Ο Φοίβος Δεληβοριάς στο in2life

Εν μέσω προβών και παραστάσεων στο Μετρό, ο Φοίβος Δεληβοριάς μιλά στην κάμερα του in2life για τον καινούριο του δίσκο, την πηγή έμπνευσης των τραγουδιών του και τις υπερδυνάμεις που όλοι έχουμε.
Ο Φοίβος Δεληβοριάς στο in2life
Οι αναγνώστες που κερδίζουν διπλές προσκλήσεις για την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου είναι: Ζαφείρα Παπαβασιλάκη, Δήμητρα Σαγώνα, Μαρία Ολυμπίου, Λάμπρος Μουλατζίκος, Κωνσταντίνος Σπυριδάκος. Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή σας. 
 
της Φιλουμένας Ζλατάνου

«Ας κάνουμε τις αδυναμίες μας υπερδυνάμεις», προτρέπει τους θεατές ο Φοίβος Δεληβοριάς στις παραστάσεις του στη Μουσική Σκηνή Μετρό, από 28 Ιανουαρίου και για 4 διήμερα. Έχοντας μαζί του τέσσερις υπερήρωες μουσικούς, όπως χαρακτηριστικά τους συστήνει, προσπαθεί να μας δείξει πώς είναι να είσαι αόρατος άνθρωπος στις μέρες μας. Με αφορμή το νέο του δίσκο, με αρκετό πειραματισμό στον ήχο και ενορχηστρώσεις που ανανεώνουν τα ήδη γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του τραγουδοποιού ο Δεληβοριάς παρουσιάζει κάθε Παρασκευή και Σάββατο ένα γεμάτο πρόγραμμα, με πολύ καλή επικοινωνία με το κοινό και χιούμορ που σε φέρνει αυτόματα πιο κοντά με τον καλλιτέχνη.

«Ο αόρατος άνθρωπος είναι αυτός που έχει αποφασίσει να βλέπει τα πράγματα με ανοιχτή καρδιά, ένας ερωτευμένος άνθρωπος», μας είπε πριν την έναρξη της παράστασής του. Ένας χωρισμός αποτέλεσε την αφορμή για να γράψει το νέο δίσκο και να ανακαλύψει την ελευθερία ενός ανθρώπου που εκφράζεται με εγκαρδιότητα και ελευθερία. Είναι ένας βιωματικός καλλιτέχνης, όλα του τα τραγούδια είναι εμπνευσμένα από την ίδια τη ζωή, και από αληθινούς ανθρώπους. Ακούστε την αληθινή ιστορία διά στόματος Φοίβου, για την «Γυναίκα του Πατώκου», ή τις συμπληγάδες που πέρασε έχοντας διαφορετικές επιρροές κάθε φορά, από τα 12 και μετά. Οι απώλειες που όλοι βιώνουμε ειπωμένες από έναν ευρηματικό τραγουδοποιό που περνά κάθετα στον κόσμο και συγκινεί το κοινό, το ξεσηκώνει και το οδηγεί στη λύτρωση, χωρίς φιοριτούρες.



Σε κάθε νέο δίσκο έχει πει ότι προδίδει τον εαυτό του, στον καινούριο αισθάνεται ότι «πρόδωσε τη λογοκεντρική φύση των τραγουδιών του». Τολμάει στις ενορχηστρώσεις και αναθεωρεί τα γνωστά του τραγούδια με εξαιρετικό τρόπο, που μπορεί να ξενίζει στην αρχή, αλλά σύντομα σε κερδίζει και σε σαγηνεύει. Παρέα με τον μπασίστα Σταμάτη Σταματάκη, τον ντράμερ Σωτήρη Ντούβα και τον πολυοργανίστα Γιώργο Κατσάνο, μας παρουσιάσουν μία διαφορετική παράσταση η οποία είναι λες και βγήκε από τις σελίδες ενός κόμικ. Διότι όπως λέει και ο ίδιος «είμαστε κατεστραμμένοι από κυβερνητικά πειράματα, είμαστε θύματα ενός συστήματος που έχει κρασάρει και μας ζητάει να το βοηθήσουμε κιόλας να μην κρασάρει».

Φεύγοντας από την παράσταση αισθάνεσαι ότι η ζωή μόνο έτσι είναι ωραία και αυτό συμβαίνει όταν «δίνεις χωρίς να περιμένεις ανταπόκριση». Ο Φοίβος Δεληβοριάς στο Μετρό δίνει απλόχερα και γενναιόδωρα και το κοινό του ανταποδίδει, συνοδεύοντάς τον στα τραγούδια ή παρακολουθώντας ευλαβικά χωρίς να μιλάει. Χωρίς ταμπέλες που να χαρακτηρίζουν τη μουσική του ή τον ίδιο, ένας τροβαδούρος του έρωτα και της ζωής, με τραγούδια παλιά και νέα σας περιμένει σε έναν κόμιξ κόσμο, ίσως πιο αληθινό και ρεαλιστικό και από αυτόν που ζούμε.

Info:
ΜΕΤΡΟ (Γκύζη και Κάλβου 83)
Ώρα έναρξης παραστάσεων : 22:30 Τιμή εισιτηρίου : 15 € με κρασί ή μπύρα
Parking: Γκύζη & Λομβάρδου Τηλ. Κρατήσεων : 210 64 39 089, 210 64 61 980
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v