Ο Χάρης Ασημακόπουλος στο in2life

Εν μέσω παραστάσεων στο Beton7 και γυρισμάτων για την "Πολυκατοικία" ο Χάρης Ασημακόπουλος μιλά στο in2life για την τηλεόραση, τη μέχρι τώρα πορεία του και τον ρόλο του serial killer.
Ο Χάρης Ασημακόπουλος στο in2life
της Φιλουμένας Ζλατάνου

Ο Χάρης Ασημακόπουλος πρωτοεμφανίστηκε στη μικρή οθόνη και έγινε ευρέως γνωστός στη σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη «Η ζωή μας μια βόλτα». Έκτοτε έχει διαγράψει μία σημαντική πορεία με εμφανίσεις στην τηλεόραση και το θέατρο. Φέτος τον συναντάμε στην επιτυχημένη συνέχεια της σειράς «Πολυκατοικία» αλλά και σε ένα ρόλο έκπληξη και πρόκληση ταυτόχρονα, αυτού του Νόρμαν Μπέιτς στο «Ψυχω/σεις», στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Beton 7, σε κείμενο Αντώνη Πέρη και σκηνοθεσία Γρηγόρη Χατζάκη για 30 μόνο παραστάσεις κάθε Πέμπτη έως και Δευτέρα από την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου έως το τέλος Φεβρουαρίου 2011.

Όπως λέει και ο ίδιος, πρόκειται για το κλασσικό έργο του Μπλοχ που είχε μεταφερθεί από τον Άλφρεντ Χίτσκοκ στον κινηματογράφο. «Έχει βασιστεί στην πραγματική ιστορία ενός σίριαλ κίλερ και αυτό που ξέρουν ελάχιστοι είναι ότι από εκεί ξεκίνησε και η ιστορία του Χάνιμπαλ Λέκτερ». Οι θεατές θα δουν κάτι εντελώς διαφορετικό ειδωμένο από την ανατρεπτική ματιά του σκηνοθέτη Γρηγόρη Χατζάκη, με ατμόσφαιρα φιλμ νουάρ.



Η αλλαγή ρόλων όμως πώς επιδρά στην ψυχοσύνθεσή του; «Δεν έχω μεγάλη εμπειρία ρόλων ως ηθοποιός αλλά σίγουρα κάτι μένει. Ένας ηθοποιός πρέπει να υποστηρίζει το ρόλο και να βρίσκει και τα καλά του στοιχεία εκεί που οι υπόλοιποι βλέπουν μόνο άσχημα».
«Επιφάνεια», «Κόκκινος κύκλος», «Τρείς ευχές», «Μαρία η Άσχημη», «Το κόκκινο δωμάτιο», «Safe sex» είναι ορισμένες από τις συνεργασίες του Ασημακόπουλου στην τηλεόραση, την οποία θεωρεί επιχείρηση. «Από μια επιχείρηση ιδιωτικού χαρακτήρα δεν απαιτώ να είναι εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Εξακολουθούν όμως να γίνονται ορισμένες καλές δουλειές, όπως το "Νησί" και η "Πολυκατοικία"». 

Πολύ ειλικρινής και σεμνός, πιστεύει ότι το να γίνεις ηθοποιός ξεκινάει από το ψώνιο που έχει ο καθένας μέσα του. «Βλέπεις ταινίες και λες θέλω να το κάνω και εγώ αυτό. Είναι ωραίο να δανείζεσαι το χαρακτήρα κάποιου άλλου για λίγες ώρες. Αν δεν υπήρχε η ηθοποιία πόλλα ιδρύματα θα ήταν γεμάτα».
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v