεν χρειαζόταν άλλο λόγο για να μπει στο πάνθεον των εκκεντρικών. Κι όμως, τον έδωσε: Όταν βρισκόταν σε πόλη του εξωτερικού όπου θα έδινε συναυλία, ο Elton John τηλεφώνησε έξαλλος στον μάνατζέρ του και του ζήτησε να κάνει κάτι για τον αέρα που φυσούσε έξω από το παράθυρό του.

*Bjork
Δεν χρειαζόταν παραπάνω αφορμές η extravagant (ή απλώς «τρελή») Ισλανδή καλλιτέχνιδα για να μείνει για πάντα στην συνείδησή μας ως τέτοια. Ο κύκνος που φόρεσε στην τελετή των Όσκαρ πριν από μια δεκαετία περίπου ήταν αρκετός. Ψηφίστηκε ως το χειρότερο οσκαρικό outfit ever, ενώ η ίδια είχε ήδη αποκτήσει την φήμη της περίεργης από τις ιστορίες τρέλες που διαδραματίζονταν στα γυρίσματα του «Χορεύοντας στο Σκοτάδι», όπου την σκηνοθέτησε ο εξίσου περίεργος Lars von Trier. Οι δυο τους, σύμφωνα με τους «αυτόπτες μάρτυρες» βρίζονταν και φτύνονταν καθημερινά (για να πάει καλά η ημέρα του γυρίσματος).

*Michael Jackson
Από τα μεγαλύτερα pop icons όλων των εποχών, ο MJ δέχθηκε τόση δημοσιότητα, που ίσως δεν μπόρεσε να την διαχειριστεί. Γι’ αυτό, στράφηκε στο παιδί που έκρυβε μέσα του. Έχτισε την πελώρια Neverland, και την γέμισε όχι μόνο με ονειρικά παιχνίδια, αλλά και με… ζωντανά παιδιά. Το αποτέλεσμα ήταν οι δικαστικές διαμάχες για παιδοφιλία που όλοι θυμόμαστε. Την ίδια ώρα, ο «Μιχαλάκης» κρεμούσε το παιδί του πάνω από ένα μπαλκόνι μπροστά στους έκπληκτους δημοσιογράφους. Το ίδιο έκπληκτοι άλλωστε είχαν μείνει οι τελευταίοι όταν ο σταρ είχε ανακοινώσει ότι προσπαθεί με χειρουργικές επεμβάσεις να γίνει από μαύρος, άσπρος. Το μόνο που κατάφερε ήταν να τον προδώσει… η μύτη του. Α, και να μείνει στην μουσική ιστορία για πάντα.

*Sinead o’Connor
Ξύρισε το κεφάλι της –χρόνια πριν το επιχειρήσει και η Britney Spears, αποφάσισε να γίνει… ιερέας στα ‘90s, και μια αποφράδα τηλεοπτική νύχτα του 1992, στάθηκε μπροστά στην κάμερα μιας δημοφιλούς εκπομπής, έσκισε μια φωτογραφία του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β’ και φώναξε «Πολεμήστε το πραγματικό κακό». Συμβατική συμπεριφορά, δεν την λες.

*Marilyn Manson
Μόνο από την όψη, καταλαβαίνει κανείς πως δεν έχει να κάνει με αυτό που ο μέσος άνθρωπος αποκαλεί νορμάλ. Πέρα από το τρομακτικό μακιγιάζ, το έντονο κραγιόν και τις αμφιέσεις που «παιχνιδίζουν» με τον σατανισμό και θα έκαναν κάθε παιδάκι να φάει τις φακές του, είναι ικανός για πολύ περισσότερα και πολύ χειρότερα: Σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου του, προκάλεσε τους δημοσιογράφους έναν-έναν να περνούν για να τους δείξει πώς έχει ξυρίσει τα γεννητικά όργανα της συντρόφου του ώστε να σχηματίζεται το σχήμα της σβάστικας. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με παλιότερες δηλώσεις του, είχε επιχειρήσει χειρουργική αφαίρεση των πλευρών του, ώστε να μπορεί να κάνει στοματικό έρωτα στον εαυτό του.

*Courtney Love
Τα καμώματα της προβληματικής καλλιτέχνιδας δεν περιορίστηκαν στις αμέτρητες κρίσεις λόγω εθισμού σε ουσίες κατά διαστήματα. Έχουν περάσει στην νέα εποχή, και συγκεκριμένα στο Twitter, όπου η Love δίνει ρέστα. Με πρόσφατα tweets της προσφέρθηκε να γίνει η μητέρα της KeSha, ανακοίνωσε περιχαρής ότι έσπασε μόνη της τα ψεύτικα στήθη της, πόσταρε φωτογραφία της με μια χελώνα στο κεφάλι και τέλος, αφού απείχε για ένα έτος, επέστρεψε με μια γυμνόστηθη φωτογραφία της.

*Prince
Το «τέρας του στιλ» που, μετά το Symbol, άλλαξε το όνομά του σε “squiggle” για να δυσκολέψει την εταιρία του, η οποία δεν τον άφηνε να κυκλοφορεί τέσσερα albums τον χρόνο, έχει ασπαστεί τις διδαχές των Μαρτύρων του Ιεχωβά και μάλιστα ακολουθεί πιστά τις εντολές τους, πηγαίνοντας πόρτα-πόρτα για να προσηλυτίσει κόσμο. «Μερικοί άνθρωποι μένουν έκπληκτοι», έχει δηλώσει, «αλλά οι περισσότεροι είναι OK με αυτό». Σίγουρα όχι οι δημοσιογράφοι, καθώς στις ελάχιστες συνεντεύξεις που παραχωρεί, τους αναγκάζει να γράφουν ό,τι θυμούνται εξ ακοής – τα μικρόφωνα και οι σημειώσεις απαγορεύονται ρητά.

*Iggy Pop
Ο «ιερέας» της punk rock, μεταξύ κιλών κοκαΐνης και άγριων διαθέσεων, αποφάσισε να κάνει το εξής: Να επιβιώσει έναν ολόκληρο χρόνο, τρώγοντας μόνο γερμανικά λουκάνικα. Στις συναυλίες επί εποχής Stooges, δεν δίσταζε να εμφανίζεται γυμνός, να κυλιέται σε σπασμένα γυαλιά και να κάνει εμετό επί σκηνής, όλα εμπνευσμένα από το πρώτο του είδωλο, τον Jim Morrison.

*David Bowie
Όταν δεν κινούσε νήματα για να βρει κοκαΐνη για τον Iggy Pop, ο «πρίγκιπας» της ροκ περνούσε την ώρα του επιχειρώντας ναζιστικούς χαιρετισμούς, φτιάχνοντας την δική του δίαιτα, η οποία του επέτρεπε να τρώει μόνο πιπεριές και γάλα, και διατηρώντας τα ούρα του στο ψυγείο του, γιατί φοβόταν ότι ένας μάγος θα τα κλέψει. Ευτυχώς, στο μεταξύ, φρόντιζε να δημιουργεί μερικά από τα albums με την μεγαλύτερη επιρροή, τα πιο ευφυή alter ego και την περισσότερη ευρηματικότητα στην Ιστορία της μουσικής.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v