Marco Simoncelli: Ciao «Super Sic»

Μόλις στα 24 του χρόνια ο Marco Simoncelli, κατά κόσμο «Super Sic», άφησε την τελευταία του πνοή από ένα μοιραίο ατύχημα στην πίστα Sepang. Οι σημαντικότερες στιγμές στην ζωή ενός γνήσιου «παιδιού» της σπουδαίας δίτροχης Ιταλικής σχολής.
Marco Simoncelli: Ciao «Super Sic»
του Γιώργου Σαββάκη

Το πιο γελαστό παιδί του paddock , ο «αφάνας» όπως τον έλεγαν οι φίλοι του εξαιτίας των μαλλιών του, δυστυχώς έφυγε από τη ζωή. Το "μέλλον" των αγώνων του MotoGP έφυγε κάνοντας αυτό που αγαπούσε περισσότερο από όλα: Να οδηγεί στο όριο, όπως δήλωσαν βουρκωμένοι οι συναθλητές του.

Η στροφή 11 στην πίστα της Μαλαισίας στις 23 Οκτωβρίου έμελλε να είναι και η τελευταία για αυτόν, αφού η σφοδρή σύγκρουση του με τον Colin Edwards και τον μέντορα και καλό του φίλο, τι ειρωνεία, Valentino Rossi, ήταν μοιραία. Παρά τα μόλις 24 χρόνια του μπόρεσε να αποτελέσει ό,τι πιο ευχάριστο στην ιστορία των αγώνων μοτοσυκλέτας μετά τον Valentino Rossi.

Ο νεαρός Ιταλός οδηγός, πρώην πρωταθλητής της κατηγορίας των 250 κυβικών, είχε τρομερό πάθος για τη ζωή και τους αγώνες. Έτυχε να τον δούμε από κοντά στην πίστα του Mugello το 2010 όπου είχε τερματίσει μόλις 9ος και αυτό που μας έμεινε περισσότερο από όλα ήταν το πόσο λαμπερός ήταν και το πόσο εύκολα μπορούσε να δεθεί με τον κόσμο. Με δύο χρονιές μόνο στην κορυφαία κατηγορία του Moto GP μπόρεσε να δημιουργήσει το δικό του στυλ τόσο εντός όσο και εκτός πίστας.

Οι περισσότεροι οδηγοί ήταν αντίθετοι με τομ επιθετικό τρόπο οδήγησης του, χαρακτηρίζοντας τον πολλές φορές απρόσεκτο. Αυτό ακριβώς το χαρακτηριστικό τον έκανε αγαπητό στο κοινό. Οι κόντρες του με τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2010 Jorge Lorenzo στο Εστορίλ της Πορτογαλίας, η κόντρα με τον Dani Pedrosa μετά τη σύγκρουση τους στην πίστα του LE Mans ήταν μερικά μόνο από τα highlights που θα θυμόμαστε. Ciao Super Sic!

Βίντεο από την τελευταία του συνέντευξη:




Βίντεο με τον ίδιο σε παλιότερες στιγμές:




To βίντεο με τον Jorge Lorenzo:


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v