Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: «Είμαστε όλοι αγανακτισμένοι»

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας μιλάει εκ βαθέων στην κάμερα του In2life, για την μουσική και το μέλλον της, την έκφραση μέσω αυτής, την ταμπέλα των «Αγανακτισμένων» την «χαμένη αθωότητά του» και τους "μαϊντανούς".
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: «Είμαστε όλοι αγανακτισμένοι»
Συνέντευξη στην Φιλουμένα Ζλατάνου

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Από τους Τερμίτες και έπειτα σφραγίζει την ελληνική τραγουδοποιία με την πορεία του  έχοντας στο ενεργητικό του διαχρονικές δουλειές. Είναι επίσης γνωστός για την τόλμη του και τον χωρίς φανφάρες λόγο του.

Τον συναντήσαμε στο στούντιό του εν μέσω της κρίσης και των γεγονότων στο Σύνταγμα. «Αν δε μιλήσουμε για όσα γίνονται και καίνε, για ποιο πράγμα θα μιλήσουμε;», μας είπε χαρακτηριστικά πριν αρχίσει η συνέντευξη, τονίζοντας ότι η ετικέτα «αγανακτισμένοι» είναι λάθος γιατί όλοι είμαστε και όχι μόνο όσοι κατεβαίνουν στο Σύνταγμα. Χωρίς ίχνος διάθεσης διδακτισμού και καθοδήγησης, καθώς όπως πιστεύει και ο ίδιος «δε χρειαζόμαστε ποδηγέτες, όλες οι κινήσεις για αρχηγιλίκι είναι εκ του πονηρού», θεωρεί ότι το θέμα είναι να κατεβούν όλοι κι ας μην αλλάξει τίποτα. «Μας έχουν κάνει να αισθανόμαστε ενοχές που έχουμε το αυτονόητο, ένα μεροκάματο», τονίζει.

Με πάθος μίλησε για όσα συμβαίνουν αλλά και για τη μουσική. Το καλοκαίρι βγαίνει ξανά σε περιοδεία με τους Γιάννη Ζουγανέλη, Δημήτρη Σταρόβα, Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο και Ζηνοβία Αρβανιτίδη, κυρίως γιατι "η παρέα τους λειτουργεί σαν ψυχοθεραπεία και περνάνε καλά γελώντας". «Τραγούδια, γέλιο και χαβαλές» είναι αυτό που προσφέρουν. Δική τους θα είναι η διοργάνωση στην πλειοψηφία των συναυλιών, γεγονός που το θεωρεί και σωστό γιατί το να πληρώνεσαι χωρίς να φέρεις κόσμο είναι «νταβατζιλίκι».

«Βρισκόμαστε σε μια φθίνουσα πορεία του τραγουδιού γενικά, όχι μόνο στην Ελλάδα, καθώς δέκα υπεργκόμενες με καλή φωνή σαρώνουν τα πάντα», τονίζει για όσα γίνονται στη μουσική παγκοσμίως, τάση που ακολουθεί και η Ελλάδα. «Ο τελευταίος και πιο νέος είναι ο Δεληβοριάς, που αξίζει, όλοι οι υπόλοιποι πιτσιρικάδες σκουλαρίκι, πέτσινα παντελόνια και να κάνουμε τον Νίνο. Δεν είναι 'σκηνή' αυτό», αναφέρει με έντονο ύφος.

Προσπαθεί να μένει αναλλοίωτος και να μη χάσει την αθωότητα που είχε όταν ξεκίνησε, παρότι αυτό δε μπορεί να συμβεί, γιατί πλέον αισθάνεται υπεύθυνος, κάτι που δε συνέβαινε όταν ήταν 20 χρονών. «Όταν αρχίσεις τα μήπως, χάνεται η αθωότητα». Τον ενδιαφέρει να έχει κώδικα επικοινωνίας με τους νέους και προσθέτει ότι όταν αυτό σταματήσει, θα σταματήσει και ο ίδιος. «Δε θέλω να ζαλίσω το κεφάλι του κόσμου, να μπαίνω απρόσκλητος από το παράθυρο».



Στις 5 Ιουλίου το σχήμα θα εμφανιστεί στο Βεάκειο Θέατρο σε μια συναυλία αφιερωμένη στους σκοπούς του Σωματείου Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες "Η ΑΡΓΩ". 

Τιμή εισιτηρίου : 17€
Προπώληση εισητηρίων:
• Metropolis (Πειραιάς)
• Ταμεία Σωματείου ΑΡΓΩ: 210 4200434, 210 4210096
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v