Τα Κίτρινα Ποδήλατα στο in2life

Με αφορμή τις επετειακές συναυλίες για τα δέκα χρόνια τους, τα Κίτρινα Ποδήλατα μιλούν στην κάμερα του in2life για τα ροκ στοιχεία στη μουσική τους, τις συναυλίες τους και το πώς γίνεται να μένεις δέκα χρόνια εκτός του mainstream κυκλώματος.
Τα Κίτρινα Ποδήλατα στο in2life
της Φιλουμένας Ζλατάνου

Έξι χρόνια χωρίζουν τον Γιώργο και τον Αλέξανδρο Παντελιά, ή αλλιώς Τα Κίτρινα Ποδήλατα. Αγαπημένοι και με κατανόηση, αποφάσισαν να χαράξουν κοινό δρόμο στη μουσική. Διάλεξαν τον ροκ ήχο, έχοντας στο δισάκι τους πολύχρονη κλασσική μουσική παιδεία. Χαμηλών τόνων, ανοιχτοί με τον κόσμο, χωρίς ύφος, προσπαθούν να βάλουν το δικό τους λιθαράκι στην καλυτέρευση του κόσμου και της ζωής μας. Βοηθούν, δραστηριοποιούνται, δεν είναι απαθείς και επαναπαυμένοι στις δάφνες της δημοσιότητας.

Πιστεύουν ότι «όλοι έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τον κόσμο. Οφείλεις να βάλεις σκοπό της ζωής σου και να βοηθήσεις όσο μπορείς μέσω της μουσικής». Θεωρούν ότι η μουσική οδηγεί, αρκεί ο καλλιτέχνης να έχει να πει κάτι και να μην είναι όλα σουξέ.

"Έχουμε στοιχεία ροκ στη μουσική μας" μας εξηγούν. "Είναι έντονα συναυλιακή μουσική βασισμένη στην ηλεκτρική κιθάρα και τα τύμπανα. Το ροκ είναι θέμα νοοτροπίας, είναι να πηγαίνεις κόντρα στα σημεία των καιρών". Σε μια εποχή lifestyle τα Κίτρινα Ποδήλατα αντιστέκονται, γιατί θεωρούν ότι όλα έχουν να κάνουν με τη φιλοσοφία του καθενός. «Αν κάνεις τις επιλογές σου λέγοντας όχι στο να βγεις στην τηλεόραση ακόμα και αν χάσεις κόσμο που θα ερχόταν να σε δει, μένοντας πιστός σε αυτό που αγαπάς και σε γεμίζει, τότε είναι εύκολο να μείνεις εκτός του lifestyle, αν και μένεις στο περιθώριο».
 


Φέτος τα Κίτρινα Ποδήλατα γιορτάζουν τα δέκα τους χρόνια
με μια σειρά επετειακών live στην Αρχιτεκτονική στο Γκάζι. Μετά την κυκλοφορία του νέου τους δίσκου +10, επιστρέφουν στο φυσικό τους περιβάλλον, τις ζωντανές εμφανίσεις. Η παράσταση επιστρατεύει τη δυναμική διαφορετικών τεχνών, την εκφραστικότητα του μοντέρνου χορού, το ρυθμό του body percussion και τη φαντασία του video art & animation, προκειμένου να αποδώσει την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα του κάθε κομματιού. «Είναι μια παραγωγή που είχαμε καιρό στο μυαλό μας, θα συνδυάσουμε την εικόνα με τα τραγούδια μας. Όλα όμως γίνονται με επίκεντρο τη live μπάντα και τη μουσική».

Παρουσιάζονται, επίσης, «εικονικά» ντουέτα γνωστών καλλιτεχνών που έχουν συνεργαστεί με τα Κίτρινα Ποδήλατα όπως το ολοκαίνουργιο «Μόνο η Αγάπη» με τον Σπύρο Παπαδόπουλο, αλλά και συμπράξεις με άλλα συγκροτήματα. Μας αποκάλυψαν επίσης την εικονική σύμπραξη με τη Δήμητρα Γαλάνη και τον Βασίλη Καζούλη, κρατώντας κρυφούς τους υπόλοιπους.

Θεωρούν ότι είναι ροκ και σας καλούν να το αποδείξουν.

Info:
Αρχιτεκτονική, Ελασιδών 6 και Πειραιώς 116 (διπλα στον ΟΤΕ) Γκάζι
Τηλ. Κρατήσεων : 210-9014428, 210 3420842, 6978185871
Τιμή εισόδου: 12 ευρώ με ποτό
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v