Η Φωτεινή Δάρρα στο in2life

Μιαν ανάσα πριν την συναυλία της στο Παλλάς, η Φωτεινή Δάρρα μιλά στην κάμερα του in2life για τον έρωτα και την αμαρτία, την επιλογή των τραγουδιών της, την εικόνα του καλλιτέχνη και τον Δημήτρη Παπαδημητρίου.
Η Φωτεινή Δάρρα στο in2life
της Φιλουμένας Ζλατάνου

Τραγουδίστρια και ηθοποιός, μία από τις μελωδικότερες φωνές του σύγχρονου ελληνικού πενταγράμμου, μούσα του Δημήτρη Παπαδημητρίου, η ζωντανή απόδειξη ότι η ελληνική μουσική βιομηχανία μπορεί ακόμα και σήμερα να παράγει (και) τέχνη. Τη συναντήσαμε στο στούντιο όπου ετοιμάζεται πυρετωδώς για τη συναυλία της στο Παλλάς, έχοντας μαζί της εξαιρετικούς μουσικούς και πολύ μεράκι για να κερδίσει το κοινό.

«Του έρωτα και της αμαρτίας» είναι ο τίτλος της παράστασης και του δίσκου που κυκλοφόρησε και η ίδια λέει «μιλάω για την ερωτική αμαρτία, αυτή που γίνεται ανάμεσα σε δύο ανθρώπους και είναι αυτό που δίνει το αλάτι κ το πιπέρι στη σχέση και δε μιλάω για την απιστία». Θεωρεί ότι ο έρωτας και η αμαρτία είναι συνυφασμένες έννοιες άλλωστε.
 

Η επιλογή των τραγουδιών προέρχεται από το προσωπικό της γούστο και «με βάση τη φάση που περνάω κάθε φορά». Η δεκαετία του 1960 και του 1970 είναι μυθοποιημένες στο μυαλό της και γι’ αυτό επέλεξε να μοιραστεί με τον κόσμο τραγούδια όπως «Σε βλέπω στο ποτήρι μου».

Το άγχος της δεν προέρχεται από την αγωνία να επιτύχει και να αναγνωριστεί αλλά από τη θέλησή της ό,τι κάνει να το κάνει καλά, όπως μας είπε. Πιστεύει ότι «η εικόνα έχει εκμηδενιστεί στις μέρες μας, δεν είναι το ζητούμενο για έναν καλλιτέχνη. Σήμερα αυτό που έχει σημασία είναι αυτό που δείχνεις να είσαι κιόλας».

Ως μούσα του Δημήτρη Παπαδημητρίου, θεωρεί ότι εκείνος έχει παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στη ζωή της και την έχει διδάξει πάρα πολλά. Παρ' όλα αυτα αισθάνεται ότι είναι στο ξεκίνημά της, στο χτίσιμο της σχέσης της με το κοινό.

Μία ερμηνεύτρια με σιγουριά και ήθος, μας προσκαλεί στην παράσταση που ανεβάζει και φέτος στο Παλλάς για να μας κεράσει... έρωτα και αμαρτία.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v